divendres, 25 d’octubre del 2019

Calella inaugura avui el Festival Coral Internacional ‘Canta al Mar’




Calella inaugura aquest dimecres la vuitena edició del Festival Coral Internacional ‘Canta al Mar‘ que acollirà fins el 27 d’octubre. L’acte inaugural es fa a la fàbrica Llobet i compta amb la presència de la Cobla Sant Jordi i del director artístic Oscar Boada, que també és el director del Cor Vivaldi de Barcelona. En aquest acte s’estrenarà la cançó ‘Canta al Mar’ a càrrec de la Cobla i el Cor Vivaldi. La cançó ha estat escrita i composada per Boada.

Tant el director artístic com l’alcaldessa Montserrat Candini han coincidit en destacar la importància d’aquest festival per a la ciutat “perquè aporta un turisme cultural de qualitat”. Oscar Boada també ha explicat que “en aquesta vuitena edició el festival està totalment consolidat”.

Aquest mateix dimecres a les nou del vespre hi ha previst també el concert inaugural a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau. El dia 24 a les deu delv del vespre tindrà lloc el tradicional concert de les espelmes (Music & Light) a la parròquia, el dia 25 a les nou del vespre a la Sala Mozart el Concert de Pop i de Jazz. I el dia 26 a les set del vespre, es farà l’actuació que dona nom al Festival quan tots els Cors se situaran al llarg del Carrer Església i cantaran a la vegada la mateixa cançó.

Enguany, hi participen 42 corals, procedents de 18 països diferents, concretament d’Alemanya, Brasil, Xina, Costa Rica, Croàcia, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, Gran Bretanya, Indonèsia, Israel, Itàlia, Noruega, República Popular de la Xina, Romania, Rússia, Sud Àfrica i Suècia. Es calcula que seran uns 1.320 cantaires, que, amb els seus acompanyants, poden arribar a les 2.460 persones.

“Canta al Mar” també inclou alguns concerts a la ciutat de Barcelona que se celebren a l’Església de Santa Maria del Pi i a la Catedral de Barcelona.

+ info
maresme360.cat