dimecres, 25 de setembre del 2019

Reconeixement al present i passat del millor bàsquet mataroní



El parquet del Palau d'esports Josep Mora ha viscut grans jornades basquetbolístiques.
I no només darrerament, fa 50 anys ja veia partits de gran nivell estatal i internacional.
Aquest cap de setmana la Unió Esportiva Mataró ha volgut recordar i homenatjar a l'històric equip de l'aleshores Club Deportiu Mataró patrocinat per Ignis, que als anys 70 es va proclamar en 3 ocasions campió d'Espanya i participant en competicions internacionals com la Recopa i la Copa d’Euroa.  Un homenatge fet sobre el mateix parquet on van aconseguir aquestes grans gestes. Unes fites acompanyades de mil i una anècdoes com el fet compaginar als anys 70 la feina i els estudis amb l'esport, la diferència d’alçada amb les seves rivals europees, la relació estreta amb la junta directiva, o la base dels èxits, que segons elles mateixes era la pinya que feien.
Precisament, una de les més destacades va ser Carme Famadas, que en 3 ocasions va ser proclamada millor jugadora estatal. Per l'argentonina aquest mèrit no és pas personal.
Famadas i altres jugadores van formar part també de la selecció espanyola. I ara veuen com, anys més tard, el bàsquet femení de la capital del Maresme segueix donant fruits. De fet més d’un cop se les ha vist per Fontajau gaudint del bàsquet de Rosó Buch i Núria Martínez. Precisament elles dues també van ser homenatjades aquest cap de setmana, tot i que Martínez no hi va poder ser a conseqüència de la seva recent operació que l'apartarà de les pistes durant 5 mesos.

Publicat per
Josep Maria Spà
mataroaudiovisual