dijous, 29 d’agost del 2019

La pintura figurativa de Vicente Guerrero pren l’Espai Capgròs
La pintura figurativa de Vicente Guerrero pren l’Espai Capgròs

Vicente Guerrero és un dels uròlegs més reconeguts del territori. Resideix a Cabrils i actualment ja està jubilat, però durant molts anys va ser el cap del Servei d’Urologia de l’Hospital de Mataró, amb una experiència de més de 35 anys com a metge. Quan es va jubilar, ara fa 10 anys, va fer com tanta altra gent en el seu cas: buscar noves aficions. “Vaig passar per casualitat per l’Espai Bonnemaison de Barcelona on oferien classes de pintura, em van acceptar i va ser una meravella de descobriment. I cada dia, des de llavors, va a més”, destaca Guerrero.

Gran aficionat a la lectura i a la música, la pintura, en canvi, no havia format part mai de les seves passions. Mai l’havia practicat fins que va arribar a la jubilació, però descobrir-la li ha suposat tota una revelació. “M’ha permès descobrir moltes coses, ha fet que els colors entressin a la meva ment”, destaca. Guerrero aposta per la pintura figurativa de caire realista. “M’agraden els temes que em rodegen, els paisatges i les persones”, constata. Pinta sobretot llocs concrets com ara portes i finestres de masies i cases rurals, i també hi afegeix retrats.

Tot plegat es podrà veure a l’exposició del mes de setembre de l’Espai Capgròs, que s’inaugura el proper 29 d’agost. Es tracta de la primera exposició individual que protagonitza, malgrat que ja ha participat en diverses col·lectives. “Gaudir pintant és gaudir de la vida”, constata el pintor. Contrast Building Services és el patrocinador de la mostra.