dilluns, 5 d’agost del 2019

Culturapopular.mes, núm. 35 / Agost 2019

Culturapopular.mes
Actualitat sobre cultura popular i associacionisme cultural
Departament de Cultura
Agost 2019 #35
La cobla torna a Palamós
Amb So de Cobla el Festival de Cobla de Catalunya arriba a la seva tercera edició amb la voluntat de consolidar un projecte inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.
El festival vol transgredir i presentar els instruments de la cobla catalanaen nous formats, nous ritmes. Vol obrir-los a tot el ventall de combinacions possibles, amb la intencionalitat de difondre la música de cobla més enllà de les audicions de sardanes i expressar-ne la sonoritat dels seus instruments fora de la pròpia formació de cobla convencional.
Palamós, del 7 a l'11 d'agost.
Llegiu-ne més

 
Veu del mes: Joan Soler i Amigó
Badalona, 1941. Ha escrit i adaptat cançons folk i ha publicat sobre cultura popular i història local. Premi Nacional de Cultura Popular i Creu de Sant Jordi.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Viquimarató: feina feta!
La II Viquimarató de refranys es va tancar amb uns grans resultats.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Patrimoni Festiu a l'agost
Aquest mes us recomanem El Misteri de la Selva del Camp, recentment inclòs en el Catàleg del Patrimoni Festiu. Bon estiu!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Agost, temps de Campus
Durant agost i setembre segueix endavant el projecte amb nous campus sobre temes relacionats amb cultura popular. Consulteu-los!
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Exposició 'Ordint la trama'
L'estiu del 2018 Catalunya va ser convidada a participar al Smithsonian Folklife Festival (Washington). L'exposició és una mostra dels protagonistes i les vivències dels participants.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Ajuts per a federacions
Publicades les bases específiques de la línia per a federacions que programin activitats culturals relacionades amb l'associacionisme i la cultura popular i tradicional. Convocatòria prevista per setembre.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
4es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic
Ja estan disponibles al nostre web les ponències presentades durant les jornades.
Llegiu-ne més
shadow bottom

Directe a

Twitter DGCPACImprimeix

ISSN: 2462-6694 | Dipòsit legal: B 21404-2016
Generalitat de Catalunya