dimarts, 9 de juliol del 2019

Culturapopular.mes, núm. 34 / Juliol 2019

Culturapopular.mes
Actualitat sobre cultura popular i associacionisme cultural
Departament de Cultura
Juliol 2019 #34
Veus de la cultura popular
Venim de lluny. Veus de la cultura popular és un projecte que recull entrevistes a personalitats de diferents àmbits de la cultura popular del país amb l'objectiu de recollir la història del món de la festa i la cultura popular en els darrers anys del franquisme, en els anys de la transició i els immediatament posteriors, explicada pels propis protagonistes. Els testimonis recollits deixen constància que el camí recorregut ha estat llarg i ple d’entrebancs. El franquisme no va aconseguir anul·lar una cultura popular molt arrelada que als anys vuitanta, amb l’arribada de la democràcia, va esclatar amb força.
Al canal de Youtube del Departament de Cultura hem creat la llista de distribució Venim de lluny on cada mes hi publicarem una de les entrevistes realitzades. Us convidem a que us hi subscriviu.
L'enllaç d'aquesta notícia obre la nostra pàgina web on hi podeu consultar la descripció del projecte, les entrevistes que s'hi aniran incorporant i l'enllaç a la llista de distribució dels vídeos.
També, a cada Culturapopular.mes que publiquem a partir d'aquest mateix número, dedicarem una notícia al personatge que en sigui el protagonista del mes sota el títol La veu del mes. En aquest butlletí trobareu la notícia sobre l'entrevista al músic Jaume Arnella, la primera del projecte que us presentem.
Esperem que gaudiu dels testimonis que us presentem.
Llegiu-ne més


La veu del mes: Jaume Arnella
Barcelona,1943. Músic cofundador del Grup de Folk i del segell discogràfic “Als quatre vents”. Premi Nacional de la Música, Creu de Sant Jordi, Premi d’Actuació Cívica, Premi Memorial Lluís Companys.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Viquimarató de Viquidites
2a Viquimarató per a la introducció de refranys i dites populars a Viquidites, única a nivell mundial. 11 de juliol
Llegiu-ne més

shadow bottom

Fira Mediterrània avança la programació
A la pàgina web de la Fira ja podeu consultar un avançament de la programació i accedir a l'acreditació per a professionals i reserva d'estands.
Llegiu-ne més
shadow bottom
15 anys de l'Institut Ramon Muntaner
La consellera de Cultura presidirà l’acte de cloenda de la commemoració dels 15 anys de l'IRMU a l'Institut d'Estudis Catalans. Dimarts 2 de juliol, 19h.
Llegiu-ne més

shadow bottom

Turisme festiu al juliol
Si durant aquest mes voleu conèixer el nostre patrimoni festiu us recomanem les festes del Segar i Batre que es celebren a 16 municipis catalans. Bon estiu!
Llegiu-ne més
shadow bottom
Les sardanes per a cobla
El Departament de Cultura i Músics per la Cobla presenten l'edició discogràfica de "Les sardanes per a cobla" de Juli Garreta.
Llegiu-ne més

shadow bottom

Directe a