dijous, 6 de juny del 2019

Una cistella en l'últim segon envia el sènior B de la UEM al descens

Els mataronins van perdre el tercer partit del "play-out" contra el Castellar

Els mataronins van anar a remolc del Castellar gairebé tot el partit | Albert San Andrés

L'èpica del bàsquet va jugar en contra del Grupo Marthe UE Mataró-SBM en el partit que decidia la permanència a Copa Catalunya. Després de perdre el primer partit i guanyar el segon, els de Mataró s'ho jugaven tot a un últim matx a Castellar del Vallès. Quan faltaven 6 segons pel final, el marcador era de 67 a 68, amb possessió local. I 5 segons van ser suficients per al Castellar per capgirar el resultat, amb una acció individual que els va permetre molt fàcilment, en detriment de la defensa visitant, arribar sota cistella i sentenciar l'eliminatòria.

El Mataró B ja va sortir poc endollat des de l'inici i això va permetre al Castellar dominar el marcador, tancant un primer quart 17 a 8. A l'inici del segon període va arribar el màxim avantatge pels locals, col·locant-se 22 a 8 al minut 12. Després, els mataronins van aconseguir reduir distàncies, però sense aconseguir capgirar l'electrònic i arribant a la mitja part 32 a 25.

A la represa, la UEM es va posar les piles, però el Castellar seguia castigant des de triple, evitant així la remuntada. No va ser fins al minut 36, a l'últim quart, quan els mataronins van aconseguir empatar a 57, per col·locar-se fins a 5 punts per sobre quan faltava 1 minut (52-57), la màxima diferència dels liles en tot el partit. Però els castellarencs no havien acabat la feina, i un triple els posava a només un punt (67-68). El resultat va posar nerviós el Mataró i va propiciar una inoportuna trepitjada de la línia de banda, que donava una última opció als locals. Finalment, un atac ràpid el Castellar va apropar-los fins a la cistella en només 4 segons, i un palmeig al rebot va acabar entrant la pilota, retornant els mataronins a 1a Catalana.