dijous, 2 de maig del 2019

Sala Cabanyes porta els secrets familiars de “Lluny de Nuuk” a Can Gassol



Dins del cicle “Fet a Mataró”, Joan Peran dirigeix aquest drama familiar de l’autor maresmenc Pere Riera

Tot sembla que va bé a la família de “Lluny de Nuuk”. El pare, la tieta i els fills es reuneixen a la luxosa casa familiar per al casament de la filla en el que ha de ser un dels dies més feliços de les seves vides. Una visita inesperada, però, ho capgirarà tot i farà sortir a la superfície els secrets més foscos de la vida familiar.

Sala Cabanyes estrena aquest cap de setmana “Lluny de Nuuk”, del dramaturg maresmenc Pere Riera, al Centre de Creació d’Arts Escèniques Can Gassol. Durant sis representacions, el muntatge dirigit per Joan Peran es podrà veure a la sala dins del cicle “Fet a Mataró”.

“Lluny de Nuuk” és la tercera producció de la Sala Cabanyes que es pot veure a Can Gassol, després de “Medea” i “Demà coneixeràs en Klein”.

Un drama familiar
La família que protagonitza “Lluny de Nuuk” és propietària d’una fàbrica de caramels que els permet viure còmodament. Com el producte familiar, la seva vida sembla estar plena de dolçor. El casament d’Elsa (Carla Alegre) reuneix sota el mateix sostre el pare, Víctor (Agustí Galán), amb els seus tres fills: Max (Miquel Àngel Aragon), Àlex (Pere Sánchez) i David (Aleix Lladó).

Falten dues hores per la boda i la casa és plena de nervis, mentre hi intenten posar ordre la tieta (Marga Selva) i Íngrid(Eva Canals), l’exdona de Max que és com si encara fos de la família. El dia del casament és el moment escollit per l’Àlex per presentar a la família la seva nova parella, la Sílvia (Mireia Federico). Però l’harmonia aparent en què vivia la família s’esmicola quan arriba en Toni (Pau Quiñones), un antic treballador de l’empresa familiar. “Lluny de Nuuk” és un drama familiar que demostra que els fantasmes del passat no desapareixen per molt que se’ls vulgui enterrar sota una capa de normalitat.

Pere Riera (Canet de Mar, 1974) és llicenciat en Dramatúrgia i Direcció Teatral per l’Institut del Teatre, on fa classes de Dramatúrgia i Teoria i Literatura Dramàtica. “Lluny de Nuuk” la va escriure i dirigir durant una residència al TNC, en el marc del Projecte T6. L’obra va guanyar el Premi Crítica Serra d’Or. Altres obres seves són “Desclassificats”, “Infàmia” o “Barcelona”, totes elles un èxit de crítica i públic.

Dies de representació:
Divendres, 3 de maig de 2019, a les 20.30 hores
Dissabte, 4 de maig de 2019, a les 20.30 hores
Diumenge, 5 de maig de 2019, a les 19.00 hores
Divendres, 10 de maig de 2019, a les 20.30 hores
Dissabte, 11 de maig de 2019, a les 20.30 hores
Diumenge, 12 de maig de 2019, a les 19.00 hores
foto Jordi Molins
Lloc:
Centre de Creació Escènica Can Gassol
(Plaça de la Pepa Maca,15)
Preu: 6 € 
Venda de localitats:
https://www.entradesculturamataro.cat/acte/lluny-de-nuuk-12491