divendres, 24 de maig del 2019

Dansa, documentals, scape rooms, visites guiades...acaba la setmana amb cultura

Butlletí cultural de la ciutat de Mataró

 

Escola de l'espectador

7è Tots Dansen. Vibrar el Temps

22, 23 i 24 de maig a les 19 h
Teatre Monumental

Mostra del treball de formació en dansa contemporània a partir de les coreografies que Joâo Lima ha dissenyat per a l'ocasió. Hi participen els instituts Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras, Thos i Codina, Damià Campeny i Laia l’Arquera.

Projecció i conferència

Joan Peiró a Mataró: sindicalisme, cooperativisme i cultura revolucionària

Dijous, 23 de maig / 19 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Projecció del documental Peiró 42 i conferència i debat al voltant del pensament de Peiró, l'aplicació de la seva ideologia a Cristalleries de Mataró i la repercussió de les seves pràctiques en el context del cooperativisme de l'època. A càrrec d'Eloi Aymerich, Josep Puig-Pla i Miguel Garau.


Recital poètic

De Bukowski a Chinaski (o al revés)

Dijous, 23 de maig / 21 h
Cafè de Mar
Recital del grup Poetrastoshhh, format per Javier Pintor Muñoz i Ángel Larros, que no es limita a recitar poemes de Bukowski, sinó que integra part de la seva poesia en una obra que parla de l’escriptor, de la vida, de les misèries que ens acompanyen en el trajecte i de l’amor.


Festival DocsBarcelona

Operació Globus

Divendres, 24 de maig / 19 h
Centre Cívic Espai Gatassa
Visionat del documental Operació Globus, d'Ariadna Seuba Serra. Catalunya i Holanda, 2018. 62 min. Català i castellà, VO subtitulada en anglès.Aquesta projecció forma part de la 22a edició de DocsBarcelona un festival que porta a Catalunya 41 documentals de 26 països diferents.


BiblioLab

Descobrint inventores

Divendres, 24 de maig / 18 h
Biblioteca Pompeu Fabra
Projecte TecnoGirlLa il·lustradora i escriptora Sandra Uve ens ajudarà a descobrir què és un invent, i farem una visita digital guiada per conèixer les dones inventores més destacades de la història.A càrrec de Sandra Uve. Cal inscripció prèvia.


Presentació de llibre

Care Santos. Tot el bé i tot el mal

Divendres, 24 de maig / 20 h
Local de l'Associació de Veïns de l'Havana
Presentació literària a càrrec de Care Santos, entorn la seva obra Tot el bé i tot el mal.


Passejada

La Biblioteca, porta del Parc: Cinc Sènies

Dissabte, 25 de maig / 10 h
Biblioteca Antoni Comas
Parcs i biblioteques... Naturalment! Setmana de la natura Passejada de descoberta natural i cultural del Parc del Montnegre i el Corredor. A càrrec de Cristina Chaves. Escola de Natura el Corredor. Lloc de trobada: Biblioteca Antoni Comas.


Escape Room

El misteri de la casa Coll i Regàs

Dissabte, 25 de maig / A les 10 h i a les 12 h
Casa Coll i Regàs. Fundació Iluro
Quin deu ser l'enigmàtic secret que ens amaga la casa Coll i Regàs? Diu la llegenda que entre els seus murs s'amaga un dels tresors més ben custodiats de la humanitat. Qui ocultà aquest tresor? On es troba?, i… per què? Sereu capaços de resoldre el misteri en el mínim temps possible?


Activitat familiar

Jocs del món al Parc de l’Antic Escorxador

Dissabte, 25 de maig / D'11 a 13 h
Biblioteca Antoni Comas
Veniu a divertir-vos tot coneixent jocs d’arreu del món. Trobareu jocs de taula dins la biblioteca i també jocs per moure’s per l’exterior.


Visita guiada

Vil·la romana de Torre Llauder

Dissabte, 25 de maig / 12 h
Vil·la romana de Torre Llauder
Visita guiada al jaciment arqueològic de Torre Llauder. Veurem com era la vil·la romana que s'ha conservat i passejarem per les dependències decorades amb esplèndids mosaics de colors, els banys (caldari, tepidari i frigidari) i els dos peristils o patis.


Activitat familiar

Remeis casolans amb herbes: fem sabó

Dissabte, 25 de maig / De 12 a 13.30 h
Can Boet. Centre de patrimoni arqueològic i natural (CPAN)
Destinat a famílies amb infants de 5 a 12 anys. Per conèixer algunes espècies de plantes medicinals que viuen a Catalunya i els seus usos principals com a remeis casolans. Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia al telèfon 93 741 29 30 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h).


Visita guiada

El Modernisme a Mataró

Dissabte, 25 de maig / 18 h
Nau Gaudí
Ruta urbana pels edificis més significatius del Modernisme mataroní en una síntesi històrica de l’època i amb referències biogràfiques dels principals arquitectes del moment. Punt de trobada: Nau Gaudí.


Tallers de l'Aula de Teatre

L'aneguet diferent

Diumenge, 26 de maig / 12.30 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
Taller de final de curs a càrrec del grup El meu primer tast teatral de 6 i 7 anys.Jèssica Pérez dirigeix una adaptació lliure del popular conte L'aneguet lleig de Hans Christian Andersen. 


Dansa

Triple Bill. Jove ballet de Catalunya

Diumenge, 26 de maig / 18 h
Teatre Monumental
L'espectacle inclou tres ballets: Suite de Paquita (repertori clàssic), Smoke Users (ballet contemporani de nova creació, amb coreografía d’Arnau Pérez), i Four Seasons, en què els ballarins del Jove Ballet de Catalunya interpreten la famosa partitura de Vivaldi en clau neoclàssica.


 

 
 

 
Direcció de Cultura -  Agenda -  Museus i exposicions -  Teatre i dansa -  Música 
Festes i tradicions -  Lletres i biblioteques -  Cinema i audiovisual -  Ciutat i territori  
No veus correctament aquest correu?Nota legal