diumenge, 19 de maig del 2019

Avui és el torn de la Balmes: Cantània / A de Brossa




Al Teatre Monumental de divendres a diumenge

Amb la Cantata A de Brossa, els personatges de la Blanca i la Bruna ens endinsaran en l’univers del poeta Joan Brossa a través dels objectes i textos trobats en uns arxius foscos, a les catacumbes d’una biblioteca nacional. La Blanca i la Bruna viatjaran al món brossià de la màgia, el joc, les paraules; gràcies a unes ulleres molt especials, a través de les quals experimentaran una nova mirada cap a elles mateixes i cap a la vida.

Ja fa més de 25 anys que l’Auditori va iniciar aquest projecte de formació musical i, fins avui, Cantània s’ha realitzat a més de 20 ciutats de sis països tant europeus com americans, com són Argentona, El Vendrell, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Parla, Reus, Salamanca, Sant Cugat del Vallès, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Vic i Vilafranca del Penedès. A Alemanya: Mainz, Bremen, Biefeld, Neustadt i Koblenz. A Bèlgica: Brussel·les. A Veneçuela: Caracas. A Itàlia: Alexandria. I a Mèxic. Al llarg d’un curs escolar passen pels escenaris de totes les ciutats participants aproximadament 45.000 nens, 900 mestres de música de més de 980 escoles i 90.000 espectadors.

A Mataró arribem a la quinzena edició i prop de 1.400 estudiants de cinquè de primària de les escoles de Mataró i Argentona participaran d’aquesta cantata que han treballat durant tot el curs i que ha estat composta per Eduard Iniesta i escrita per Marta Gil. Ignasi Tomàs i Marta Gil porten la direcció escènica de l'espectacle, i Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses són els encarregats de dirigir els alumnes acompanyats d’una formació de nou instrumentistes professionals.

Divendres 17 de maig a les 20 h
Escoles participants: Camí del Cros, Les Aigües, Rocafonda, Sant Miquel del Cros i Torre Llauder.

Dissabte 18 de maig a les 12 h
Escoles participants: Angeleta Ferrer, Camí del Mig, Germanes Bertomeu i Joan Coromines.

Dissabte 18 de maig a les 16.30 h
Escoles participants: Antonio Machado, Anxaneta, Argentona, Pia Santa Anna i Vista Alegre.

Dissabte 18 de maig a les 20 h
Escoles participants: Àngela Bransuela, Pia Santa Anna, Josep Manuel Peramàs i Marta Mata.

Diumenge 19 de maig a les 12 h
Escoles participants: Bernat de Riudemeia, Cor de Maria, Pia Santa Anna, Josep Montserrat i Mare de Déu de Lourdes.

Diumenge 19 de maig a les 16.30 h
Escoles participants: GEM, Les Fonts, Mar Mediterrània i Meritxell.

Diumenge 19 de maig a les 20 h
Escoles participants: Balmes, Cirera, Maria Mercè Marçal i Salesians Sant Antoni de Pàdua.

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró