dilluns, 1 d’abril del 2019

Quina relació tenen la Intel·ligència Artificial, la Realitat Virtual, la tecnologia i l'art? Obre i ho descobriràs!

Butlletí de Cultura Digital

Març 2019
.
.
.
.

Videomapping i dansa

Hip hop elevat a l'enèsima potència

L'estètica de les danses urbanes, el hip hop i el trap triomfen entre les generacions més joves. És per això que us portem M.R.N.A A/V Dance Performance, un espectacular videomapping de gran format que té la peculiaritat d'incorporar en viu un ballarí de hip hop que connecta la seva energia amb la dels seus companys digitals. És obra de la productora turca Bi’Şeyler New Media Works, especialitzada en projectes que integren el disseny immersiu i la tecnologia. L'espectacle es va poder veure el desembre passat a Turquia. No us el perdeu!

Et convidem...

El futur al TNC

Voleu anar al teatre? El TNC us convida a anar a veure l'obra El Futur. Tenim dues entrades dobles per al dissabte 6 d'abrilEnvieu-nos un mail i només si esteu subscrits al butlletí podreu entrar al sorteig. Molta sort!!!!

Actualitat

10 notícies que no et pots perdre

Cada dia recollim noves notícies sobre temes que lliguen tecnologia i cultura. Les podreu llegir si ens seguiu a twitter! I un cop al mes seleccionem 10 d'aquestes notícies i us les presentem en un resum que no us podeu perdre. Aquí teniu les d'aquest mes!!!

Intel·ligència artificial

En què somien els algoritmes?

Les intel·ligències artificials s'estan destapant com a veritables artistes en multitud de projectes creatius. El debat està obert: són només unes eines creatives al servei de creadors humans o són veritables artistes en sí mateixes? Per començar a reflexionar, us proposem diferents exemples.

Els coneixeu tots?

Videojocs en català

Estem recopilant els videojocs que es poden jugar en català, tant els que el tenen com a opció com aquelles traduccions fetes per amants dels videojocs. Ens ajudeu a fer créixer la llista? Si trobeu algun a faltar, escriviu-nos a digital.icec@gencat.cat!

Projectes innovadors 

El futur de l’storytelling: noves maneres de comunicar-nos

Vine, Snapchat, YouTube, Instagrams, Twitter, els drons i els pals selfie…Totes aquestes plataformes i eines han canviat la manera en què ens comuniquem i en què comuniquem el món que ens envolta. Des de París us portem tres projectes interessants d'storytelling en cultura.

Per Sant Jordi

L'aire és ple d'amor... també als videojocs!

S’apropa Sant Jordi i pensem que és un bon moment per parlar d’amor als videojocs, dels llaços que uneixen uns personatges amb altres, la seva manera d’enfrontar-se a un enamorament o de fer feliç a aquella persona que més estimen. Us portem les 10 millors parelles, les que més ens agraden, ens emocionen o ens trenquen el cor.

Hem anat...

Dansa+tecnologia: una combinació interessant a les platees

Durant els últims mesos hem pogut veure sobre l'escenari algunes de les coreografies digitals més interessants de l'actualitat. Del nostre idolatrat Daito Manabe Gilles Jobin passant per l'escena local. Us les expliquem!

La incubadora de videojocs

Comença la 4a edició de Gamebcn

Ja està en marxa GameBCN4, el programa d'incubació i suport a estudis de videojocs. Els 5 equips seleccionats enguany són Baby Robot Games, CKOLMOS, Sentendo, Onikami i Evil Zeppelin. Aquí els coneixereu una mica més. Benvinguts!

Aportacions Reintegrables

Finançament a projectes de videojocs

Sou una empresa de videojocs? Teniu un projecte concret i necessiteu finançament? S'han convocat les aportacions reintegrables per a projectes en l'àmbit dels videojocs. Podeu optar fins el 30 de maig. Tota la informació en aquest enllaç!

Campanya del TRAM

Trap i Immanuel Kant per ensenyar civisme

La innovadora campanya de civisme del TRAM intenta connectar amb els usuaris més joves del tramvia a ritme de trap. El vídeo, obra de l'agència de publicitat barcelonina Paradise Falls i del creatiu digital Christian Flores, autor del conegut vídeo "Velaske, yo soi guapa", ha revolucionat les xarxes. El resultat de portar el filòsof Immanuel Kant a conversar a ritme de trap amb un usuari del tramvia per recordar-li la seva màxima “Actua com creguis que ho hauria de fer tot el món” ens ha deixat sense paraules. Així sí que es connecta amb les noves generacions!

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat


Fins 14 ABRIL
Andrea Pixelada, de Cristina Clemente. Sala Beckett. Barcelona
Fins 14 ABRIL
Cicle "Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals", UOC i Sala Becket. Barcelona
Fins 18 MAIG
Pantalles i Pastilles, exposició col·lectiva en homenatge a Fahrenheit 451. ADN Platform. Sant Cugat del Vallès
 28 MARÇ
Com (no) muntar un club de eSports. Digital Business School. Barcleona
 28 MARÇ
Taller Demostratiu: Fabricació Digital i Fotografia. BDN Lab, Badalona
 28 - 31 MARÇ
Non Stop Barcelona Animació. Barcelona
29 i 30 MARÇ
Mix-en-Scene_Amaranta Velarde i Alba G. Corral. La Caldera. Barcelona
 30 MARÇ
Jornada Arduino Girls Day. FAB Casa del Mig, Barcelona
 3 - 27 ABRIL
Robotac - Exposició de robòtica educativa. FAB Casa del Mig, Barcelona
 4 - 5 ABRIL
Reset. Caixafòrum. Barcelona
 6 ABRIL
Robotac - V Jornada de robòtica educativa. FAB Casa del Mig, Barcelona
 11 ABRIL
IV Jornada de Creativitat i Tendències. Museu del Disseny. Barcelona
 3, 4 i 5 MAIG
4a Escapada de Cultura i Creació Digitals. La Plana, Sta. Maria d'Oló, Moianès
 8 MAIG
Iniciació a la robòtica. Telecentre Alta Ribagorça. El Pont de Suert.
 13 - 14 MAIG
White Nights CEO Summit. Barcelona
(la data és el termini màxim)
2 ABRIL
Participació al XR Financing Market, mercat de finançament i de coproducció del festival NewImages, per a projectes immersius (pel·lícules, videojocs, instal·lacions o espectacles amb AR/VR)
3 ABRIL
Data màxima per participar a l'Open Innovation Fòrum
8 ABRIL
Projectes immersius i/o interactius en VR per a la competició del festival NewImages
12 ABRIL
Projectes audiovisuals narratius en VR, AR, MR, 360... per Virtual Worlds – International Competition for Narrative VR dins el Filmfest München
30 ABRIL
Projectes de webs i espais en línia que promoguin la diversitat al I Premi per a la diversitat en l'audiovisual promogut pel CAC
5 MAIG
Projectes en VR de ficció, documentals, artístics... per al festival de VR d'Arlès
8 MAIG
Participació al DIGITAL B2B FORUM, esdeveniment de networking internacional per a professionals de les indústries creatives digitals (institucions, associacions, grups inversors, empreses o professionals amb projectes propis), dins DIGITAL JOVE