dijous, 11 d’abril del 2019

"La rivalitat és gran, però el respecte entre clubs també"



Parlen els entrenadors de Mataró Feimat i Boet
 
Mataró ha viscut, aquest cap de setmana, la seva particular Festa Major del bàsquet. Els dos equips de la capital del Maresme que competeixen a la Lliga EBA, Mataró Feimat i Mataró Parc Boet, s’han vist les cares al Mora. Capgròs ha parlat amb els seus entrenadors per fer balanç del partit, però també amb l’afany de tenir una mirada més profunda sobre la situació del bàsquet a la ciutat.

Charly Giralt (Mataró Feimat) i Alberto Peña (Mataró Parc Boet) coincideixen en assenyalar els factors que van decidir el partit a favor del conjunt que exercia com a local. El Mataró Feimat va ser molt superior en el “tir exterior i també dins la pintura”.

“Un altre cop acabem el partit amb un nivell d’encert exterior no competitiu” lamenta el tècnic del Boet, Alberto Peña. 

“Nosaltres hem jugat tota la temporada amb sistemes que afavorien el rol dels nostres tiradors”, afegeix Charly Giralt des del Mataró Feimat. Els locals van exhibir un “brutal” 50% en triples (15/30).

El Mataró Feimat també va ser superior dins la pintura. El conjunt de Giralt recuperava per aquest partit un valor fonamental, Jose Cabrera. El jugador dominicà s’ha perdut bona part de la temporada per culpa d’una lesió i “Omaru, que en realitat és un 4, ha fet funcions de 5 a gran nivell”.

L’equip del Mora presenta un joc exterior temible. On hauria arribat el Mataró Feimat en cas de comptar durant tot el curs, també, amb una parella interior formada per Omaru i Cabrera? “No ho sabem, però el club tampoc està preparat per fer el salt a LEB Plata. A nivell estructural falten diners i instal·lacions”, remarca Charly Giralt.

Sigui com sigui, l’entrenador del Feimat es mostra “orgullós” del seu model de club. “Nosaltres tenim un bàsquet base molt potent i sempre mirem què tenim a casa a l’hora de reforçar el primer equip.” Giralt destaca que l’ascensor al sènior funciona i que això els distingeix, en certa manera, de la política esportiva del Boet. Això sí, Alberto Peña recorda que “nosaltres també vam sortir a pista amb jugadors formats a casa”. El Boet ha refet aquesta temporada bona part de la plantilla. “Afrontar una reestructuració així només amb jugadors de les categories inferiors és molt complicat”, destaca Peña. 

L’entrenador del Mataró Parc Boet també remarca “la paraula orgull”. Fa set anys, el seu equip jugava a 3ª Catalana. El Boet ha guanyat categories de manera fulminant i extraordinària i ara, any 2019, seu a la mateixa taula que el club amb més història a la ciutat. Fins i tot el seu femení, l’Advisoria Boet, competeix en una divisió superior. “Que hagin mantingut la categoria de Lliga Femenina 2 em sembla espectacular” reconeix l’entrenador del rival ciutadà, Charly Giralt.

El tècnic del Mataró Feimat apunta que “potser seria millor per la ciutat tenir només un equip potent i punt”, però afegeix que “dos equips a la Lliga EBA són una mostra de la cultura de bàsquet que hi ha a Mataró”. Alberto Peña contesta que “això de tenir només un equip molt potent és una reflexió respectable” però que “tot és relatiu. Fa set anys nosaltres érem molt petits i ells no estaven pas millor que ara”.

La varietat d’opinions i visions sobre el bàsquet a la ciutat enriqueix la cultura esportiva de Mataró i, per sobre de tot, Giralt i Peña mantenen que “la rivalitat és gran, però el respecte també”.

publicat per
Marc Mayola
https://www.capgros.com/esports/basquet/la-rivalitat-es-gran-pero-el-respecte-entre-clubs-tambe_719144_102.html