divendres, 5 d’abril del 2019

Culturapopular.mes, núm. 31 / Abril 2019

Culturapopular.mes
Actualitat sobre cultura popular i associacionisme cultural
Departament de Cultura
Abril 2019 #31
Els tocs manuals de campana
2n Simposi sobre campanes, campaners i campanars
La jornada convoca a campaners, Església catòlica i Generalitat de Catalunya a debatre problemàtiques específiques i consensuar recomanacions per tal de facilitar la plena recuperació dels tocs manualsde campanes.
Els tocs de campana van ser declarats Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional pel Govern de la Generalitat de Catalunya l'octubre de 2017.
El simposi es celebrarà el proper 27 d'abril i s'enmarca en la XXXII Trobada de Campaners d'Os de Balaguer.
Llegiu-ne més


Convocatòria DASC2019
Els equipaments culturals associatius i les entitats ja poden presentar propostes per a participar a les Jornades de portes obertes.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Festa dels Tonis de Manlleu
La festa, de referència en el context comarcal i nacional, ha estat declarada pel Govern Festa Tradicional d’Interès Nacional 
Llegiu-ne més

shadow bottom

Danses populars vives a l'escola
La segona edició del programa es complementa amb un concurs de disseny i una exposició amb tallers infantils a L'illa Diagonal.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Presentació del llibre 'Construint el territori'
'Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya' es presentarà a la llibreria 'La Capell', al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. 11 d’abril, 19h.
Llegiu-ne més

shadow bottom

Homenatge a Artur Tomàs, campaner centenari
Artur Tomás i Mercader, amb 100 anys, en fa més de 30 que toca l'Àngelus a les campanes de la catedral de Tarragona. Acte d'homenatge: 13 d’abril, Tarragona.
Llegiu-ne més
shadow bottom
La sardana cap a la UNESCO
La candidatura per formar part de la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO ha rebut l’aval del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català.
Llegiu-ne més

shadow bottom

Directe a