dimarts, 19 de març del 2019

El Mataró FEIMAT s’abona a la pròrroga per guanyar, aquest cop, al Cornellà

El Mataró FEIMAT torna a necessitar la pròrroga per doblegar 85 a 81 el Cornellà en el partit disputat el passat diumenge 17 al Palau Josep Mora. I és que amb aquesta ja en són quatre de disputades en els darrers tres partits, saldades amb una empatada –que va significar-ne una altra–, una perduda i dues guanyades.

Els mataronins ja van tenir diversos contratemps abans de començar el partit: a part de la baixa de Romero (un dels jugadors amb més minuts i aportació de punts), el màxim rebotejador de l’equip Omaru Taoré no arribava fins ben començat el primer període degut a una pana amb el cotxe. Per sort els de Giralt van entrar al partit concentrats i amb un Jordi Juanola molt inspirat tant en l’aspecte ofensiu (va acabar el partit amb 19 punts) com en el defensiu (amb un total de 9 rebots sota la cistella pròpia) van arribar a la mitja part amb el màxim avantatge de tot el matx: 45-30.

Però a la tornada dels vestidors els Cornellà van prémer l’accelerador i van començar a retallar distàncies en el lluminós, i després de diversos intercanvis de cistelles van clavar un parcial de 8-0 que acostava perillosament els blaus amb un ajustat 52-50. El base del Cornellà, Néstor Zamora, anotava i repartia joc foradant la defensa groga que no trobava solucions en un espès tercer període en atac. 61-55 al per començar l’últim quart.

L’últim període també va ser de color visitant, amb un Xavier Guirao que feia molt de mal amb les seves penetracions a cistella. Els de Cornellà van arribar a posar-se per davant (73-75), però els mataronins van aconseguir provocar la pròrroga.

Els cinc minuts afegits van ser clarament grocs, amb un Taoré immens sota la cistella (17 rebots recollits al final del partit) i un encertat Checo acompanyat novament de Juanola, Solé i Ariño en l’aspecte anotador. Finalment victòria per 85-81 per no perdre de vista la quarta plaça de la competició.