divendres, 29 de març del 2019

Acabem el mes de març amb molta cultura

Butlletí cultural de la ciutat de Mataró

Dia Mundial del Teatre

Ai, l'amor!

Dissabte, 30 de març / 18 h
La Riera

Celebrarem el Dia Mundial del Teatre realitzant una acció teatral on les Julietes i els Romeus es buscaran de manera paròdica pel carrer interactuant amb els vianants de manera fresca i divertida. Es tracta d’un joc dramàtic que no deixarà ningú indiferent i amb què ens divertirem de valent.

Teatre

Ella y mi género

Dijous, 28 de març / 20 h
Teatre Monumental
La companyia belga Théâtre Octobre ASBL presenta una obra coproduïda pel Festival de Contes Givrés, de França, i Contes et Littérature, de Bèlgica. Alberto García presenta les històries de diferents dones.


6è Festival A la vora del Jazz

Jim Mullen Organ Trio amb Zoe Francis

Dijous, 28 de març / 21 h
Casal L'Aliança
Jim Mullen Organ Trio, és la banda de Jim Mullen, un dels grans guitarristes de jazz de l'escena actual que tocarà acompanyat de la gran cantant britànica Zoe Francis. 


Concert

Ferran Exceso

Dijous, 28 de març / 21 h
Cafè de Mar
Concert de presentació del seu nou disc del cantautor Ferran Exceso, #TocateAlgoFerran.


BiblioLab

Creació de titelles. Dona vida al teu personatge

Divendres, 29 de març / 18 h
Biblioteca Pompeu Fabra
Creació de titelles amb diferents materials i improvisació amb tots els personatges inventats. A càrrec de Marta Merino.


Presentació de publicació

Els poetes del Maresme

Divendres, 29 de març / 19.30 h
Sala d’Actes de Can Palauet
Presentació del llibre a càrrec de Carles Duarte, Emília Illamola i Josep Lladó. També hi haurà lectura de poemes a càrrec de Carme Faja i Joan Carles González Pujalte.


Concert

Tribade + artista convidat

Divendres, 29 de març / 22 h
Sala Clap
El rap és la realitat feta música i Tribade s’entrega a la cultura i la missió original de l’estil per empoderar-se i denunciar a través de ritmes i poesia: les seves lletres porten al segle XXI l’univers de tres dones que lluiten contra la precarietat en una societat plena de privilegis masculins.


Visita guiada

Vil·la romana de Torre Llauder

Dissabte, 30 de març / 12 h
Vil·la romana de Torre Llauder
Visita guiada al jaciment arqueològic de Torre Llauder. Veurem com era la vil·la romana que s'ha conservat i passejarem per les dependències decorades amb esplèndids mosaics de colors, els banys (caldari, tepidari i frigidari) i els dos peristils o patis.


6è Festival A la vora del Jazz

Marc Ferrer Trio & Marian Barahona

Dissabte, 30 de març / 12.30 h
Celler Castellví
Marc Ferrer Trio és una formació que rememora la millor tradició del piano jazz. En aquesta ocasió incorporaran la veu de Marian Barahona.


Visita comentada

El relat de... Ah, l'art? Ah, l'art!

Dissabte, 30 de març / 19 h
Sales d’exposicions de Can Palauet
Visita comentada a l'exposició Ah, l'art? Ah, l'art! a càrrec dels nois i noies de 1r de l'Institut Les cinc sènies.  L'exposició és a cura de Clàudia Rius i el servei educatiu ha anat a càrrec de Cori Mercadé.  


XVII Cicle de Concerts Simfònics

La Traviata | Òpera

Dissabte, 30 de març / 20 h
Teatre Monumental
La traviata de Verdi, l’òpera amb el brindis més famós de la història, arriba a Mataró amb les veus solistes, orquestra i cor.


Teatre

Billy Elliot

Dissabte, 30 de març / 21 h
Sala Cabanyes
En Billy és un nen d'onze anys orfe de mare, que viu amb el seu pare, el seu germà i la seva àvia en un poble del nord d’Anglaterra. Malgrat que el seu pare l’inscriu a boxa, ell comença a fer ballet d’amagat. El musical dirigit per Pere Vàzquez torna aquesta primavera a l'escenari de la Sala Cabany


Concert

L'Agrupació Musical del Maresme amb escoles de música

Diumenge, 31 de març / 12 h
Teatre Monumental
Torna el clàssic concert de la banda amb les escoles de música del Maresme. Dirigida per Pere Bono, aquest any la banda farà un repàs als temes musicals de Michael Jackson.


Quaresma

Serra la Vella

Diumenge, 31 de març / 13 h
Plaça de la Peixateria
Grans i petits cantaran durant set setmanes la tonada "Serra la vella, un plat d'escudella, serra la velló, un plat d'escudelló". Cada diumenge de Quaresma tothom veurà com la Vella perd una pota.


Fet a Mataró / Circ

Ex-Libris

Diumenge, 31 de març / 19 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
Jordi Serra i Debi Cobos visiten Can Gassol per preparar el seu nou espectacle de quadrant rus, mà a mà i bola d’equilibris sota la direcció de Joan Arqué. Ex-Libris parla de la felicitat i ho fa a partir d’un llibre: L’arbre vermell de Shaun Tan.