divendres, 8 de febrer del 2019

Els Tres Tombs arriben a Mataró i molta més cultura i tradicions per aquest cap de setmana

logo
Butlletí cultural de la ciutat de Matarósocials

 

Festes

Tres Tombs

Diumenge, 10 de febrer / 12 h
A diversos indrets

Mataró celebrarà la tradicional festa popular dels Tres Tombs amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics. Concentració a les 11.30 h al Parc Central per iniciar el recorregut a les 12 h. La benedicció dels animals domèstics es farà a la Riera. 

Temporada de Músiques Tranquil·les

Claudia Cabero Trio

Dijous, 7 de febrer / 21 h
Casal L'Aliança
Concert íntim de Clàudia Cabero, guanyadora del Concurs Sons de la Mediterrània 2018, que presenta Melic, el seu primer treball.


BiblioLab

Taller de reciclatge i creativitat amb Stop motion

Divendres, 8 de febrer / 18 h
Biblioteca Antoni Comas
Taller d’iniciació en l’animació dels videojocs, on es treballarà sobre un personatge en 3D amb el motor de Unity. S’explicaran els conceptes bàsics d’animació com timing i spacing per poder començar a crear una animació.


Escape Room

El misteri de la casa Coll i Regàs

Divendres, 8 de febrer / A les 18 h i a les 20 h
Casa Coll i Regàs. Fundació Iluro
Quin deu ser l'enigmàtic secret que ens amaga la casa Coll i Regàs? Diu la llegenda que entre els seus murs s'amaga un dels tresors més ben custodiats de la humanitat. Qui ocultà aquest tresor? On es troba?, i… per què? Sereu capaços de resoldre el misteri en el mínim temps possible?


Tertúlia literària juvenil

La porta màgica

Divendres, 8 de febrer / 18 h
Biblioteca Antoni Comas
Tertúlia literària per a nois i noies d’11 a 13 anys, en què comentarem la lectura Harry Potter i la cambra secreta, de J.K. Rowling.Sessions especials de lectura en veu alta conduïdes per Josep Roca.A càrrec de Cristina Valls i Marta Alcalà.Activitat gratuïta. Places limitades. Amb inscripció prèvi


Inauguració d'exposició

Francesc Subarroca. L'obsessió creativa

Divendres, 8 de febrer / 19.30 h
Nau Gaudí
Inauguració de l'exposició d'obres de Francesc Subarroca que formen part de la Col·lecció Bassat.


Concert

We Are Not Heroes + Masvidal

Divendres, 8 de febrer / 22 h
Sala Clap
Presentació de Buenos, Malos, Héroes y Villanos de la banda de rock We Are Not Heroes, seguit del concert dels creatius Masvidal.


Visita guiada

Vil·la romana de Torre Llauder

Dissabte, 9 de febrer / 12 h
Vil·la romana de Torre Llauder
Visita guiada al jaciment arqueològic de Torre Llauder. Veurem com era la vil·la romana que s'ha conservat i passejarem per les dependències decorades amb esplèndids mosaics de colors, els banys (caldari, tepidari i frigidari) i els dos peristils o patis.


Activitat familiar

Els arcs intel·ligents de Gaudí

Dissabte, 9 de febrer / 18 h
Nau Gaudí
Participa en família en una activitat lúdica i cultural al primer edifici construït per Antoni Gaudí: la nau de blanqueig de cotó, de l'any 1883, per a la cooperativa La Obrera Mataronense.


Visita guiada

Rosa Codina-Esteve. Vacuum

Dissabte, 9 de febrer / 18 h
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
Rosa Codina-Esteve (Mataró, 1948) presenta la seva obra més recent a la mostra “Vacuum”, una trentena de pintures de gran format que ens mostren la multiplicitat d’uns objectes quotidians que poden ser entesos des de moltes realitats i en els quals el buit és un dels protagonistes principals.


Observació astronòmica

Creixent lunar i llum cendrosa

Dissabte, 9 de febrer / 20 h
Observatori Cosmos Mataró
Amb els nostres telescopis observarem el sistema estel·lar de Càstor (Alpha Geminorum), un interessantíssim sistema sèxtuple.


Temporada Estable / Teatre documental

Raphaëlle

Dissabte, 9 de febrer / 20.30 h
Teatre Monumental
Raphaëlle parteix d’una experiència individual de transició, un recorregut vital marcat per la lluita per la identitat, l’autoafirmació i el trencament dels motlles. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea i que qüestiona de molt a prop els referents i models. 


Concert

Hard GZ + Koke K2

Dissabte, 9 de febrer / 22 h
Sala Clap
Hard GZ presenta el seu nou disc, Versus, que destaca pels nous enfocaments i sons més arriscats.


Activitat familiar

A l'ombra de Schrödinger

Diumenge, 10 de febrer / 12 h
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
Seria possible que existissin altres realitats que no veiem ni coneixem? Amb aquesta activitat obrirem els ulls i la ment gràcies a la pintura de Rosa Codina-Esteve.


Festes i tradicions

Any Nou Xinès

Diumenge, 10 de febrer / D'11.30 a 14 h
Des de l'Ajuntament
Cercavila amb comparses i elements populars i tradicionals de la cultura xinesa, des de l'ajuntament fins al Parc Central Vell, per celebrar l'any nou xinès. Hi haurà parlaments institucionals i un conjunt d’actuacions de música i elements tradicionals de la cultura xinesa.


Sortim en Família / Titelles

Pequemonstruo

Diumenge, 10 de febrer / 12 h
Casal L'Aliança
En Milo és un nen entremaliat que li encanta fer-li bromes al seu germà gran Gabi. De sobte, un dia e Milo desapareix misteriosament i en Gabi l'haurà de buscar. Amb aquesta aventura coneixerem ple de monstres divertits i sorprenents i descobrirem que qualsevol por es pot superar.


Concert

Discconcert amb Reskate

Diumenge, 10 de febrer / 17 h
Sala Clap
El segon diumenge de cada mes, la sala Clap acull una activitat musical i sessió de discoteca organitzada per l'associació Entramat i dirigit a persones amb diversitat funcional. En qauesta ocasió tindrem l'actuació en directe de Reskate, un grup de reggae i ska, amb temes propis i versions.


Teatre

L'estranya parella

Diumenge, 10 de febrer / 18 h
Foment Mataroní
Representació de L'estranya parella, de Neil Simon, a càrrec del grup de teatre El centru, de Canet de mar. En el marc de la 15a Mostra de Teatre Amateur.


XV Cicle de Sarsuela

La Dogaresa

Diumenge, 10 de febrer / 18 h
Teatre Monumental
La dogaresa es va estrenar al Teatre Tívoli de Barcelona el 17 de setembre de 1920. És un dels principals títols de sarsuela gràcies als moment efectistes, els contrastes en el dramàtic i el còmic, les encertades escenes de conjunt i la varietat de recursos musicals.


 
logo

 
 

 
Direcció de Cultura -  Agenda -  Museus i exposicions -  Teatre i dansa -  Música 
Festes i tradicions -  Lletres i biblioteques -  Cinema i audiovisual -  Ciutat i territori