divendres, 1 de febrer del 2019

Aquest cap de setmana viu la cultura a Mataró

logo
Butlletí cultural de la ciutat de Matarósocials

 

Cinefòrum

Yuli

Dijous, 31 de gener / 20.15 h
Foment Mataroní

Pel·lícula d'Icíar Bollaín sobre el ballarí cubà Carlos Acosta, un viatge temporal a través de la vida d'aquesta llegenda de la dansa i primer ballarí negre que interpretà alguns dels papers més famosos de ballet. Cinefòrum a càrrec de la coreògrafa de la pel·lícula, la mataronina Maria Rovira.

Els dijous a la biblio

La caça del petó

Dijous, 31 de gener / 17.30 h
Biblioteca Popular Fundació Iluro
El petó de bona nit del príncep s’ha escapat. Ha fugit per la finestra i s’ha amagat al bosc. El millor cavaller del rei té la missió de caçar-lo. Serà prou valent per fer-ho?


BiblioLab

Taller d’animació 3ds max i Unity

Divendres, 1 de febrer / 18 h
Biblioteca Antoni Comas
Taller d’iniciació en l’animació de videojocs, on es treballarà sobre un personatge en 3D amb el motor Unity. S’explicaran els conceptes bàsics d’animació com timing i spacing per poder començar a crear una animació.


Concert

Obeses

Divendres, 1 de febrer / 22 h
Sala Clap
El grup de pop-rock català arriba a Mataró per presentar el seu 5è àlbum d'estudi: Fills de les estrelles. La cita promet una nit plena de ritme i de les característiques lletres de la banda omplint la Sala Clap.


Visita guiada

Visita guiada al campanar de Santa Maria

Dissabte, 2 de febrer / A les 11, 12 i 13 h
Basílica de Santa Maria
Visita guiada al campanar en torns d'una hora per a grups de 20 persones. Descobrirem el món del so de les campanes i una vista panoràmica de la ciutat des de l'alçada.Activitat gratuïta. Inscripcions al peu del campanar el mateix dia.


Visita guiada

El presbiteri de Santa Maria. Del desaparegut retaule barroc al baldaquí

Dissabte, 2 de febrer / A les 11.15 i 12.15 h
Basílica de Santa Maria
Visites guiades al presbiteri, testimoni de la història de l’església: explicacions sobre el retaule barroc destruït durant la guerra fins a la construcció del baldaquí, passant per les pintures de Pere Pau Muntanya i les escultures de Joaquim Ros i Bofarull.


Presentació de la publicació

Modernitat amagada | Pavelló Sert

Dissabte, 2 de febrer / 12 h
Sala d’Actes de Can Palauet
Presentació de la publicació Modernitat amagada.Pavelló Sert a càrrec de Domènec i Dani Montlleó (comissaris del cicle) i de Llorenç Bonet.Una iniciativa i publicació d'ACM amb la col·laboració del M|A|C i del Centre d'Estudis Salvador Espriu de l'Ajuntament d'Arenys de Mar.


Concert

Posem-li música al càncer

Dissabte, 2 de febrer / 18 h
Foment Mataroní
Concert d'Albert Nieto i M. Carmen Maestro, a benefici de Maresme Oncològic.Recollida d'entrades al Foment Mataroní, de dilluns a divendres de 15 a 21 h.


Música

Jam Rock

Dissabte, 2 de febrer / 18 h
Sala Clap
El primer dissabte de cada mes, la Casa de la Música de Mataró organitza una jam-session a la Sala 2 del Clap per a alumnes avançats i músics amateurs de Mataró i rodalies que els vingui de gust tocar estàndards del rock, pop, blues...


Visita guiada

El Mataró d’en Terri (1918-2000)

Dissabte, 2 de febrer / 18 h
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
Visita guiada a l'exposició per celebrar el centenari del naixement d'en Terri. Coneixerem la ciutat de Mataró a través de la mirada particular i autodidacta d’en Terri, i de l’activitat social i cultural desbordant que va desenvolupar a la ciutat.


Sortim en Família / Circ · Acrobàcies

Vintage brothers

Diumenge, 3 de febrer / 12 h
Casal L'Aliança
Amb Vintage brothers reviurem els números clàssics de circ, tot recuperant escenes, moments, gags i l’estil del circ dels anys 30, 40 i 50. Com si fos en blanc i negre i fent homenatge als acròbates que triomfaven en aquella època. 


Activitat familiar

Esculpim records d'en Terri

Diumenge, 3 de febrer / 12 h
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
Amb aquesta activitat familiar coneixerem d'una manera dinàmica la ciutat de Mataró, i ho farem a través de la mirada particular d'en Terri i de l'exposició temporal “El Mataró d'en Terri (1918-2000)”.


Vermut musical

Alverd Oliva

Diumenge, 3 de febrer / 12 h
Parc de La Llàntia
Vermut musical amb Alverd Oliva que presentarà cançons de rock i folk d'autor, en un concert en format trio, amb bateria, contrabaix, guitarra i veu.


Visita guiada

Materialitz'art en família

Diumenge, 3 de febrer / 12 h
Casa Coll i Regàs. Fundació Iluro
Una visita per la casa Coll i Regàs que et permetrà descobrir el Modernisme i imaginar el futur de Mataró a partir de la creació d'un treball col·lectiu en què utilitzarem la impressió 3D, entre altres materials i tècniques. 


Teatre

Els Pastorets de Mataró

Diumenge, 3 de febrer / 17 h
Sala Cabanyes
Els Pastorets de Mataró, un espectacle centenari, torna aquestes festes nadalenques. Més de 300 persones fan possible un muntatge que enguany dirigeix Marc Molina. Àngels, dimonis i pastors tornaran a conquerir un any més l’escenari de la Sala Cabanyes.


 
logo

 
 

 
Direcció de Cultura -  Agenda -  Museus i exposicions -  Teatre i dansa -  Música 
Festes i tradicions -  Lletres i biblioteques -  Cinema i audiovisual -  Ciutat i territori