dimarts, 4 de desembre del 2018

Novembre de novetats: videojocs de casa nostra

.
.
.
.

Descens a l'infern en VR

L’île des morts

L'île dels morts és una pel·lícula en realitat virtual que va guanyar el premi a la seva categoria a la darrera edició de la Mostra de Venezia. Un curtmetratge de Benjamin Nuel basat en l'obra pictòrica d'Arnold Böcklinun conjunt de cinc obres amb el mateix títol que van fascinar des de Freud i Hitler a Yourcenar i van inspirar a Strindberg, Giger i Rakhmàninov qui va crear un poema simfònic amb el mateix títol i que és la banda sonora d'aquest curtmetratge.

La pel·lícula, que podeu veure en versió 360, és un viatge fora del temps, des d'un apartament fins el nostre destí final, guiats per Caront, el barquer dels Inferns. L'horitzó és el mateix per a tothom, inamovible, inevitable. La pregunta, des de sempre, per a totes les civilitzacions, ha estat sempre la mateixa: què hi ha després de la mort?

Cameos

Stan Lee al cinema i els videojocs

Spider-Man, Hulk, Iron Man, Thor i Els 4 Fantàstics s'han acomiadat del seu pare Stan Lee. Al famós creador de superherois li agradava fer cameos a les pel·lícules i els videojocs dels seus personatges. Us hem recollit les seves millor aparicions!

Les notícies més curioses

Fresc & Freak

Fresc & Freak és una secció que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. No us ho perdeu!!!!

Catàleg

Empreses de Videojocs a Catalunya

Com cada any, hem recollit informació de les empreses catalanes que treballen en el sector dels videojocs a Catalunya avui dia. Voleu saber com és el sector del videojoc, com són les empreses que hi treballen i quins jocs fan? No us perdeu aquest catàleg!

Aquest novembre...

#VideojocsCatalans

#VideojocsCatalans és una secció mensual del Blog de Cultura Digital que vol posar-te al corrent de les novetats de llançaments i/o iniciatives de la indústria catalana dels videojocs. Aquí teniu els videojocs catalans que us presentem aquest mes de novembre!

Videojocs catalans

Barcelona Games World

Molts dels videojocs més arriscats i estimulants que es podran veure a Barcelona Games World tenen accent català. L’estand organitzat per l’ICEC acollirà 33 empreses de videojocs catalanes que mostraran els seus darrers projectes. Aquí us expliquem quins són. Els vindreu a provar?

Actualitat

10 notícies que no et pots perdre

Cada dia recollim noves notícies sobre temes que lliguen tecnologia i cultura. Les podreu llegir si ens seguiu a twitter! I un cop al mes seleccionem 10 d'aquestes notícies i us les presentem en un resum que no us podeu perdre. Aquí teniu les d'aquest mes!!!

Hem anat

Desvirtualitzant la realitat

Vam assistir a la jornada Desvirtualizant la Realitat: VR, AR, MR: diverses xerrades de professionals del sector, una taula rodona on compartien els seus punts de vista i finalment demos dels projectes de les empreses presents. Ens va semblar tan interessant l'experiència que l'hem volgut compartir. Aquí teniu un resum de la jornada!

Festival del foc i de la llum

Torna Lluèrnia

Ha tornat Lluèrnia, el festival del foc i de la llum. Més de 50 instal·lacions i noves rutes que, des de la posta de sol fins a la mitjanit, van il·luminar la ciutat d'Olot. Us voleu endinsar a la llum de Lluèrnia?

Videoclip animat

El astronauta que vio a Elvis

Sovint us destaquem videoclips musicals fets amb animació. Aquesta vegada us portem un preciós clip fet pel grup català Love of Lesbian de la seva darrera canço, El astronauta que vio a Elvis. Barcelona és l'escenari omnipresent i coprotagonista d'aquesta història d'amor escrita per Santi Balmes i Juliàn Saldarriaga.

La cançó forma part de la pel·lícula Memòries d'un home en pijama, dirigida per Carlos Fernàndez de Vigo (també creador de videojocs) i produïda per la productora barcelonina Dream Team Concept. La pel·lícula, basada en la novel·la gràfica de Paco Roca, s'estrenarà el proper mes de gener.

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat

  
29 NOV – 1 DES
Novembre Numérique – Devenirs terrestres. Institut Francès. Barcelona
29 NOV – 2 DES
Barcelona Games World. Barcelona
29 NOV – 23 DES
Alba (o el jardí de les delícies). Teatre Nacional de Catalunya. Barcelona
30 NOVEMBRE
Big Data, AI and AR: What’s next?. Barcelona
30 NOV – 1 DES
b’Ars, Barcelona International Arts & VFX Fair. Barcelona
  1 DESEMBRE
Miniput. Mostra de televisió de qualitat. CCCB. Barcelona.
 14 DESEMBRE
Barcelona Game Design Meetup. Diseño Sonoro y Game Design. Barcelona
  10 -14 DESEMBRE
La posada en escena amb dispositius digitals. Curs amb Àlex Serrano. Sala Beckett. Barcelona.
  3, 10 i 17  DESEMBRE
Sessions de debat: La Intel·ligència (artificial), a la butaca. Girona.
 

(la data és el termini màxim)
 
31 DESEMBRE                
Recerca de nous projectes per a PlayStation Talents Games Camp 
 
11 GENER
Programa REL d’ajuts, formació i mentories a joves per a la creació de projectes de cultura digital
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat