diumenge, 23 de desembre del 2018

“Els Pastorets de Mataró” tornen a aixecar el teló el 23 de desembre




Marc Molina torna a dirigir Els Pastorets encapçalant un equip que compta amb Jordi Lluch com a director musical i Maria Garriga com a responsable de les coreografies
El llibre gegant que dona la benvinguda als Pastorets de Mataró s’obrirà aquest diumenge a les cinc de la tarda per encetar una nova temporada de l’espectacle nadalenc per excel·lència, Patrimoni Cultural de la Ciutat des de 1981. El món de fantasia del pròleg, la lluita entre Satanàs i Sant Miquel, el Ball de les Pedretes o la història del Naixement de Jesús tornen aquest Nadal a l’escenari de la Sala Cabanyes.

Prop de 400 persones entre actors, músics, tècnics i equip de logística fan possible un espectacle estrenat fa 102 anys i que, amb el pas del temps, ha anat incorporant nous elements fins a esdevenir el muntatge que és actualment. Dels Pastorets de Mataró, basats en el text “L’Estel de Natzaret” de Ramon Pàmies, se’n faran deu representacions fins al diumenge 3 de febrer.

Marc Molina afronta la seva segona temporada al capdavant de l’espectacle. Jordi Lluch continua dirigint l’orquestra de 16 músics que interpreta en directe la partitura escrita pels mestres Enric Torra i Felip Vilaró i mossèn Miquel Ferrer. Per la seva banda, Maria Garriga repeteix com a responsable de les coreografies de l’obra.
Molina (Mataró, 1982) té una llarga experiència com a director, productor i actor teatral. A Els Pastorets de Mataró, Molina hi ha participat fent gairebé tots els papers de l’auca, des de follet del pròleg fins a Mataties, passant per pastor sense text o
ajudant de direcció.
Molina compta amb el mateix equip de direcció de l’any passat, que va aportar una mirada nova a l’espectacle. Jordi Lluch continua en la direcció musical i Maria Garriga com a responsable de coreografies.

Noves projeccions a l’espectacle
De cara a l’edició d’aquest any, l’espectacle incorpora 10 noves projeccions, basades en la tècnica del “mapping” per donar més espectacularitat a les escenes. Les noves projeccions s’utilitzen bàsicament en el pròleg de l’inici dels Pastorets i reforcen l’impacte visual de l’inici de l’espectacle, en què la fada blanca surt del llibre amb una bola de llum a les mans, o bé de quadres com l’Infern.

Funcions amb els canvis a vista i visites al teatre
Els Pastorets de Mataró tenen tot un món amagat que l’espectador no veu. Mentre dalt de l’escenari s’hi representa el muntatge, entre bambolines desenes de persones duen a terme una feina oculta per fer possible l’escena o bé preparar la següent.

Per poder ensenyar al públic tot allò que, malgrat que no es vegi, també passa, es repetirà l’experiència de fa dos anys de fer dues funcions amb els canvis entre quadres a vista i amb pantalles laterals que permetin saber què està passant fora d’escena. El dissabte 12 i el diumenge 13 de gener seran dues representacions diferents en què els espectadors podran veure, a més de la funció, tots els elements que envolten Els Pastorets.

De tota manera, aquells que vulguin conèixer encara amb més detall l’interior de la Sala podran fer-ho en dues visites guiades els diumenges 23 de desembre i 13 de gener. Diverses persones de l’equip tècnic de l’entitat mostraran les entranyes del teatre i tots els elements (alguns més secrets que d’altres) necessaris perquè funcioni un espectacle. Els interessats en assistir-hi poden apuntar-se enviant un correu a salacabanyes@salacabanyes.cat.

Abonament per a tres obres
En aquesta temporada, la Sala Cabanyes ofereix la possibilitat d’adquirir un abonament per a tres dels muntatges que s’hi representaran: Els Pastorets, Billy Elliot i Robin Hood. Per un import de 43 euros, els espectadors poden comprar un pack amb les localitats per a totes tres obres, la qual cosa els suposarà un descompte del 15% respecte al preu de comprar-les per separat.

Dies de representació: 
Diumenge, 23 de desembre de 2018, a les 17.00 hores
Dimecres, 26 de desembre de 2018, a les 19.00 hores
Diumenge, 30 de desembre de 2018, a les 17.00 hores
Diumenge, 6 de gener de 2019, a les 17.00 hores
Dissabte, 12 de gener de 2019, a les 19.00 hores
Diumenge, 13 de gener de 2019, a les 17.00 hores
Dissabte, 19 de gener de 2019, a les 19.00 hores
Diumenge, 20 de gener de 2019, a les 17.00 hores
Diumenge, 27 de gener de 2019, a les 17.00 hores
Diumenge, 3 de febrer de 2019, a les 17.00 hores
Lloc:      Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)
Preu:     18 € (platea)/ 16€ (amfiteatre)