diumenge, 18 de novembre del 2018

FEM voluntariat, FES voluntariat - Butlletí de l'Agència de Suport a l'Associacionisme



Fem Voluntariat, Fes Voluntariat!
 
A Mataró hi ha més de 700 entitats i centenars de persones que dediquen de manera voluntària el seu temps i la seva energia a millorar la ciutat, tant en l’àmbit social com en el cultural, comunitari, ambiental, esportiu, de cooperació internacional... Per promocionar el voluntariat a la ciutat, arriba un any més la campanya "FEM voluntariat, FES voluntariat", que enguany anirà del 15 de novembre al 18 de desembre.

El Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració del grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat, ha programat al voltant del 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat, una trentena d’activitats de sensibilització vers la tasca de ser voluntari.

La programació és diversa i inclou activitats com xerrades i conferències, jornades de sensibilització, recapte d’aliments, taller social de costura, concert, marató de donació de sang,  gimcana familiar, trobada de parelles lingüístiques... També es podrà gaudir d'un conjunt d’activitats destinades especialment a reflexionar amb els infants (hores del conte i tallers de manualitats on es transmetran valors com la solidaritat, la cooperació, l’estima al medi ambient...), i dues exposicions a les biblioteques públiques de la ciutat, una sobre voluntariat ambiental i una altra sobre voluntariat internacional en clau de dona. La programació també compta amb una activitat formativa per fer més saludable la vida de les persones voluntàries, sota la premissa “l'auto cura millora la nostra autoestima”.

Reconeixement als voluntaris

La Festa del Voluntariat tindrà lloc el dijous 29 de novembre al Casal l’Aliança, a partir de les 20 h. Aquest és l'acte central de la campanya, es tracta d'una vetllada festiva amb la doble finalitat de reconèixer la tasca de les persones que realitzen voluntariat a la ciutat i alhora visualitzar els projectes d’aquest àmbit a Mataró. Enguany, es farà menció especial als més de 180 voluntaris que van participar en la custòdia del niu de la tortuga babaua a la platja de Sant Simó durant l'estiu.

La festa comptarà amb l’actuació del conjunt Musicop Quartet i un refrigeri per a tots els assistents.