dilluns, 1 d’octubre del 2018

En marxa les obres de rehabilitació del Cafè Nou



Iniciades les obres de rehabilitació i reforma integral de l’edifici del Cafè Nou. Unes obres que han començat aquesta setmana i que tenen una durada prevista de 18 mesos. Entre els treballs a realitzar, se substituirà la coberta de dues aigües per una nova de la mateixa forma; es restaurarà l’antiga barra de la planta baixa, d’estil art-decó; i les obres necessaris per fer que els tres espais principals que tindrà quan s’obri al públic puguin funcionar de manera independent. També s’instal·larà un ascensor facilitar la mobilitat a la primera planta, una sortida a una terrassa a la primera planta que connectarà amb el Pati del Cafè Nou, un sistema de climatització i banys tant a la planta baixa com al primer pis. Unes obres que tenen un pressupost d’adjudicació de poc més de 1.6 milions d’euros i estan cofinançats entre el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), la Xarxa de Governs Locals de la Diputació i l’Ajuntament de Mataró. L’alcalde de Mataró, David Bote, explica que té un doble objectiu: recuperar patrimoni de la ciutat i que la Riera tingui més potencial turístic i comercial.

A la planta baixa hi haurà un punt d’informació turística, que tindrà accés des de la Riera, i un bar-cafeteria, al qual es podrà accedir des del Pati del Cafè Nou i en el que també es podran realitzar activitats culturals com  presentacions de llibres o exposicions temporals. La primera planta serà un espai diàfan de gairebé 240 metres quadrats destinat a les arts escèniques. Amb tot, la idea és reforçar l’eix cultural de la zona. Ho explica Núria Moreno, regidora de Cultura i Desenvolupament Econòmic.

Durant una part de les obres quedarà tallat l’accés al Pati del Cafè Nou per La Riera i s’haurà d’accedir-hi per la porta del carrer de la Muralla de la Presó.

Publicat per
http://mataroaudiovisual.cat/noticia/societat/en-marxa-les-obres-de-rehabilitaci%C3%B3-del-caf%C3%A8-nou