dilluns, 22 d’octubre del 2018

Contribueix a omplir la cistella del 'Gran Recapte'!



Les persones voluntàries tindran l’opció d’escollir entre participar en un punt de recollida o bé classificar els aliments en el magatzem
27.500 persones voluntàries seran necessàries per una campanya que arriba a la seva desena edició per sensibilitzar la població de Catalunya sobre la precarietat alimentària.

El darrer dia de novembre tornarà una de les mobilitzacions solidàries més remarcables que es duen a terme al nostre país. Es tracta del 'Gran Recapte', una campanya que aquest any arriba a la desena edició amb ‘Ajudar és un instint natural’ i que necessita de 27.500 persones voluntàries per fer possible aconseguir les 4.500 tones d’aliments que s’han proposat des del Banc dels Aliments. Així doncs, els dies 30 de novembre i 1 de desembre, totes aquelles persones que en vulguin formar part, es podran apuntar a fer de voluntàries a través de la web que l’organització posa a disposició.

Pel que fa al nombre de persones voluntàries per cada territori, Barcelona en necessita un mínim de 16.500, Girona i Tarragona 4.500, i Lleida 2000. Totes elles tindran l’opció d’escollir entre participar en un punt de recollida durant els dos dies o bé classificar els aliments en el magatzem. Per aquesta segona alternativa, les inscripcions s’obriran a partir del novembre. La campanya pretén recollir aliments nutritius de llarga durada i, al mateix temps, sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la precarietat alimentària al nostre país fruit de la cronificació de la pobresa.

10 anys de conscienciació alimentària
Més enllà dels milers de tones d’aliments recollits al llarg d’aquest anys, el més important per a l’organització és que, en aquestes deu edicions, el 'Gran Recapte' ha servit per generar consciència sobre l’existència d’una pobresa tan severa en el nostre entorn, que no permet garantir el dret a una alimentació suficient i saludable. Sense anar més lluny, l'any 2017 la campanya va ser capaç de recaptar fina a 4.656 tones d'aliments bàsics en 2.870 punts habilitats. En totat, van ajudar a fer-ho possible més de 30.000 persones voluntàries.

Xifres preocupants
L’any 2016, el 13,2% de la població a Catalunya estava en situació de pobresa. 320.8160 persones es trobaven en estat de pobresa severa, la qual cosa representa un 4,3% del total de la població. Actualment, el Banc dels Aliments atén a més de 200.000 persones a través de la distribució dels aliments recollits. I és que, encara avui, milers de persones del nostre territori no poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable.

Publicat per