divendres, 14 de setembre del 2018

Tornen “Els Miserables” per començar la nova temporada a la Sala CabanyesProp de 4.000 persones van veure el musical dirigit per Joan Peran i Àngel Valverde la primavera passada

Després de l’èxit de la temporada passada, el musical “Els Miserables” torna a l’escenari de la Sala Cabanyes a partir d’aquest dissabte, 15 de setembre, i se’n faran vuit representacions. Amb la reposició d’“Els Miserables”, la Sala Cabanyes posa en marxa la temporada teatral.

Prop de 4.000 persones van veure la temporada passada “Els Miserables”. En la posada escena que fa la Sala Cabanyes d’un dels musicals més coneguts arreu del món hi participen més de 200 persones. Joan Peran dirigeix l’espectacle, que compta amb més de 60 intèrprets i una orquestra formada per una quinzena de músics, amb Àngel Valverde al capdavant.

Basat en la novel·la de Victor Hugo, “Els Miserables” explica la història de Jean Valjean (Ferran Camps), un home que passa 19 anys a la presó per haver robat un rosegó de pa per al seu nebot, que passava gana. Quan surt de la presó, Valjean intenta refer la seva vida amb una nova identitat i esdevé l’alcalde del municipi de Montreuil, on es creua amb Fantine (Coral Consegal), una obrera que li demana que cuidi la seva filla, Cosette.

Passen els anys i la situació política i social a França empitjora. Els joves, representats per Màrius (Arnau Fadó) i Enjolràs (Gerard de Diego), volen iniciar una revolta per recuperar els valors de la Revolució Francesa, oblidats pel nou règim. Màrius s’enamora de Cosette (Maria Codony / Mireia Federico) i no s’adona dels sentiments d’Eponine (Júlia Plaza),la filla dels peculiars hostalers Thénardier (Mia Castellví / Marc Abril i Eva Canals).

Mentrestant, Valjean ha assolit una posició benestant, però continua sent perseguit sempre per l’inspector Javert (Genís Mayola), un antic oficial de presons que està convençut que la gent no canvia i que un lladre sempre torna a delinquir. Malgrat el pas del temps, Jean Valjean no aconsegueix mai escapar de l’ombra del passat.

Al darrere d’aquest musical hi ha una feina de molts mesos per part tots els àmbits de la Sala Cabanyes. L’escenografia que trasllada l’espectador a la França de principis del segle XIX està dissenyada per Marc Abril. Al llarg de les prop de tres hores d’espectacle, els actors i actrius es canvien constantment de roba: l’obra compta amb més de 900 peces de vestuari, dissenyat per Josep Maria de Ramon. La coreògrafa Cristina Castellà s’ha encarregat dels moviments a escena.

Més de 30 anys al West End de Londres
El musical d’”Els Miserables” es va estrenar a París l’any 1980. Cinc anys més tard, aixecaria el teló a Londres, des d’on va assolir fama mundial. Actualment “Els Miserables” és, després de “La ratera”, el muntatge teatral que fa més temps que es representa a la capital britànica, amb més de 13.000 funcions.

“Els Miserables” s’ha traduït a 22 llengües i s’ha representat a desenes de països, fins a esdevenir probablement el musical més famós del món. L’any 2012 se’n va fer una pel·lícula, protagonitzada per Hugh Jackman i Russell Crowe, que va guanyar tres premis Oscar.

A banda d’”Els Miserables”, ja es poden adquirir localitats per als següents tres muntatges que representarà la Sala en aquesta primera part de la temporada: “Demà coneixeràs en Klein”, “Els Pastorets de Mataró” i “Billy Elliot”.

Dies de representació:
Dissabte, 15 de setembre de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 16 de setembre de 2018, a les 18.00 hores
Dissabte, 22 de setembre de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 23 de setembre de 2018, a les 18.00 hores
Dissabte, 29 de setembre de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 30 de setembre de 2018, a les 18.00 hores
Dissabte, 6 d’octubre de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 7 d’octubre de 2018, a les 18.00 hores
Lloc:
Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)
Preu:
18 € (platea) / 16 € (amfiteatre)
Venda de localitats: 
http://entrades.salacabanyes.cat/Espectacle/ShowId/11093/els-miserables