dilluns, 30 de juliol del 2018

Les notícies més divertides per donar-vos les gràcies per la vostra fidelitat!!!!

.
.
.
.

Censura i Facebook

La policia de les xarxes socials no et deixarà veure obres clàssiques

Artistes clàssics de la pintura flamenca com Rubens, Bruegel o van Eyck han topat amb la política de censura de Facebook que no permet les imatges de cossos nus. L'oficina de turisme flamenca Visit Flanders ha creat una divertida campanya per denunciar les pràctiques de la gran xarxa social davant d'obres pictòriques de més de 400 anys. No us perdeu aquest vídeo on la censura de Facebook es trasllada a la vida real: al Museu Casa de Rubens, un grup de "policies de xarxes socials" impedeix els visitants que són a xarxes socials veure obres amb personatges nus. Ridícul? És el mateix en xarxes socials que al món real? Què en penseu?

Moltes gràcies!

Aquest butlletí especial el fem un cop l'any per agrair-vos la vostra presència a l'altra banda de la pantalla, que llegiu el que escrivim al Blog de Cultura Digital, que us deixeu sorprendre per les notícies que us enviem i que ens feu arribar els vostres comentaris. Esperem continuar trobant-vos al setembre!!!!

Pel seu valor documental

La Biblioteca Nacional preserva els mems

Al nostre blog us hem parlat dels mems, del seu valor com a forma d'expressió, de si els mems polítics estaven en perill i fins i tot us hem ensenyat a fer-ne. Ara, la Biblioteca Nacional ha decidit conservar-los pel seu valor documental.

El que ens arribarà...

Els trailers de la Comic Con

Les pel·lícules i les sèries de ciència ficció o amb profusió d'efectes especials presenten els seus trailers a la Comic Con, que ha tingut lloc recentment a Sant Diego. Us deixem els millors trailers del que veurem a la tardor-hivern a cinema i tv!!!

És estiu

Llibres per gaudir de les vacances

Arriba l'estiu i tenim més temps per llegir. Time Out ha seleccionat 11 totxos per gaudir de l'agost. L'Ara ha demanat a vuit llibreries quines eren les lectures indispensables per afegir emoció a les vacances. I Xataka ha fet una llista sobretot de fantasia i ciència ficció. Vosaltres què recomaneu?

NASA

Visions del futur

Si per alguna cosa és famosa la NASA és per tenir un equip de gent que mira més enllà del terra, que aixeca els caps als estels. Han creat una línia de cartells turístics preciosos (i descarregables!) per quan puguem anar de vacances a Venus o a prendre les aigües a Mart!

Robots

Des de la sorra

T'agrada fer missatges a la sorra? Doncs ara l'enginyer i youtuber Ivan Miranda t'ho posa fàcil amb un robot capaç d'escriure lletres i frases a la sorra per impressió negativa. No us perdeu el seu vídeo de prova a la platja de La Concha.

Amb Childish Gambino

Els animojis canten als Grammy

A la darrera edició dels premis Grammy, els més prestigiosos de la indústria musical, es van presentar una sèrie de vídeos creats per Apple amb la complicitat i la música de Childish Gambino. Els emojis "canten" i el resultat és francament divertit!

No són fotos...

Draw this

Draw this és una màquina pseudofotogràfica amb raspberri pi creada per Dan Macnisch que enlloc de fer fotos fa esbossos de l'escena que es fotografia. Voleu veure què passa quan la seva IA intenta dibuixar la vostra foto? Proveu, proveu...

Aprendre a programar

La vareta de Harry Potter

T'has cansat d'esperar la teva carta d'admissió a Hogwarts, la nostra escola de màgia preferida? Aprèn a fer màgia i a programar des de casa amb el kit de programació de Harry Potter i fes servir la vareta màgica (però mai, mai invoquis Avada Kedavra)

De viatge

Les apps imprescindibles per viatjar

Si encara no saps què fer aquestes vacances et donem un cop de mà proposant-te dues aplicacions per viatjar! Sygic Maps et mostra les principals atraccions d'algunes ciutats. I si et ve més de gust desconnectar i busques una opció més rural, descobreix les millors rutes amb Wikiloc. En aquests reculls de Bibarnabloc i Via Empresa trobaràs més aplicacions per improvisar un viatge!

Tennis

Un nou instrument: la raqueta de Federer

Només tres ingredients: Roger Federer, una pilota i una raqueta de tennis. Amb això el productor musical Money Mark ha creat el tema “Play Your Heart Out” al bell mig del desert de Mojave. 🎾

Robots

Un aplaudiment per al robot més feliç del Japó

Aquesta setmana estem de dol perquè dos dels nostres robots preferits s'han jubilat. El pioner Asimo d'Honda ha estat retirat després de 18 anys de carrera professional, mentre que el projecte de l'adorable robot de companyia Kuri ha estat cancel·lat. Per animar-nos, no podem deixar de mirar aquest curiós i divertit robot japonès: Big Clapper. Creat inicialment com un projecte artístic pel dissenyador Masato Takahashi, el prototip es va presentar en el CES d'aquest any. La seva vida cibernètica només té un objectiu, difondre alegria i joia amb les dues mans. Ah, i a més a més, també taral·leja cançons mentre s'acompanya amb el ritme de les mans. Ho heu de veure, no us perdeu el vídeo!

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat  

 
Des del 13 de JULIOL
Exposició "Robots. Els humans i les màquines". Cosmocaixa. Barcelona
25 - 27 JULIOL
Sala Apolo & Matics presenten: Summer Fun Lab. Barcelona
26 JULIOL
Crea les teves apps (per a joves de 10 a 14 anys). Movistar Centre. Barcelona
28 JULIOL
Introducció a League of Legends. Movistar Centre. Barcelona
30 AGOST - 2 SETEMBRE
Eufònic 2018. Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Tortosa
Fins el 2 SETEMBRE
Auto-màtic. Exposició d'art generatiu. Arts Santa Mònica. Barcelona
19 SETEMBRE
Fabra avui. El català, de llengua moderna a llengua digital. Barcelona
27 - 28 SETEMBRE
I SGC - Serious Games Camp. Terrassa
27 - 30 SETEMBRE
Festival TNT. Terrassa
27 - 30 SETEMBRE
Serielizados Fest. Barcelona
2 OCTUBRE
Jornada d’Innovació TIC en el sector de la formació. CTecno. Barcelona
  (la data és el termini màxim)
 
30  JULIOL
NOVA New Media Interactive Art Prize. Premi dedicat a unir conceptes artístics amb tecnologies orientades al futur, facilitant la comunicació entre artistes i públics globals
31  JULIOL
Beques per als màsters de Videojocs i Animació de la UPC dirigides a persones amb discapacitat
10 AGOST
Startups del sector musical per participar a l'Startups@Reeperbahn Pitch, a Hamburg
15 AGOST
Reunions B2B en el marc de la fira Gamescom a Colònia, sobre el sector dels videojocs organitzades per Acció
28 AGOST
Convocatòria a projectes del sector de la música i la tecnologia per participar als pitchings del MaMA Invent de París
14 SETEMBRE
Propostes de concerts de música electrònica, presentacions audiovisuals i instal·lacions per al Mutek Barcelona
20 SETEMBRE
Aportacions reintegrables a projectes de l'àmbit dels videojocs. ICEC
28 SETEMBRE
CEOs i COOs de startups de blockchain, VR, IoT, IA per rebre finançament de The Collider, programa de Mobile World Capital
31 OCTUBRE
Premis Emprenedoria per a la Ciència, la Tecnologia, la Innovació i la Sostenibilitat de la Caixa d'Enginyers
9 NOVEMBRE
Propostes per al SXSW Pitch sobre: Intel·ligència Artificial, Blockchain, Realitat Virtual o Augmentada, Smart Data, Cultura, Entreteniment, Videojocs, Música, Cinema, Televisió...
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat