dilluns, 23 de juliol del 2018

Ens n'anem de vacances proposant-vos les millors recomanacions sobre què fe, on anar i a què jugar aquest estiu!

Butlletí de Cultura Digital

#Q1 Juliol 2018
No em veus correctament?
Visualitza'm en el teu navegador
Vols subscriure't?
Clica aquí
.
.
.
.

Publicitat

Si els robots ho tenen tan clar...

La guerra entre Sprint Verizon, dues de les empreses de telecomunicacions més importants dels Estats Units, es pot veure en com anuncien els seus serveis. En aquest que us hem posat, fins i tot els robotsriuen del seu creador en saber que encara està subscrit a Verizon. Ens ha agradat l'ambient tipus Westworld i la quantitat de robots que s'hi poden veure. Aquest anunci forma part de tota una sèrie on el missatge és el mateix: si els robots ho veuen, com poden no veure-ho les persones? És la intel·ligència artificial més potent que la humana?

Amb aquest butlletí us desitgem bones vacances i ens tornem a llegir al setembre!!!!

Vacances

Anem de vacances?

No volem que us quedeu sense la vostra dosis habitual de cultura digital durant les vacances.Us hem escollit una pila d'exposicions i festivals ben xulos per tot el món per que mateu el cuquet!

Vacances

Redecora amb tecnologia

Sou dels que us poseu a pintar, canviar la decoració d’alguna habitació o a fer projectes de DIY quan teniu una estona lliure a l'estiu? Us proposem algunes idees per a que el vostre moment “redecora la teva vida” sigui el més digital possible.

Com cada estiu...

La nostra capçalera és d'Iñaki Díaz

Cada any, el mes de juliol, recuperem aquesta bonica i divertida capçalera que ens va fer l'Iñaki Díaz, cofundador i el responsable de l'art darrera Appnormals. Ens encanta el seu pixel art i ens agrada tenir aquesta capçalera especial d'estiu!!!!!

Videojocs

Aportacions Reintegrables

Des del dimarts 10 de juliol, fins el proper 20 de setembre, els desenvolupadors de videojocs del territori català podran presentar-se a la segona convocatòria de 2018 de la línia de finançament d’Aportacions Reintegrables a Projectes de l’Àmbit dels Videojocs. Aquest ajut és una eina que l'ICEC posa al servei del sector de l’oci interactiu digital local amb la voluntat d’impulsar el seu creixement empresarial i creatiu. T'interessa si necessites finançament per al teu videojoc!

Vacances

Videojocs d'estiu

Molts videojocs parlen sobre la sensació de relax i parsimònia estiuenca i han estat capaços de posar-nos dins d’aquest estat mental hawaià al llarg de la història, des de jocs esportius fins a walking simulators, passant per novel·les gràfiques. Perquè dins les arts, l’estiu no és un gènere; és un sentiment.

Actualitat

Fresc&Freak

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Aquí teniu el del mes de juliol!

Aquest juliol...

#VideojocsCatalans

#VideojocsCatalans és una secció mensual del Blog de Cultura Digital que vol posar-te al corrent de les novetats de llançaments i/o iniciatives de la indústria catalana dels videojocs. Aquí teniu els videojocs catalans que us presentem aquest mes de juliol!

Gamelab

GameBCN Demo Day

En el marc del Gamelab, el dimecres 27 de juny es va celebrar el Demo-day, una jornada en què els cinc grups incubats per GameBcn van exposar els seus projectes davant d’un jurat.
Els voleu conèixer?

Dones i tecnologia

MareNostrum

Des del Butlletí de Cultura Digital sempre ens agrada reivindicar la presència de la dona dins del camp tecnològic. Ara, el grup Macedònia ha tret la cançó "MareNostrum", en un escenari impressionant, el superordinador del Barcelona Supercomputing Center, per incentivar que les noies a cursar estudis d'aquest àmbit!

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat 
  
Des del 13 de JULIOL
Exposició "Robots. Els humans i les màquines". Cosmocaixa. Barcelona
20 - 22 JULIOL
Barcelona Drone World Cup. Súria
21 JULIOL
Aprèn a crear el teu primer videojoc dins l’entorn de Kodu! per a joves de 12 a 14 anys. Movistar Centre. Barcelona
25 - 27 JULIOL
Sala Apolo & Matics presenten: Summer Fun Lab. Barcelona
30 AGOST - 2 SETEMBRE
Eufònic 2018. Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Tortosa
Fins el 2 SETEMBRE
Auto-màtic. Exposició d'art generatiu. Arts Santa Mònica. Barcelona
27 - 28 SETEMBRE
I SGC - Serious Games Camp. Terrassa
27 - 30 SETEMBRE
Festival TNT. Terrassa
27 - 30 SETEMBRE
Serielizados Fest. Barcelona
2 OCTUBRE
Jornada d’Innovació TIC en el sector de la formació. CTecno. Barcelona

(la data és el termini màxim)

20  JULIOL
Missió d'Acció per a startups tecnològiques a Londres. Noah Conference
20  JULIOL
Projectes de videoart relacionats amb l'ecologia per al Loop Discover
30  JULIOL
NOVA New Media Interactive Art Prize. Premi dedicat a unir conceptes artístics amb tecnologies orientades al futur, facilitant la comunicació entre artistes i públics globals
15 AGOST
Reunions B2B en el marc de la fira Gamescom a Colònia, sobre el sector dels videojocs organitzades per Acció
28 AGOST
Convocatòria a projectes del sector de la música i la tecnologia per participar als pitchings del MaMA Invent de París
20 SETEMBRE
Aportacions reintegrables a projectes de l'àmbit dels videojocs. ICEC
9 NOVEMBRE
Propostes per al SXSW Pitch sobre: Intel·ligència Artificial, Blockchain, Realitat Virtual o Augmentada, Smart Data, Cultura, Entreteniment, Videojocs, Música, Cinema, Televisió...
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat