dimecres, 30 de maig del 2018

La Nit de la solidaritat arriba a Mataró per 21a vegada




El dimecres 30 de maig a les 20h comença un mes ple d’activitats vinculades a l’associacionisme català amb projecció internacional a Mataró. Entre el 30 d emaig i el 20 de juny les entitats mataronines organitzen activitats per a adults i infants a punts diferents de la ciutat.

El primer esdeveniment serà la projecció gratuïta d’El cuaderno de Sara, una pel·lícula dirigida per Norberto López Amado. La Sara va desaparèixer quan feia de cooperant al Congo, i l’ONG per la qual treballava no en sap res fins que apareix una foto d’ella a Kinshasha i la germana es decideix a anar a buscar-la.

La projecció serà a la seu de Foment Mataroní, i l’endemà, el 31 ede maig a les 20h, la Nit de la solidaritat mataronina es traslladarà al carrer de Barcelona 50, al centre de Solidaritat i Cooperació.

Durant aquest acte organitzat pels Joves Vols de Mataró, persones joves compartiran experiències solidàries com la de Joves Futbol Solidari, que fa anys que vincula l’alumnat de l’Escola Pia de Mataró amb l’alumnat de l’escola Pia de Thiaroye, al Senegal.

De maig saltem al primer de juny, vespre  en què l’assessor de l’ONG DYES Chema Caballero farà una conferència titulada ‘L’essència de la cooperació internacional’. Durant l’acte es presentarà ‘Vint Nits de Solidaritat. Història de dues dècades de cooperació’, i la gent que assisteixi pot aportar farina, oli, sucre, potets infantils de fruita i llet per a la campanya Càritas Interparroquial de Mataró ‘Aliments per la Solidaritat’.

Divendres dia 1 és la Nit principal d’aquesta sèrie d’esdeveniments que ocuparan tot el mes, i els actes mencionats tindran lloc a la Sala d’Actes del Casal L’Aliança, al carrer de Bonaire 25.

El proper acte de solidaritat mataronina serà el dimecres  6 de juny a les 19.30 a la Sala d’actes de Can Palauet. En aquesta ocasió la vetllada girarà en torn a la Fundació Grup Tercer Món Mataró i l’associació MUSA (Mujeres Unidas Siempre por el Aprendizaje). Jeroni Escoda i Nery Altuzar parlaran sobre els dos projectes respectivament.

Dissabte 9 de juny la Plaça de la Peixateria s’omplirà de parades de degustació de productes de comerç just i d’actuacions musicals. L’endemà, el diumenge 10 de juny, la mateixa plaça serà escenari d’una degustació de tapes i comptarà amb un concert acústic de la banda Hotel Cochambre.

En paral·lel, dimarts 5, dimecres 6 i dimecres 20 de juny a les 18h tindrà lloc ‘L’hora del conte’, a la Biblioteca Antoni Comas al carrer Enric Prat de la Riba 110, i a cada sessió es llegiran contes vinculats d’alguna manera a la solidaritat. Ideal per a la canalla.

Publicat per
Autor: Júlia Bacardit