dijous, 17 de maig del 2018

El gran musical “Els Miserables” arriba aquestes Fires a la Sala CabanyesMés de 200 persones participen en un musical amb direcció escènica de Joan Peran i amb una orquestra en directe dirigida per Àngel Valverde

Un dels musicals més coneguts arreu de món, “Els Miserables”, s’estrena aquest cap de setmana a la Sala Cabanyes. Més de 200 persones participen en el muntatge d’aquestes fires al teatre de La Riera, del qual se’n faran deu representacions fins al 17 de juny. Joan Peran dirigeix un espectacle amb més de 60 intèrprets i una orquestra formada per una quinzena de músics, amb Àngel Valverde al capdavant.

Basat en la novel·la de Victor Hugo, “Els Miserables” explica la història de Jean Valjean (Ferran Camps), un home que passa 19 anys a la presó per haver robat un rosegó de pa per al seu nebot, que passava gana. Quan surt de la presó, Valjean intenta refer la seva vida amb una nova identitat i esdevé l’alcalde del municipi de Montreuil, on es creua amb Fantine (Coral Consegal), una obrera que li demana que cuidi la seva filla, Cosette.

Passen els anys i la situació política i social a França empitjora. Els joves, representats per Màrius (Arnau Fadó) i Enjolràs (Gerard de Diego), volen iniciar una revolta per recuperar els valors de la Revolució Francesa, oblidats pel nou règim. Màrius s’enamora de Cosette (Maria Codony / Mireia Federico) i no s’adona dels sentiments d’Eponine (Júlia Plaza),la filla dels peculiars hostalers Thénardier (Mia Castellví / Eva Canals).


Mentrestant, Valjean ha assolit una posició benestant, però continua sent perseguit sempre per l’inspector Javert (Genís Mayola), un antic oficial de presons que està convençut que la gent no canvia i que un lladre sempre torna a delinquir. Malgrat el pas del temps, Jean Valjean no aconsegueix mai escapar de l’ombra del passat.

Per fer realitat aquest gran musical, la Sala Cabanyes ha treballat durant onze mesos.
L’escenografia que trasllada l’espectador a la França de principis del segle XIX està dissenyada per Marc Abril. Al llarg de les prop de tres hores d’espectacle, els actors i actrius es canvien constantment de roba: l’obra compta amb més de 900 peces de vestuari. La coreògrafa Cristina Castellà s’ha encarregat dels moviments a escena.

Més de 30 anys al West End de Londres
El musical d’”Els Miserables” es va estrenar a París l’any 1980. Cinc anys més tard, aixecaria el teló a Londres, des d’on va assolir fama mundial. Actualment “Els Miserables” és, després de “La ratera”, el muntatge teatral que fa més temps que es representa a la capital britànica, amb més de 13.000 funcions.

“Els Miserables” s’ha traduït a 22 llengües i s’ha representat a desenes de països, fins a esdevenir probablement el musical més famós del món. L’any 2012 se’n va fer una pel·lícula,  protagonitzada per Hugh Jackman i Russell Crowe, que va guanyar tres premis Oscar.

Visita a la nova Sala el 3 de juny
Paral·lelament a les representacions d’”Els Miserables”, el diumenge 3 de juny la Sala
farà una visita guiada a través de les instal·lacions del teatre perquè els qui ho vulguin
descobreixin com ha quedat després de les obres d’aquest estiu.

Dies de representació:
Dissabte, 19 de maig de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 20 de maig de 2018, a les 18.00 hores
Dilluns, 21 de maig de 2018, a les 18.00 hores
Dissabte, 26 de maig de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 27 de maig de 2018, a les 18.00 hores
Dissabte, 2 de juny de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 3 de juny de 2018, a les 18.00 hores
Dissabte, 9 de juny de 2018, a les 21.00 hores
Diumenge, 10 de juny de 2018, a les 18.00 hores
Diumenge, 17 de juny de 2018, a les 18.00 hores
Lloc: Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)
Preu: 18 € (platea) / 16 € (amfiteatre)
Venda de localitats: http://entrades.salacabanyes.cat/Espectacle/ShowId/10941/elsmiserables