dimarts, 20 de març del 2018

Les millors ofertes per fer voluntariat social durant la Setmana Santa 2018!


  • La Fundació Bayt-al-Thaqafa cerca docents per donar classes de castellà a persones refugiades i migrades.
    La Fundació Bayt-al-Thaqafa cerca docents per donar classes de castellà a persones refugiades i migrades. - Font: Fundació Bayt-al-Thaqafa
  • Si t'interessa la fotografia, l'Associació La Muntanyeta t'ofereix una oportunitat de voluntariat.
    Si t'interessa la fotografia, l'Associació La Muntanyeta t'ofereix una oportunitat de voluntariat. - Font: Pixabay
  • El Casal dels Infants cerca voluntariat per acompanyar a infants.
    El Casal dels Infants cerca voluntariat per acompanyar a infants. - Font: Casal dels Infants
  • Els Amics de la Gent Gran necessiten persones voluntàries per acompanyar gent amb edat avançada.
    Els Amics de la Gent Gran necessiten persones voluntàries per acompanyar gent amb edat avançada. - Font: Wikimedia Commons
Les èpoques festives de l’any són un bon moment per regalar temps i solidaritat i millorar la qualitat de vida de les persones que més ho necessiten.
El voluntariat és una peça clau per reforçar les entitats sense ànim de lucre. El ventall de possibilitats de les persones voluntàries és molt ampli, i es poden classificar en cinc grans àmbits: social, ambiental, cooperació internacional, comunitari o cultural. En concret, el voluntariat social és aquell centrat a afavorir la integració i la millora de la qualitat de vida de col·lectius com la gent gran, les persones sense sostre, infants i joves amb risc d’exclusió social, les persones migrades, privades de llibertat o amb drogodependència.
Activitats de lleure pels infants, vacances solidàries a algun projecte de cooperació o simplement gaudir de propostes culturals i d’oci són algunes de les opcions més sol·licitades. Enguany, del 26 de març fins el dia 1 d’abril, futuribles voluntaris i voluntàries poden aprofitar aquestes dates festives per iniciar-se en ofertes de voluntariat.
Per exemple, hi ha persones grans que lluiten cada dia contra la soledat no desitjada. Els Amics de la Gent GranCàritas Diocesana de Barcelona o la Fundació Catalunya – La Pedrera han fet durant les darreres setmanes crides de voluntariat per fer acompanyament durant algunes hores a persones grans que viuen en residències o en petits desplaçaments.
A continuació et proposem algunes maneres per iniciar-te al voluntariat durant les vacances de Setmana Santa del 2018, en àmbits tan diversos com les discapacitats, la salut mental, infància i joventut, salut o acompanyament de persones privades de llibertat:

Fent costat a la canalla per preservar els seus drets!

La Creu Roja cerca a Barcelona un equip de voluntariat per acompanyar i recollir fills i filles de mares d’un centre penitenciari i portar-los fins a la llar d’infants. A més, tant a Salt com al barri d’El Raval, l'entitat el Casal dels Infants vol trobar voluntariat amb formació en dret i coneixements jurídics per oferir assessorament en temes legals a persones sense recursos econòmics.

Donant-li l'esquena als estigmes en salut mental! 

Actualment l’Hospital Mare de Déu de la Mercè o la Fundació Pere Clavervolen trobar voluntaris i voluntàries per realitzar un acompanyament setmanal a persones amb trastorns de salut mental.  La Fundació, a més, ha impulsat el Programa Temps per Tu que ofereix activitats d’oci i de temps lliure per a persones amb discapacitat. Trencar amb els prejudicis que envolten les malalties psicològiques és una bona manera per iniciar-se en el voluntariat durant la Setmana Santa.

Donant suport a la comunicació de les entitats!

Si parles Euskera tens una oportunitat per donar suport al departament de comunicació de la Fundació Adsis amb la traducció i revisió de textos. Aquesta oferta de voluntariat es pot fer a distància, sense necessitat d’estar present al lloc de feina. A més, pels amants de la fotografia l’Associació La Muntanyeta de Tarragona vol trobar un voluntari o voluntària per realitzar reportatges fotogràfics de les diferents activitats que realitza l’entitat. Per la seva banda, la Fundació Arrels també ofereix oportunitats de voluntariat en el seu departament de comunicació.

Ajudant a reinserir en la societat persones privades de llibertat!

Les persones que surten d’una presó i no tenen cap xarxa social al voltant necessiten un acompanyament. INTRESS cerca persones voluntàries per donar un servei de suport postpenitenciari a persones que han sortit de la presó. Programar activitats d’oci, ajudar en la recerca laboral, ensenyar noves eines tecnològiques i donar suport en tràmits i gestions són algunes de les tasques que es necessiten a les quatre províncies del territori.

 

Compartint els teus coneixements i la teva formació!

Sovint hi ha persones que viuen en situacions de pobresa i exclusió social que no tenen certes habilitats per poder trobar una feina o relacionar-se amb l’entorn. L’alfabetització digital o l’aprenentatge d’idiomes de persones nouvingudes són algunes de les necessitats més punyents a cobrir. La Fundació Bayt-al-Thaqafa requereix docents de castellà per a persones refugiades i migrades. Per la seva banda, l’Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Malaltia Mental cerca una persona per impartir un taller d’Amigurumi o Croquet per a persones amb problemes de salut mental.

publicat per