dilluns, 5 de març del 2018

Activitats Març

El cicle Liceu Cambra ofereix un dels esdeveniments pianístics de la temporada: l’oportunitat de gaudir en primera persona de la saviesa musical de Dmitri Alexeev. No us perdeu el recital que oferirà al nostre Auditori aquest referent del pianisme rus que mai ha renunciat a una personalitat pròpia i única: un veritable poeta del nostre temps.

7  / MARÇ

Concert: Dmitri Alexeev

Compartir    

Aquest mes de març podrem gaudir de tota l’essència de la música de cambra. Les masterclasses de Liceu Cambra ens duran per una banda els germans Veronika i Lukas Hagen en el que serà el retorn al centre d’aquests integrants d’un dels quartets de corda més reconeguts al món. Per altra banda, una de les personalitats més actives de l’escena novaiorquesa, Stephanie Baer, que oferirà classes centrades exclusivament en la pràctica cambrística.

2 i 3 / MARÇ

Masterclass: Veronika Hagen

Compartir    

9 i 10 / MARÇ

Masterclass: Lukas Hagen

Compartir    

14, 15 i 16 / MARÇ

Masterclass: Stephanie Baer

Compartir    

El cicle Liceu Cambra enfila el seu mes més àlgid amb l’arribada al centre de personalitats mundialment capdavanteres dels seus instruments. Els amants de la guitarra i l’arpa podran escoltar els consells de José Antonio Escobar, un dels un dels guitarristes més versàtils de la seva generació (i que recull el testimoni de Leo Brouwer en les masterclasses al Conservatori), i Sophie Hallynck, tot un referent de l’arpa belga.

5, 6 i 7 / MARÇ

Masterclass: José Antonio Escobar

Compartir    

8 / MARÇ

Masterclass: Sophie Hallynck

Compartir    

El piano és un instrument especialment estimat al Conservatori i de gran tradició al nostre centre. No podien faltar a Liceu Cambra, doncs, masterclasses amb dos intèrprets de fama mundial: Dmitri Alexeev, un dels grans pianistes russos del nostre temps (que oferirà els seus consells abans del recital que realitzarà) i Akiko Ebi, aclamada intèrpret de Chopin i del repertori francès en el retorn d’ambdós al Conservatori.

12 i 13  / MARÇ

Masterclass: Akiko Ebi

Compartir    

5, 6 i 7  / MARÇ

Masterclass: Dmitri Aleexev

Compartir    

Els instruments de metall tindran aquest principi de març dos grans protagonistes cèlebres per la seva inquietud i valentia a l’hora d’eixamplar les fronteres de la tècnica de l’instrument i els repertoris de nova creació: Manuel Blanco, un dels dos únics trompetistes que han guanyat de l’ARD de Munich, i Timothy McAllister, febril saxofonista alabat per John Adams que acumula fins a 150 produccions entre encàrrecs i premières.

5 i 6 / MARÇ

Masterclass: Manuel Blanco

Compartir    

13 i 14 / MARÇ

Masterclass: Timothy McAllister

Compartir    

L’Orquestra Simfònica del Conservatori del Liceu té una llarga trajectòria artística reconeguda més enllà de l’entorn acadèmic del nostre centre. El dia 3 de març la podreu escoltar a l’escenari del Palau de la Música Catalanadirigida per Manel Valdivieso i Francesc Llongueras, en una producció de cantates infantils on estaran acompanyats d’alguns dels millors cors de nens i nenes del nostre país: els de l’Orfeó Català, l’Escola IPSI, Amics de la Unió i Orfeón Donostiarra.

3 / MARÇ

Concert: Orquestra Simfònica al Palau de la Música

Compartir    

Tornen les cantates participatives del cicle Liceu Familiar! Els nens i les nenes de les Escoles Liceu tindran l’oportunitat d’experimentar el què és formar part d’una producció de gran format en escenaris emblemàtics com els del Palau de la Música Catalana o l’Auditori Conservatori Liceu. Podrem escoltar Singing with Duke Ellington amb l’acompanyament de la Small Band de l’AULA, l’Orquestra Simfònica de les Escoles Liceu i la Camerata de Corda del Centre Professional.

MARÇ

Cantates participatives

Compartir    

Les Liceu Jam Sessions arrenquen el març amb la visita de la Liceu Big Band. Un cop al mes, la gran formació jazzística del Conservatori del Liceu, dirigida per Sergi Vergés, col·labora amb el cicle que cada dijous us porta el millor jazz en un ambient immillorable al centre de Barcelona. La següent setmana serà el torn de Jordi Bonell, professor del centre i guitarrista de referència al nostre país, que liderarà un nou grup d’alumnes.

MARÇ

Liceu Jam Sessions

Compartir    

NOTÍCIES

El professor del Conservatori i pianista Carles Marigó ha estat escollit per votació popular finalista del premi al “Millor disc de clàssica del 2017” dels Premis Enderrock d’enguany. Ho ha estat pel disc Moments, enregistrat per Seed Raising Music a l’Auditori del nostre centre.
L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) ha publicat la 1a enquesta d’inserció laboral als titulats d’Ensenyaments Artístics Superiors (EAS), segons la qual 9 de cada 10 graduats estan treballant.
El Conservatori del Liceu i l’Associació Jardí dels Tarongers – Consell Català de la Música han signat un conveni de col·laboració que permetrà que els alumnes i professors del centre continuïn formant part de la programació de concerts d’aquesta entitat a través d’un cicle específic per a ells.
ACESEA ha demanat al Congrés dels Diputats l’elaboració d’una Llei d’Ensenyaments Artístics Superiors (EAS) mitjançant la presentació als diferents grups parlamentaris del seu informe per a la regulació d’aquests ensenyaments dins l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES)

ÚLTIMS VÍDEOS 

El dia 12 de febrer vam rebre al Conservatori del Liceu una de les joves figures més actives del panorama simfònic centreeuropeu. Escolta els consells de Sophie Dartigalongue, fagot de l’Orquestra Filharmònica de Viena, després de la seva masterclass al cicle Liceu Cambra.
Pavel Vernikov i Svetlana Makarova no han faltat a cap edició del cicle Liceu Cambra. Aquesta parella, deixebles de D. Óistrakh i M. Glezarova respectivament, no només és un estendard mundial del violí rus, sinó que els seus consells ja són part essencial dels ensenyaments de corda al Conservatori del Liceu.

El Duo Aryaga, format per les alumnes del Conservatori del Liceu Agatha Moreau i Arielle Krebs, interpreten la Sonata Fantasia de D. Bogdanović, durant el concert conTRASTES organitzat pel Departament de Guitarra del Conservatori i celebrat el dia 13 de febrer en el marc del cicle Liceu Jove.
Twitter
Facebook
Website
YouTube
Google Plus
CONSERVATORI DEL LICEU
Nou de la Rambla, 88
Barcelona 08001 SPAIN