diumenge, 18 de febrer del 2018

Míriam Balmes: "Si no guanyem al Molins no hauran servit de res els dos últims partits"



Entrevistem a la jugadora del Gress Platges de Mataró, després d'aconseguir tenir a tir la plaça a la fase d'ascens

Després d’un inici complicat, heu aconseguit dues victòries contra els rivals de dalt que de, pràcticament impossible, heu aconseguit tenir a les mans la classificació per al grup d’ascens?
És cert que arribàvem al partit contra el Viladecans amb la classificació molt complicada, fins i tot veníem una mica tristes per com havia acabat l’any. Vam decidir centrar-nos en el partit a partit, i a mesura que l’enfrontament va començar vam anar guanyant confiança i millorant en el joc fins aconseguir la victòria. Una victòria que també ens va ajudar per seguir millorant i guanyar aquest passat cap de setmana al Gramenet, donant-nos la possibilitat de poder accedir al grup de la fase d’ascens. Tot i que encara hem de guanyar al Molins aquest cap de setmana, perquè si no aquests dos partits no hauran servit per res.

A més a més, contra el Viladecans vas poder la cistella decisiva...
Va ser un gran moment, viscut amb molta eufòria per la circumstància i el què significava. Tots els jugadors entrenem i juguem amb l’esperança de de tenir l’oportunitat de jugar-nos les cistelles definitives, després les podrem anotar o fallarem, però com a mínim tenir l’opció de jugar-les. Òbviament, si a sobre les anotes com contra el Viladecans, doncs molt millor.

Aquest any, per primera vegada vau disputar derbis contra el Boet, que a sobre no van anar gaire bé, perdent-los tots dos i el del Millán, a més a més, de forma molt contundent.
Hem tingut un inici de temporada complicat, amb varis fitxatges, algunes de les americanes que havien de donar un rendiment i que després van marxar i tot un període per acoblar-nos com equip que ens va fer començar molt irregulars, sumant algunes derrotes. Després, quan semblava que començàvem a trobar certa regularitat al nostre joc, arribava el partit contra el Boet al Millán, i la Marquisha es va lesionar aquella mateixa setmana a un entrenament. Va ser un cop molt dur del que no vam saber recuperar-nos.

A nivell personal, sembla que també et va anar costant l’adaptació però sembla que ara estàs trobant la regularitat que et faltava?
Sí, el principi va ser complicat, amb la meva adaptació i la dels altres fitxatges, no acabava de trobar el meu rol dins de l’equip. Portava molt temps jugant a una posició diferent, però ara ja porto un temps que cada cop m’estic trobant més còmode i aportant més en tots els aspectes. També és cert, que amb les lesions, hem hagut de tornar a adaptar els nostres rols i, entre totes, donar un pas endavant per suplir les baixes de la millor manera possible. Això sí, per mi és especial tornar aquí, d’on vaig marxar quan tenia 18 anys ara fa 18 anys, precisament.

Amb la fase d’ascens a tocar, i venint d’una temporada on vau arribar a la Final a Quatre, quin objectiu us marqueu a partir d’ara?
Venint de la irregularitat d’on veníem, el que toca ara és seguir anant partit a partit, primer de tot guanyar al Molins per assegurar-nos la classificació, i llavors, a la segona fase, on partiríem amb una classificació força dolenta, pensar només en el partit que ens ve cada cap de setmana i, si els resultats acompanyessin, ja veuríem on arribaríem.

Sembla, per això, que el vostre grup era més difícil que l’altre de Copa Catalunya, us fa ser optimistes de cara a la segona fase?
Sí que és cert que és una de les coses que s’acostuma a comentar dels grups de Copa Catalunya, que el nostre és el més fort, però repeteixo que, ara per ara, hem de seguir amb la mateixa filosofia, d’anar partit a partit, perquè si no guanyem al Molins, tot això que parlem no tindrà cap tipus de valor.

PUBLICAT PER
17 Febrer 2018
Míriam Balmes
La Míriam en una acció de partit. Foto: Daniel Ferrer
http://totmataro.cat/esports/basquet/item/41208-miriam-balmes-si-no-guanyem-al-molins-no-hauran-servit-de-res-els-dos-ultims-partits