dissabte, 24 de febrer del 2018

Animació catalana vs robots japonesos; cinema vs teatre; videojocs vs l'espai

Butlletí de Cultura Digital

#Q2 Febrer 2018
.
.
.
.

Arts escèniques i robots

Pluto, l'obra de Sidi Larbi Cherkaoui

Pluto és una obra dirigida pel coreògraf belga Sidi Larbi Cherkaoui, basada en els famosos manga Astroboy de Tezuka i Pluto d'Urasawa, que reflexiona sobre la superioritat dels robots respecte dels humans. Els robots no menteixen, no obliden i no coneixen la destrucció (a no ser que se'ls ensenyi). D'aquí la frase de "res pot néixer de l'odi" i "no deixis anar mai l'esperança". En voleu saber més? Hem trobat un documental on el mateix Sidi Larbi parla de l'obra, What is a Human? What is a Robot? Fa uns dies aquesta obra es va poder veure al Barbican de Londres. La podrem veure algun dia a Catalunya?

GameSpot

Els videojocs catalans de febrer 2018

GameSpot és una secció mensual on us posem al dia de les novetats de les empreses catalanes de videojocs. Aquestes són les notícies del mes de febrer!

Nens i joves

Colònies i campaments tecnològics Setmana Santa 2018

Cada any ens agrada fer un recull dels centres que ofereixen activitats, colònies i campaments relacionats amb la tecnologia. Aquí en podeu trobar uns quants!

Temps d'Òscars

Els nominats a millor curt d'animació

Hem posat la mirada sobre els nominats a millor curt d'animació dels Òscars. Hem trobat curts sobre el bullying com Lou, de Disney-Pixar, trencadores històries tradicionals com Revolting Rhymes, tendres com Negarive Space, idílicament terrorífiques com Garden Party i una bonica factura com Dear Basketball, el curt amb música de John Williams basat en el poema amb el que Kobe Bryant va anunciar que es retirava del bàsquet. Us deixem tots els trailers. Quina és la vostra opció guanyadora? 

Animació Catalana

La collita de 2017

Tots els començament d'any ens agrada tornar la mirada enrrere i fer un repàs del audiovisual català d'animació de l'any passat. Aquest 2018 no és una excepció. Aquí us deixem amb la collita del 2017, plena de stop motion, modelats 3D digitals i tècniques tradicionals. Fes click per descobrir-la.

Valve va ser a Barcelona

Tot el que volies saber sobre Steam

Valve és de tour per parlar amb els desenvolupadors independents, rebre feedback i donar consells de com publicar amb èxit un videojoc a Steam. Vam ser a la trobada de Barcelona i us ho expliquem!

Les notícies més curioses

Fresc & Freak

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Imperdible!!!