dissabte, 3 de febrer del 2018

Agenda d'activitats del mes de febrer

Si no veus la informació, fes clic aquí.

ACTIVITATS DESTACADES DE FEBRER
Any Manuel de Pedrolo

Enguany se celebra el 100 aniversari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo. La ciutat de Mataró s’uneix a aquesta commemoració amb l’organització d’activitats per a tots els públics amb l’objectiu de donar a conèixer la persona i la seva tasca d’escriptor de ciència-ficció. A la ciutat se celebra el concurs literari Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró des de l’any 1997. Al llarg de l’any 2018, a Mataró es podrà gaudir d’un programa d’actes ampli i divers, que inclourà lectures dramatitzades, espectacles, tallers familiars, exposicions, vermuts literaris, etc. 
Lectura dramatitzadaAvui parlo de mi. Dijous 15 de febrer a les 7 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas. Obra, en el format de lectura dramatitzada, en què el mateix Manuel de Pedrolo és qui pren la paraula. Text: Jordi Malé. Direcció: Pere Anglas.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
5è Aniversari de la biblioteca Antoni Comas

La biblioteca Antoni Comas celebra el seu 5è aniversari dissabte 3 de febrer i per aquest motiu ha organitzat diverses activitats per a la celebració:
Teatre de petit format. Lectorant a càrrec d'Eugènia González. Dimarts 6 de febrer a les 7 de la tarda. Espectacle teatral de petit format que té com a objectiu l'animació a la lectura.
L'hora del conteLa cruïlla a càrrec de A2manos. Dimecres 7 de febrer a les 6 de la tarda. la història de EL CRUCE presenta una cruïlla que sembla no tenir sortida, fins que una pensada esbojarrada desperta esperança i por, il·lusió i valentia. Recomanat a partir de 6 anys.
ExposicióLa força dels valors. L'exposició, vol mostrar d'una manera divertida a través de la imatge, una cita i una breu definició que són els valors. De l'1 al 12 de febrer.
Per a l’ocasió, s’ha editat la “Llibreta de la Biblioteca” amb la que s’obsequiarà als usuaris i que conté el text guanyador del IV Concurs de Microrelats, escrit per Montserrat Pérez Martínez  -membre de Planeta Lletra- i il·lustrat per Esther Pradell.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Bibliolab

BiblioLab és el nou model de biblioteca que proposa la Diputació de Barcelona per a la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) amb la finalitat de provocar la transformació que han de viure les biblioteques per adaptar-se a la societat actual. La tecnologia, la interacció amb els usuaris i la participació ciutadana són la base d’aquests projecte.
Temàtica artística: la fotografia.
Fotopoemes. Dissabtes 3 i 10 de febrer de 10 a 1 del matí. Descobrim la relació entre les imatges i les paraules tot veient treballs de poesia visual diversos. Per a adults amb inscripció prèvia.
Pinhole. Dilluns 5 i 12 de febrer de 2/4 de 6 a 7 de la tarda. Realitzem una càmara estenopeica a base de diversos materials reciclats. Per a nois/ies de més de 12 anys amb inscripció prèvia.
El llibre animat. Divendres 9 de febrer  les 6 de la tarda. Experimentem què són la imatge fixa i la imatge en moviment a partir de la confecció d'un senzill llibre. Per a infants de 6 a 10 anys amb inscripció prèvia.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Dia internacional de la llengua materna

El proper dia 21 de febrer celebrem el Dia internacional de la Llengua Materna i per aquest motiu s'han organitzat diverses activitats a les Biblioteques de Mataró:
L'hora del conte especial. Cistell de contes a càrrec de Martha Escudero. Dimarts 20 de febrer a les 6 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra. Contes, mites i llegendes per viatjar pel món i gaudir de la diversitat.
Taula RodonaLlengua i identitat. La importància de la llengua de casa. Dimecres 21 de febrer a les 7 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra. En aquesta taula rodona es parlarà entorn a la riquesa de la diversitat lingüística i el valor de la llengua materna. 
L'hora del conteCatxins, quines paraules! a càrrec de Bufamots. Dimecres 21 de febrer a les 6 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas. A través de la història d'un ninotet farem camí per tres contes que ens ensenyaran el valor de determinades paraules.
Tallers a la biblioDecoració amb lletres. Divendres 23 de febrer a les 6 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra. Per a infants de 7 a 10 anys amb inscripció prèvia.

Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Taller formatiu d'eBiblio

eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. 
Us proposem una formació pràctica per a saber utilitzar el servei eBiblio de préstec de llibres electrònics. Porta el teu lector de llibres electrònics, smartphone o tableta i us ensenyem el seu funcionament.
  • Dilluns 19 de febrer a les 5 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra.
  • Dijous 22 de febrer a les 5 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas.
Taller gratuït amb inscripció prèvia a la biblioteca. Apunta’t!
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Novetats a les novel·les infantils i juvenils
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Novetats a les novel·les
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Novetats als nostres centres d'interès
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Butlletí de novetats
Cada mes arriben més de 1000 novetats a les Biblioteques de Mataró.
Consulta el nostre butlletí.
Més informació
Comparteix
FacebookTwitterGoogle+Email
Mataró
Plaça d'Occitània, s/n
Tel 937 412 920
b.mataro.pf@diba.cat
culturamataro.cat/ca/lletres-i-biblioteques/xarxa-de-biblioteques