dissabte, 10 de febrer del 2018

Activitats culturals a Mataró a la setmana més boja de l'any

logo
Butlletí cultural de la ciutat de Matarósocials

 

Festes i tradicions

Carnestoltes 2018


A diversos indrets

Aquest any estem de celebració: en Pellofa i la Vella Quaresma en fan 40! Aquí trobareu tot el programa d'activitats, de tot tipus i per a totes les edats.
Gaudeix de la disbauxa!

Inauguració

Col·lecció Bassat. Escultures 1911-1989

Divendres, 9 de febrer / 19.30 h
Nau Gaudí
Col·leccionar escultura és diferent de col·leccionar pintura, dibuix o estampa. Vuit dècades d'art contemporani a través de les escultura de la Col·lecció Bassat.


BiblioLab

Fotopoemes

Dissabte, 10 de febrer / 10 h
Biblioteca Antoni Comas
Descobreix la relació entre les imatges i les paraules tot veient treballs de poesia visual, endinsant-te en un món ple d'objectes i paraules que no et deixaran de sorpendre.  


Visita guiada a l'exposició

Joan Gelabert o Dalí Júnior. La pintura del futur

Dissabte, 10 de febrer / 19 h
Sales d’exposicions de Can Palauet
Visita guiada a l'exposició a cura de Toni Hervàs, comissari. Pintures i collages de l'artista i músic que recorren els seus món i passions: els extraterrestres, els ovnis, la fi del món, i les interpretacions oníriques del seu personalíssim imaginari.


Festes

Tres Tombs

Diumenge, 11 de febrer / 12 h
A diversos indrets
Mataró celebrarà la tradicional festa popular dels Tres Tombs amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics. Concentració a les 11.30 h al Parc Central per iniciar el recorregut a les 12 h. La benedicció dels animals domèstics es farà a la Riera. 


BiblioLab

Pinhole

Dilluns, 12 de febrer / 17.30 h
Biblioteca Antoni Comas
En aquest taller els participants cuna càmera estenopeica i en construiran diferents models fent servir diversos materials reciclats. Per a nois i noies de més de 12 anys.  


Visita guiada

Manuel Cusachs. El pas del temps (1947-2017)

Dimarts, 13 de febrer / 19 h
Ateneu Fundació Iluro
Visita guiada a càrrec de Maria Cusachs o Pere Pascual, en què es podrà gaudir dels dibuixos, pintures i escultures del creador mataroní Manuel Cusachs.


L'hora del conte

El Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma

Dimecres, 14 de febrer / 18 h
Biblioteca Antoni Comas
Conte de Núria Figueras i il·lustracions d'Andrés Cañal. En un poble hi havia dos veïns que es feien la vida impossible. Un es deia Carnestoltes i era gras, barroer i pocavergonya.  A càrrec de Josep Roca.


El documental del mes

L'hora dels deures

Dimecres, 14 de febrer / 19 h
Cafè de Mar
Una petita perla cinematogràfica de Ludovic Vieuille que mostra com es poden enfortir o debilitar els vincles entre un pare i un fill amb el simple fet de dedicar una estona per fer els deures amb ell. Versió original en francès subtitulada.


 
logo