dissabte, 16 de desembre del 2017

Cap de setmana amb 46 sales de cinema d'estrena en català :: Tocs 120

Tocs de llengua
Actualitat sobre la Direcció General de Política Lingüística
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
Desembre 2017 #120
:: Cap de setmana amb 46 sales de cinema d'estrena en català
'Star Wars. Els últims Jedi' i 'Un intercanvi per Nadal' s'estrenen divendres en català
El nou episodi de la saga Star Wars i el film noruec Un intercanvi per Nadal s'estrenen aquest cap de setmana en versió catalana. El doblatge dels films té el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.
Star Wars. Els últims Jedi
El film ha estat dirigit per Rian Johnson i interpretat per Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Mark Hamill, Carrie Fisher, Domhnall Gleeson, Benicio del Toro, Laura Dern, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Lupita Nyong'o, Anthony Daniels, Andy Serkis i Warwick Davis.
La pel·lícula reprèn la història de Rey des del moment de la seva trobada amb Luke Skywalker i els darrers Jedi i la continuació de la lluita contra el Primer Ordre. Els nous personatges que ja van aparèixer a l'episodi VII es barregen amb els de la trilogia clàssica en una aventura que desvetllarà misteris de la força i secrets del passat.
Tràiler d'Star Wars. Els últims Jedi
Un intercanvi per Nadal
Aquest film noruec se centra en les festes de Nadal i el personatge clàssic que protagonitza aquestes festes, Santa Claus.
El film ha estat dirigit per Terje Rangnes i interpretat per Thor Michael Aamodt, Anders Baasmo Christiansen, Ann Carnarius Elseth, Dag Håvard Engebråten, Erik Hivju, Ella Lockert, Filip Lubbock-Myrseth, Johanna Mørck, Anders Pedersen, Ingeborg Raustøl, Thias Salberg, Trond Espen Seim, Rebecca Skogly, Jan Oscar i Juvkam Wiedom.
Andersen és un fuster a qui agrada molt el Nadal. Aquest any vol que els seus fills el visquin d'una manera inoblidable. Quan Andersen troba el veritable Santa Claus, se li acut una solució per complir els seus somnis, Santa Claus visitarà els fills d'Andersen i Andersen farà de Santa Claus per al fills del Pare Noel.
La comèdia familiar Un intercanvi per Nadal s'estrenarà de forma solidària coincidint amb "La Marató" de TV3. Totes les persones que vagin a veure-la al cinema, a partir del 15 de desembre, estaran col·laborant amb la investigació de malalties infeccioses.
Tràiler d'Un intercanvi per Nadal

Trobareu informació actualitzada sobre cinema en català a:
Portal Cinema en català
Facebook Cinema en català
@cat_cine
Llegiu-ne més

Altres notícies d'interès

alta baixa butlletins anteriors
ISSN: 2385-3786 | Dipòsit legal: 15832-2014
Generalitat de Catalunya