dilluns, 20 de novembre del 2017

L'oferta de Dictats en línia s'amplia amb 97 textos nous :: Tocs 116

Tocs de llengua
Actualitat sobre la Direcció General de Política Lingüística
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
Novembre 2017 #116
:: L'oferta de Dictats en línia s'amplia amb 97 textos nous
La Direcció General de Política Lingüística ha ampliat la pàgina web de Dictats en línia amb 97 nous dictats de diversos nivells. Gràcies a aquestes incorporacions la pàgina disposa ja de 203 textos que permeten assolir de manera autònoma el domini de 12 aspectes ortogràfics. Els dictats es poden fer en línia i també es poden descarregar lliurement, tant l'àudio com el text.
Els dictats són textos literaris creats especialment per a aquesta finalitat, obra de les escriptores i professores de català Mònica Batet i Sònia Moll. Cada text és una història sencera, d'un màxim de quinze línies, amb principi i final. S'agrupen en quatre nivells de dificultat: elemental, intermedi, suficiència i superior.
La pàgina de Dictats en línia es va obrir el 10 d'octubre de 2016 per renovar i substituir una eina anterior. Les pàgines del sistema han estat activades pels usuaris 1.542.212 vegades. Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, ha posat en valor aquesta xifra i l'ha relacionada amb altres recursos de Política Lingüística: "Els Dictats en línia, amb el curs Parla.cat i el cercador de dubtes lingüístics Optimot són tot un referent en l'aprenentatge i la qualitat lingüística".
 
Llegiu-ne més

Altres notícies d'interès

alta baixa butlletins anteriors
ISSN: 2385-3786 | Dipòsit legal: 15832-2014
Generalitat de Catalunya