divendres, 17 de novembre del 2017

L’Ajuntament celebra l’acte de lliurament dels Guardons Cultura Mataró 2016



Els guardons es lliuraran el proper 17 de novembre durant la ‘Nit de la Cultura’

La primera ‘Nit de la Cultura’ es celebrarà finalment el proper divendres 17 de novembre a les 19.00 h a Can Gassol – Centre de Creació d’Arts Escèniques, després d’haver-se suspès el passat 6 d’octubre. La celebració canviarà el seu format inicial, amb un caràcter més lúdic i festiu a la Nau Gaudí, per un acte més reduït a Can Gassol on centrarà l’atenció en retre homenatge a les figures, col·lectius i iniciatives més destacades de l’any 2016 i, per extensió, a totes aquelles persones dedicades a enriquir amb la seva tasca el panorama cultural i artístic mataroní.

La primera edició dels Guardons Cultura Mataró, neix amb el propòsit de reconèixer la creació, la recerca i la producció de qualitat realitzada a la ciutat i al territori, i de fomentar la cultura i les arts com a parts constitutives de la seva personalitat i identitat.

Entre el mes d’abril i el mes de juny es va obrir un procés de presentació de candidatures en el qual hi va poder participar el conjunt de la ciutadania. La selecció dels guardonats la va fer un jurat integrat per sis persones de reconegut prestigi vinculades a l’àmbit de la cultura i de les arts, mitjançant l’avaluació de les diferents propostes rebudes.

El jurat de la primera edició dels Guardons Cultura Mataró ha estat presidit pel periodista i escriptor mataroní Manuel Cuyàs, que també n’és el portaveu. Els integrants del jurat són l’aleshores director general de Cultura Popular de la Generalitat i posterior Conseller de Cultura, Lluís Puig; la directora del Centre d’Art la Panera, Cèlia del Diego; la directora de l’àrea de cultura de La Pedrera, Marga Viza; el director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau; i l’actor Joan Pera.

L’entrada a la Nit de la Cultura és lliure però l’aforament és limitat.

Les categories
De caràcter interdisciplinari, les categories dels Cultura Mataró engloben l’activitat desenvolupada en tots i cada un dels àmbits de la cultura i de la creació artística i s’estructuren en sis categories: Innovació i emprenedoria; Projecció de la ciutat; Compromís i cohesió social; Recerca i difusió; Trajectòria i personalitat mataronina; i Premi del jurat.

Publicat per