dissabte, 18 de novembre del 2017

Els Guardons CulturaMataró 2016 s’han lliurat aquest vespre a Can GassolVerkami, Moisès Maicas, Sala Cabanyes, Maria Salicrú-Maltas, Can Fugarolas i Joaquim Llovet són els guardonats

La primera edició de ‘Nit de la Cultura’ s’ha celebrat aquest divendres, dia 17 de novembre, a Can Gassol – Centre de Creació d’Arts Escèniques. Durant l’acte s’han donat a conèixer els guardonats que han recollit l’obsequi i han rebut la felicitació de tots els assistents.

La Regidora de Cultura, Núria Moreno, ha obert l’acte fent una especial menció al fet de realitzar aquest lliurament dels guardons per respecte a la feina realitzada pel jurat i per respecte a la feina dels guardonats, malgrat les circumstàncies, que en anteriors ocasions havien portat a suspendre l’acte, continuen presents.

Els guardons han estat lliurats pels membres del jurat d’aquesta primera edició, presidit pel periodista i escriptor mataroní Manuel Cuyàs, que també n’és el portaveu i per la resta d’integrants com la directora del Centre d’Art la Panera, Cèlia del Diego; la directora de l’àrea de cultura de La Pedrera, Marga Viza; el director de la revista Enderrock, Lluís Gendrau; i l’actor Joan Pera. L’acte no ha comptat amb la presència, de Lluiís Puig, també integrant del jurat, aleshores director general de Cultura Popular de la Generalitat i posterior Conseller de Cultura, Lluís Puig, que ha intervingut en l’acte amb un petit vídeo projectat on felicitava als mataronins i mataronines per la iniciativa i a tots els guardonats per la seva feina.

Els guardonats als Cultura Mataró 2016 han estat: pel guardó especial del Jurat, Moisès Maicas Pera, director de teatre mataroní i gran defensor del teatre de text contemporani a nivell nacional; pel d’Innovació i emprenedoria, Verkami empresa de crowdfunding pionera a l’Estat Espanyol nascuda l’any 2010 a Mataró i que ha contribuït a materialitzar milers de projectes de caràcter cultural, artístic i social; pel guardó al Compromís i la cohesió social, Can Fulgarolas. Taller de reparacions socials, culturals i sostenibles, nascuda el 2013 i exemple de cooperació, integració, autogestió i creativitat; pel de Recerca i difusió, Maria Salicrú-Maltas, historiadora i etnomusicòloga per la seva trajectòria professional i la preservació del patrimoni de la ciutat amb la catalogació de sons i músiques de Les Santes; pel de Projecció de ciutat a Sala Cabanyes, entitat centenària referent en el món de les arts escèniques a Mataró i fora de la ciutat, i reconeguda l'any 2016 amb la Creu de Sant Jordi; i finalment, pel guardó a la Trajectòria professional, Joaquim Llovet i Verdura, historiador i autor d’importants contribucions a la història de Mataró i destacat investigador de la marina catalana.

La darrera actuació de la Nit de la Cultura ha estat a càrrec del mataronins Marc Flynn, Mònica Vives, Víctor Arbelo, Lourdes Fabrés, Anna Herebia i Dídac Flores amb una peça feta expressament per aquesta Nit. L’acte ha finalitzat amb la foto final de família.

Publicat per
Foto de tots els guardonats, jurat i autoritats. Foto: Ajuntament