dijous, 2 de novembre del 2017

El Gran Recapte necessita 25.000 persones voluntàries


L'entitat necessita col·laboració per tal de cobrir 2.500 punts de recollida on s’espera aconseguir 4.374 tones d'aliments.

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya impulsen la novena edició del Gran Recapte que se celebrarà els dies 1 i 2 desembre.
Aquesta campanya massiva de recollida d’aliments bàsics té la intenció de contribuir en la millora de les condicions de vida de les persones en situació de pobresa, en un aspecte de cabdal importància com és l’alimentació. A banda també busca sensibilitzar i mobilitzar tota la població per ajudar a millorar la situació de pobresa que viuen moltes persones.
Per aquest motiu, i per garantir l’èxit de la campanya, aquest any es requereixen 25.000 voluntaris per cobrir més de 2.500 punts de recollida a tot Catalunya i per classificar els productes. Per ser persona voluntària o coordinador del Gran Recapte cal registrar-se al web.
En aquesta nova edició s’esperen aconseguir més de 4.374 tones d’aliments bàsics i de llarga durada com oli, llet o conserves. El Gran Recapte representa el 25% dels aliments que els Bancs dels Aliments i les entitats anualment i segueix sent una acció molt necessària. En l’edició anterior es van recollir 4.374.000 kg en més de 1.837 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 23.715 voluntaris.
Més de 200.000 persones ateses

Els Bancs dels Aliments atenen 209.441 persones arreu de Catalunya, tot i la davallada d’usuaris dels dos darrers anys cal no abaixar la guàrdia perquè encara són centenars de millers les persones que no poden accedir a una dieta suficient, segura i saludable.
En la presentació de la nova edició, Lluis Fatjó-Vilas, director del Banc d’Aliments, ha afirmat que “l’aparent millora de l‘economia no es tradueix en una disminució de la pobresa ni de les situacions de precarietat que pateix una bona part de ciutadans”.
Tones de voluntat

La campanya d’engany “Tones de voluntat” apel·la a la voluntat de la ciutadania a partir de prescriptors que defineixen què és allò que els empeny dia a dia i motiva les seves accions més solidàries i generoses.
Els protagonistes de la campanya són: Anni Espar, waterpolista; Àlex Márquez, pilot; Coco Comin, coreògrafa; David Miret, cap de castellers; Manel Esteller, oncòleg; Gemma Nierga, periodista; Joan Melé, ex banquer; María Leach, poetessa; Paula Bonet, il·lustradora; Santi Balmes, cantant; Santi Millán, actor; Rosa Maria Sardà, actriu; Tortell Poltrona, pallasso; Uma Hinojo, estudiant de primària i Valentí Font, sabater.

Publicat per