dimarts, 28 de novembre del 2017

Cultura Digital: connectant el passat i el futur de la cultura

Butlletí de Cultura Digital
Novembre 2017

No em veus correctament?
Visualitza'm en el teu navegador
Vols subscriure't?
Clica aquí
.
.
.
.

OK Go

Obsession

Són famosos els videoclips d'OK Go, videos que ens fan esclatar el cap, plens de tecnologia i d'efectes, drons, gravetat zero, cintes de córrer, avions... Són els reis de coreografiar les màquines. Per al darrer, Obsession, han creat una paret amb 557 impressores que els fan de fons d'escena amb efectes molt impressionants. Per si algú pateix pel malbaratament de paper, al començament del vídeo expliquen que a hores d'ara ja tot està reciclat i els beneficis donats a Green Peace.

El clip és una col·laboració amb l'empresa paperera Double A i en 4 dies te gairebé 6 milions de visionats. Gaudiu-ne!

Et convidem

Tyrannosaurus Rex és a CosmoCaixa

Si diem Tyrannosaurus Rex pensem en Jurassic Park, oi? No patiu. A l'exposició T-Rex de CosmoCaixa podreu jugar, interactuar i aprendre molt sobre com era la Trix. Hi voleu anar? Tenim 10 entrades dobles amb merxandatge especial. Envieu-nos un mail i les 10 primeres sol·licituds de subscriptors/es tindran premi!

Art

Descobrir art en l'era digital

Les xarxes socials i les aplicacions mòbils poden ajudar a augmentar la difusió de l'art, facilitar un acostament senzill i ràpid a informacions sobre els artistes, les seves obres i les col·leccions dels museus d'art. Us en parlem!!!

Cyberpunk

Black Mirror es torna realitat a Xina

El govern xinès ha donat llum verda a vuit macro empreses privades per a que desenvolupin algoritmes per a puntuar com de “fiable” és un ciutadà en funció del seu comportament a les xarxes. El món de Black Mirror ja ha arribat.

Les notícies més curioses

Fresh & Freak

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Imperdible!!!

Ha estat notícia

Amazon Prime Video - Lord of the Rings

Feia setmanes que sonaven campanes. Podia ser que Amazon volgués fer una sèrie d’El Senyor dels Anells. La mera idea de tocar l’obra de Tolkien causa debat. Hi ha qui està a favor que facin una producció basada en l’univers i hi ha qui li aterra la idea. Sigui com sigui, el nom d’Amazon Prime Video ha sortit als mitjans. Però què és Prime Video, està preparat per fer la preqüela de El Senyor dels Anells?

Llibre electrònic

Convivència de llibre electrònic i llibre de paper

Fa 10 anys de la primera versió de Kindle, l'arribada amb força del llibre electrònic i la convivència amb el llibre de paper. En aquest article de WMagazin estudien quin serà el futur de la convivència dels dos formats arran de la Fira del Llibre de Guadalajara.

Videojocs - Guia per a Principiants #01

Primeres Passes

Iniciem una sèrie d’articles amb els quals volem posar en valor els videojocs, un dels mitjans més estimulants del paisatge cultural actual. Una porta d'entrada per començar si mai abans us heu acostat als videojocs però voleu fer-ho ara. Deu jocs amb els quals us fareu una idea de tot allò que us esteu perdent!!!

Ha estat notícia

Les deu noticies que no et pots perdre

Cada dia recollim noves notícies sobre temes que lliguen tecnologia i cultura. Els podreu llegir si ens seguiu a twitter! I un cop al mes seleccionem 10 d'aquestes notícies i us fem un resum que no us podeu perdre. Aquí teniu les de novembre.

Videojocs

Easter Eggs

Breu història de l'easter eggs (secrets o contingut amagat dins d’una peça de software, des de DVDs de pel·lícules, videojocs o qualsevol altre programa, pensats per als usuaris més dedicats) al món dels videojocs.

Barcelona Games World

El catàleg de les empreses de videojocs

Fa un mes que vam ser al Barcelona Games World i va ser tot un èxit! Volem compartir amb vosaltres un vídeo del que vam viure des del nostre stand i el catàleg de les empreses que ens van acompanyar.

Art digital

Una mirada personal sobre el festival MIRA

El MIRA, el festival d'arts digitals, ens ha portat música, reflexió, tecnologia, llums, projectes, vídeos, instal·lacions, pensament, immersió... Tot això i molt més en només tres dies. Us expliquem què hi vam veure des d'una mirada molt personal.

Els Rolling Stones

Ses satàniques majestats tecnològiques

Els Rollings han estat pioners a l’hora d’aplicar tecnologies que fem servir avui dia sobre l’escenari. I és que la tecnologia també ha fet un pacte de sang amb ses satàniques majestats!

Som addictes al mòbil

Are you lost in the world like me?


Moby & the Void Pacific Choir s'uneixen a l'animador Steve Cutts en aquest videoclip que mostra com és el nostre dia a dia, enganxats al mòbil i envoltats de mobil-addictes. Are you lost in the world like me? es pregunta el protagonista de la història. Un retrat de soledat i superficialitat, d'un món que és el nostre on és més important captar la imatge que ajudar, mostrar-nos que ser. Un videoclip que Moby considera dels millors que ha fet i vam poder veure a la darrera edició d'Art Futura, com una altra obra sorgida de la col·laboració de Moby i Cutts, In this cold place, que també us recomanem per com ens posa un mirall davant la nostra realitat quotidiana.
No us perdeu les properes activitats de cultura digital:

30 NOVEMBREiFest. Palau Sant Jordi. Barcelona
1 DESEMBREXOC 2017: centre fora, perifèries creatives i culturals. CCCB. Barcelona
1 DESEMBREWebinar: Introducció a les narratives per a mòbils i tauletes. Col·legi de Periodistes
1 - 3 DESEMBREB-Anime Film Festival. Disseny Hub de Barcleona
2 DESEMBRECom convertir-te en Youtuber. Mobile World Centre. Barcelona
12 - 31 DESEMBREFLUX. Festival de Vídeo d'Autor. Arts Santa Mònica. Barcelona
13 - 15 DESEMBRE
 . Fabra i Coats. Barcelona
14 DESEMBRE
12×12 + Premi Dona TIC 2017. Barcelona
14 DESEMBRE
Webinar: Com fer fotografies interactives. Col·legi de Periodistes
16 DESEMBRE
InnoBar Jocs. Espai Jove Garcilaso. Barcelona
19 DESEMBRE
III Jornades CTecno. Auditori Imagina-Mediapro. Barcelona
Fins el 18 de Febrer
T-Rex. Exposició amb interactius. Cosmocaixa. Barcelona


CONVOCATÒRIES (la data és el termini màxim)


30 NOVEMBRECREAMEDIA: programa de suport a projectes d'emprenedoria de les indústries creatives i culturals
30 NOVEMBREConsulta pública per a l'articulació del 'digital innovation hub' de Catalunya
1 DESEMBREPropostes per al festival MUTEK: instal·lacions, live performances i audiovisual
4 DESEMBREPropostes artístiques inspirades en la transformació digital i basades en la temàtica El Futur Quotidià per a la segona edició de la Mobile Week Barcelona
18 DESEMBRECreació curtmetratge en RV i exposició al Saló del Cinema i les Sèries Garage Stories. Saló del Cinema i les Sèries
31 DESEMBREEquips, estudis o estudiants de videojocs per participar a diversos PlayStation Games Camp
31 MARÇCampanya de llançament de videojocs als EUA. ICEX

Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a donar-ne difusió? Feu-nos un mail a digital.icec@gencat.cat!
Som a les xarxes socials:
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital