dimarts, 24 d’octubre del 2017

Robots, blockchain, fantasmes i cultura digital

.
.
.
.

Perdut a la gran ciutat

Lost Panda. Together we find


Encara falten unes setmanes per a que ens tornem a posar sentimentals i ens emocionem amb les campanyes nadalenques que tant ens agraden en el butlletí. I com anem escalfant motors, no ens hem pogut resistir als ullets tendres de l'osset panda protagonista d'aquest anunci de la startup californiana Tile perdut al bell mig de la gran ciutat.
La campanya, creada per l'agència Deutsch, promociona unes fitxes connectades via bluetooth que a través d'una app permeten localitzar qualsevol cosa que t'importa, ja siguin les claus o l'estimat osset de la petita de la família. No us perdeu el vídeo, inspirat en fets reals!!!

Hi vols anar?

Mira Digital Arts Festival

El festival d'arts digitals MIRA tindrà lloc a Barcelona del 9 a l'11 de novembre, amb una interessant programació: shows audiovisuals, so 3D, art immersiu de gran format, projeccions 360... Tenim 4 abonaments i 4 entrades per divendres. Hi voleu anar? Feu-nos un mail dient quina opció preferiu i les primeres respostes tindran premi!!!!

Ha estat notícia

Les deu noticies que no et pots perdre

Cada dia recollim noves notícies sobre temes que lliguen tecnologia i cultura. Els podreu llegir si ens seguiu a twitter! I un cop al mes seleccionem 10 d'aquestes notícies i us fem un resum que no us podeu perdre.

Què ens hem de creure?

Guia per detectar notícies falses

La mare m’ha enviat un whatsapp que alerta que hi ha un grup de violents al centre. M’ho he de creure? Com saber què del que ens arriba al mòbil és cert? Us hem fet una guia de passos a seguir per saber si una informació és certa o falsa.

Sempre un pas endavant

Fresh & Freak

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Imperdible!!!

Halloween

Com decorar casa teva de manera terrorífica

Ja sabem que aquí no celebrem Halloween, però sí la castanyada i podem menjar panellets envoltants de fantasmes i imatges amenaçadores mentre ens expliquem històries de por. Així que si munteu una festa o senzillament voleu sorprendre algú, aquí teniu idees terrorífiques i molt originals!!!

Robots intèrprets

La rebel·lió artística de les màquines

Els robots poden tenir una vena artística i convertir-se en intèrprets ben especials. Us mostrem les més recents capacitats robòtiques al servei de la cultura: teatre, música, dansa o escultura en mans de robots. Ens acompanyeu a descobrir-los?

Música

És blockchain el futur de la indústria de la música?

Fa uns dies, dins dels esmorzars Label Lab que organitza APECAT, Albert Castellana ens va parlar sobre La tecnologia de cadena de blocs (blockchain) en el negoci de la música. Eacute;s blockchain una bona eina per a la gestió dels drets d’autor? Aquí t'ho expliquem.

Halloween

Videojocs catalans de terror

Ja sabeu que ens agrada Halloween, amb els seus vampirs, zombis i teranyines. Avui, volem compartir alguns dels videojocs catalans de les últimes fornades que més i millor us faran esgarrifar de por i de plaer. Donem pas a l’aquelarre!!!!

Ha estat notícia

Barcelona Games World, fira referent del sud d'Europa en videojocs

La segona edició de Barcelona Games World va aplegar un munt de públic i de professionals que van poder tastar els videojocs indies catalans que s'hi presentaven. Et fem una crònica de com va anar!

En un marc molt especial

Dansa i tecnologia al Guggenheim

El coreògraf Daniil Simkin ha presentat el seu darrer treball, Falls the Shadow, al Guggenheim Museum de Nova York. Un treball fet expressament per a l'impressionant espai que només es pot veure des de dalt. Dansa i mapping, imatges digitals que flueixen amb el moviment dels ballarins.Una preciosa creació que val la pena veure en aquest vídeo.

El nostre lampista preferit

Super Mario balla per presentar el nou Odyssey

Aquest mes d'octubre sortirà finalment un dels jocs més esperats de l'any: el Super Mario Odissey, un nou joc de plataformes del mític lampista que sortirà exclusivament per a Nintendo Switch i on trobarem els imperdibles personatges Yoshi, Luigi, Peach, Toad i, com no, el mega enemic, el Bowser.

Per preparar el llançament d'aquest videojoc, Nintendo ha presentat aquest divertit i fantàstic vídeoclipon veiem el Mario mostrant-nos les seves grans dots de ballarí. La cançó és Jump Up, Super Star, la banda sonora del videojoc que es pot descarregar de forma gratuïta.

Ballem amb Mario?
La imatge de la capçalera correspon a A Ghost Story, una de les pel·lícules premiades a la darrera edició del Festival de Cinema de Sitges, que enguany fa 50 anys. Felicitats!!!!!
No us perdeu les properes activitats de cultura digital:

21 OCTUBRE - 16 DESEMBRETaller Introducció a la Realitat Virtual amb Unreal Engine. Convent de Sant Agustí. Barcelona
Fins el 22 OCTUBREBjörk Digital. Exposició de realitat virtual. CCCB. Barcelona
23 OCTUBRE - 27 NOVEMBRETaller Eines per a videomapping: micromapping i mapping arquitectònic. Convent de Sant Agustí. Barcelona
27 OCTUBRETrobada professional ‘Possibilitats de la realitat virtual VR per a la indústria del curtmetratge". Festival Filmets. Badalona
30 OCTUBRE - 27 NOVEMBREIntroducció al disseny sonor amb Arduino. Convent de Sant Agustí. Barcelona
1 - 5 NOVEMBRESaló del Manga. Fira de Barcelona
6 - 10 NOVEMBRELaboratori de Narratives de la Realitat Virtual. Institut del Teatre. Barcelona
9 - 11 NOVEMBREFestival Mira. Fabra i Coats. Barcelona
9 - 12 NOVEMBREFestival If. The Library of Ourselves VR. Santa Mònica. Barcelona
11 NOVEMBRELluèrnia. Olot
13 - 19 NOVEMBREL'Alternativa. CCCB. Barcelona
21 - 26 NOVEMBREZOOM Festival. Igualada
22 NOVEMBRETech Experience Conference. Antiga Fàbrica d'Estrella Damm. Barcelona
25 NOVEMBREMiniput. CCCB. Barcelona

Convocatòries (la data és el termini màxim)


31 OCTUBREThe NEM Art Design Competition per projectes d'art i tecnologia, música, imatges, 3D, mons virtuals...
15 NOVEMBREParticipació a la guia Animation from Spain 2018 d'ICEX
31 MARÇCampanya de llançament de videojocs als EUA. ICEX

Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a donar-ne difusió? Feu-nos un mail a digital.icec@gencat.cat!
Som a les xarxes socials:
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital