dimarts, 31 d’octubre del 2017

Imperdibles culturals al novembreFira de les Bruixes (1 de novembre, Sant Feliu Sasserra)
La 18ena edició de la fira portarà al Bages bruixes, bruixots, fetilleres, remeis, confabulacions, judicis, escarnis i fins i tot forca. Tots els elements propis de la caça de bruixes viscuda des de la fi de l'edat mitjana i sobretot del renaixement a Europa occidental.

Mostra de Cinema Etnogràfic i Cultura Popular Catalana (del 2 al 30 de novembre, Roquetes)
El Cafè Cineclub La Lira Roquetense projectarà gratuïtament documentals de patrimoni etnogràfic i cultura popular catalana. El 2 de novembre, “Transhumants: una visió fronterera de dos pastors a principis dels S. XXI” i “Plens de Patum”; el 16 de novembre, “La terra que no trepitgem” i “L'ofici de ganiveter”; i el 30 de novembre, “Anar a fer la tenda: les acampades de pescadors escalencs a la Costa Brava” i “Los últims passadors: La fi dels barquers al Delta de l'Ebre”.

Cicle antropològic: “Barcelona, ciutat de negrers?” (del 4 al 25 de novembre, Barcelona)
L’Associació Antropologies presentarà, al Casal de Joves Pau Alòs, cinc sessions que convidaran a reflexionar i actuar sobre els usos patrimonials de l'espai públic i la història colonial i esclavista de la ciutat de Barcelona, i el seu impacte en el present. Des d'una perspectiva interseccional i intercultural, es mirarà amb ulls d'antropòlegs i antropòlogues la història colonial i s’empraran recursos artístics per repensar-la. Activitat gratuïta. Places Limitades. Inscripcions disponibles.

Vermut Mivtrònic (5 de novembre, Vilafranca del Penedès)
El Moviment Infantil de Vilafranca (MIV), un esplai que celebra enguany el seu 45è aniversari amb una jornada de música a la plaça de la Verema. Hi actuaran High Fyak Risk i la Sidral Brass Band. A les 12h del migdia, la rambla de Sant Francesc serà el punt de partida d’una cercavila que acabarà a la plaça.

Festival Internacional de Titelles Guant (del 8 al 13 de novembre, Valls)
Titelles, màscares, actors i actrius, dansa, música en viu i audiovisual seran els elements que configuraran la programació multidisciplinar del Festival Guant. Valls, Alcover, el Morell i la Pobla de Mafumet acolliran set companyies de titelles, sessions per als centres educatius, visites guiades, tallers, i una exposició de titelles.

Exposició de Bolets de Tarragona (11 de novembre, Tarragona)
L’Associació Micològica de Tarragona organitza la novena edició de l’esdeveniment que s’ha establert, a l’espera de l’arribada del fred, com imprescindible al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. El recinte es podrà visitar de 16h a 20h.

Fira de la Ratafia de l’Anoia (11 i 12 de novembre, Igualada)
Des de l’any 2002, l’Associació Amics de la Ratafia de l’Anoia i licors dels Països Catalans potencien anualment la tradició d’elaborar aquest licor nostrat. Durant les dues jornades ofereixen tasts i gastronomia al voltant de la ratafia i premien en concurs als i les millors elaboradores amb la voluntat de democratitzar al màxim l’elaboració entre la ciutadania. Hi col·laboren: Art de la Terra, Casal Popular d'Igualada el Foment, Igualada Comerç, Local d'Acció i Art en Cava.

El Festival Més Petit de Tots (de l’11 al 26 de novembre, diverses ciutats)
La 13ena edició vol ser un espai on poder acompanyar els infants, de la mà de les arts escèniques, a desenvolupar l’esperit crític. La programació es coordina amb la col·laboració d’una dotzena de teatres de tota Catalunya. Enguany hi haurà presència d’artistes provinents del Brasil, Portugal, el Japó, Dinamarca, Holanda, França i Andalusia, així com d’una mostra de les noves tendències de Catalunya.

Zoom Festival (del 21 al 26 de novembre, Igualada)
15 anys dignificant la ficció a la petita pantalla! l'Ateneu Igualadí acollirà projeccions a concurs, ficció televisiva, debats, curtmetratges, premis, convidats i professionals del sector de la ficció televisiva.

CatCon (25 i 26 de novembre, Vilanova i la Geltrú)
Star Wars, Blade Runner o El Mecanoscrit del Segon Origen comparteixen ADN: són relats de ficció. Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia SC2F2 organitza a l’edifici Neàpolis de la capital del Garraf la Convenció catalana de ciència ficció, fantasia i terror (CatCon). Així es commemora el 20è aniversari del naixement en aquesta ciutat de l’entitat i del “I Encontre de ciència-ficció en llengua catalana”. En aquest aparador hi haurà cabuda per a tertúlies catalanes de ciència-ficció i els premis Ictineu, que guardona al gènere a casa nostra.

Publicat per
Autor: Marta Rius
Entitat redactora: Federació Ateneus de Catalunya