dimarts, 1 d’agost del 2017

La cultura digital va amb vosaltres perquè tingueu les millors vacances!

Butlletí de Cultura Digital
Juliol 2017

No em veus correctament?
Visualitza'm en el teu navegador
Vols subscriure't?
Clica aquí
.
.
.
.

Dansa interactiva

Phosphere: dansa amb llums

A la darrera edició de Sonar+D vam podeu veure Phosphere, una instal·lació-espectacle creada expressament per Daito Manabe i l'estudi Rhizomatiks per a SonarPLANTA. Manabe crea un espai canviant definit per la llum de 24 video projectors que determinen i es modifiquen amb els moviments de les ballarines. El projecte combina dos espais: el físic de la sala i el digital de les projeccions; el primer creat per llums i ballarines, el segon generat per ordinador. Finalment les dues dimensions es sincronitzen per generar una experiència visual, màgica i amb un punt fantasmagòric, que va emocionar tots aquells que vam poder viure-la en directe.

Us deixem el vídeo que recull l'espectacle de dansa. Un visionat imprescindible que estem segures que trobareu molt i molt interessant.

I amb això ens acomiadem fins el setembre. Bon estiu i bona cultura digital!

De vacances

Records d'estiu.
Apps per fer bones fotografies

Diuen que el gos és el millor amic de l’home. Però sense cap dubte, el millor amic de l’era d’Instagram i dels social media és la nostra càmera mòbil. És per això que la combinació d’una bona càmera, una bona aplicació per fer les fotos i una bona app per editar-les es convertiran en els nostres millors aliats aquest estiu.

Sónar Realities+D

La millor realitat virtual de l'any

La realitat virtual sempre té un lloc privilegiat en el nostre butlletí. Per això hem recollit els vídeos de realitat virtual que vam poder veure a la darrera edició del Sonar+D perquè els pugueu gaudir tant com nosaltres!

Sempre un pas endavant

David Bowie, un visionari tecnològic

Amb motiu de l'exposició “David Bowie is” hem volgut fer un post dedicat a l’estrella més espacial de tots els temps. Bowie va ser un visionari de la tecnologia, un artista revolucionari que sempre va ser un pas endavant. Aquí teniu alguns exemples!

De vacances

Captura els records del teu estiu

Què seria un estiu sense els records de les festes, els dies de platja, les trobades amb els amics i els grans viatges? Guardeu per sempre el record d'aquests dies amb imatges gravades des dels punts de vista més impactants i impensables!

De vacances

Amor d'estiu. Apps per lligar

Aiiiish... els amors d'estiu! Aquell sopar al càmping i aquell primer petó a la platja! No deixeu passar l'oportunitat de conèixer la vostra ànima bessona amb aquest recull d'11 apps curioses per lligar. I si això de la platja no va gaire amb vosaltres i preferiu més el sofà de casa, també n'hi ha una per serièfils!

De vacances

Us ajudem a organitzar les vacances

Ho sabem. El vostre cap somnia amb desconnexió, relax, descans, viatjar... La tecnologia ens ajuda a organitzar les vacances. Us hem fet una selecció de consells i aplicacions útils. Esperem que ens envieu una postal (via app, és clar!)

De vacances

Si de viatge voleu trobar cultura digital...

Us hem preparat un seguit de propostes perquè seguiu gaudint d'experiències de cultura digital tant si esteu de viatge per algunes ciutats del món, com si us quedeu per casa durant aquest estiu.

De vacances

Connectats? Desconnectats? Hotels per a tothom

Hi ha dues formes de viatjar contraposades: els qui no pot donar ni un pas sense la tauleta, l’ordinador portàtil, l’smartphone… i qui vol marxar de vacances lliure de qualsevol enginy que requereixi un carregador i un endoll.Per a tots hi ha un hotel perfecte!!!

De vacances

Digues com ets i et direm la teva sèrie perfecta

Ara tenim temps per fer moltes coses, entre elles enganxar-nos a la nostra propera sèrie mítica. Com triar-la? Aquí Yorokobu et fa un joc. Digues què penses i et diran quina sèrie has de mirar aquest estiu!

Estudis

Lectures sobre videojocs i tecnologia 

Aquests darrers dies han sortit tres estudis que no us podeu perdre: "La producció de videojocs a Catalunya" de l'Observatori de la Producció Audiovisual de la UPF, el Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2017 i un estudi sobre els joves i els videojoc, del Grup d'Investigació en Aprenentatges, Mitjans i Entreteniment (GAME) de la UOC. Lectura interessant per les vacances!

Imatges de somni

Awaken

Bellesa, espectacularitat i els últims avanços tecnològics. Tres termes que resumeixen el tràiler del documental en 4K Awaken, filmat pel director de fotografia i fotògraf Tom Lowe durant cinc anys i que ens porta a un viatge per 30 països, amb les millors tècniques d'avantguarda en cinematografia aèria, submarina i timelapse per presentar el món com no l'havíem vist abans. Volem per sobre d'una Dubai coberta de núvols i flotem  per sota d'un elefant que neda a l'aigua, mentre celebrem l'esperit de la vida i explorem la Terra i la relació de la humanitat amb la tecnologia i la natura. Haurem d'esperar fins 2018 per a que arribi a les pantalles!!!
Als seguidors més fidels potser us sona la capçalera d'aquest mes i és que l'estiu passat l'Iñaki Díaz d'Appnormals ens la va dissenyar expressament per nosaltres. I com que ens va encantar, no hem volgut deixar passar l'oportunitat d'ensenyar-vos-la una altra vegada!
Som a les xarxes socials: