dimarts, 23 de maig del 2017

La vostra vida es retransmet en directe mentre algú està creant Matrix

.
.
.
.

Alike

Deixem anar la nostra creativitat?

Alike és un multipremiat curt dirigit per Daniel Martínez Lara i  Rafa Cano Méndez. Explica la història d'un pare i un fill i la seva relació en un món ple de normes i pautes.Fa una reflexió sobre què és el més important en l'educació dels nens i nenes, i si no hauríem d'evitar que aquesta pauta que la societat imposa acabi amb la creativitat.
Després de fer un recorregut per festivals, ara el curt, que va guanyar el premi amb millor curt d'animació a la darrera edició dels premis Goya, es pot veure a Vimeo i YouTube, on acumula més de 5 milions de visionats.
Us atreviu a deixar anar la vostra creativitat?

Realitat Virtual

Creacions virtuals: què hi ha de nou?

Les novetats en l'àmbit de la realitat virtual són cada vegada més nombroses i innovadores. Aquí us hem preparat un petit recull de les aplicacions i experiències recents més interessants i creatives

Per quin capítol vaig?

Aplicacions i plataformes socials per devorar sèries

El visionat no-lineal ha canviat la nostra manera de visualitzar continguts audiovisuals a la petita pantalla. Fins fa poc lluitàvem pel comandament a distància i avui dia convivim amb el nostre smartphone per anar alternant pel·lícules i sèries sense que ningú ens posi fre. Et portem les millors aplicacions per administrar la teva dosis de sèries diaria.

DigitalJuny

Arriba el Juny més Digital

Us fem cinc cèntims del DigitalJuny, que recull els festivals, congressos i fires relacionats amb la cultura digital que tindran lloc entre finals de maig i començaments de juliol. Ens hi veiem?

Videojocs

Catalan GameSpot

GameSpot és una secció mensual on us posem al dia de les novetats de les empreses catalanes de videojocs. Aquestes són les notícies del mes de maig!

Intel·ligència Artificial

Watson, un algoritme amb ànima d'artista

Watson, el sistema d'intel·ligència natural d'IBM, pot ser un expert historiador de l'art, un original escultor o un improvisat xef. Un futur artístic envoltat d'intel·ligència artificial que us expliquem aquí.

Màrketing

Us presentem els influencers!

L'aparició de les xarxes socials ens ha permès conèixer nous referents coneguts per reunir milers de seguidors i de likes, que viatgen, cuinen i llueixen conjunts de roba que són l'enveja dels que els segueixen. Us presentem els influencers.

La teva vida és a la xarxa en temps real

Què vol dir la privacitat al segle XXI?

El concepte del que és privat i públic ha canviat molt. Les xarxes socials han deixat exposades a la mirada pública un munt d’informacions que fins ara guardàvem per a nosaltres. Arran de la pel·lícula El Cercle us parlem del trencament de la privacitat i la utilització de les nostres dades.

Imprescindibles

10 notícies de maig que no us podeu perdre

Quines 10 notícies no us podeu perdre aquest mes de maig? Us recomanem que llegiu aquest post ben ràpid, mentre al Regne Unit algú està creant Matrix. Pastilla vermella? Pastilla blava?

Reset

Els vídeos més innovadors de l'any són nostres!

Per segon any col·laborem amb Reset, la trobada internacional de professionals de la cultura que tindrà lloc el 30 i 31 de maig, comissariant la secció Screen. Les peces de vídeo més inspiradores de l’any, seleccionades pel Butlletí de Cultura Digital. Vols veure els vídeos més innovadors de l'any?

Dia d'internet

La xarxa és protagonista

El 17 de maig va ser el dia d'internet. Arran d'això, Fotogramas va seleccionar 10 pel·lícules on internet és la protagonista. Les heu vistes totes?

Fresc & Freak

Maig

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Aquí teniu les noticies de maig!!!

Videomapping interactius

Una experiència gastronòmica interactiva pels sentits

Sagaya és un restaurant multisensorial que ha col·laborat amb l'estudi interactiu TeamLab per crear l'experiència immersiva Worlds Unleashed and then Connecting. No us perdeu el vídeo!

Discos

Reconeixes totes les caràtules?

Michel Gondry (en som fans, ja ho sabeu) ha fet aquest genial vídeo per a la campanya de Pandora Sounds Like You.

Pandora és un projecte creat l'any 2000 per músics i tecnòlegs amb la intenció de trobar quin era el genoma musical: classificar la música a partir dels seus "gens". A partir d'aquí, han creat emissores de ràdio personalitzades a internet. Per ara, només són disponibles als Estats Units, Austràlia i Nova Zelanda.

Ara han llençat una nova campanya sota el títol Sounds Like You, on posen l'accent en aquesta personalització de la música. I ho han fet amb un vídeo de Michel Gondry que recrea portades mítiques de la història de la música. Les coneixes totes????
La capçalera d'aquesta edició del Butlletí és obra de l'artista de Philadelphia John Karel, creador de gifs que presenten simpàtics esquelets en escenes tan mundanes com absurdes.
No us perdeu les properes activitats de cultura digital:
18 - 27 MAIGLOOP Barcelona. Barcelona
18 - 28 MAIGDocsBarcelona 2017. Barcelona
22 - 27 MAIGACTS2017. Interseccions entre art, ciència, tecnologia i societat. CCCB. Barcelona
22 - 27 MAIGNonStop Barcelona. Moviment internacional de cinema d'animació. Barcelona
23 MAIGHardwareXchange.  Barcelona
25 - 26 MAIGLoop Fair. Barcelona
29 - 31 MAIGCartoon 360. Barcelona.
28 MAIGDia Mundial del Joc
30 - 31 MAIGRESET Cultura. CaixaForum. Barcelona
31 MAIG - 1 JUNYBiz Barcelona. Barcelona
31 MAIG - 4 JUNYPrimavera Sound. Barcelona
3, 10, 17, 24 JUNYTaller de Net art i diseny interactiu per la web. HANGAR. Barcelona
6 - 14 JUNYBarcelona Design Week
7 - 11 JUNYBccN. Barcelona Creative Commons Festival
8 - 11 JUNYB'ARS. CaixaForum. Barcelona
10 JUNYFRICS. Fira de recursos i iniciatives comunitàries i socials. Barcelona
13, 15, 20, 22, 27, 29 JUNYTaller de Vídeo mapping aplicat a la instal·lació audiovisual i l'escenografia digital. HANGAR. Barcelona
14 - 15 JUNYMAC - Mercat Audiovisual de Catalunya. Granollers
14 - 17 JUNYSonar+D. Barcelona
15 - 17 JUNYSonar Festival. Barcelona
17 - 18 JUNYMaker Faire Barcelona. Barcelona
19 - 22 JUNYCine Europe. CCIB. Barcelona
26 JUNY - 26 JULIOLAtlantida Film Festival. Palma de Mallorca / Filmin
28 - 30 JUNYGamelab. Barcelona
28 JUNY - 2 JULIOLFADE Festival 2017. La Cellera de Ter
29 JUNY - 1 JULIOLStop Motion Barcelona. Barcelona
Fins el 23 JULExposició Press Start sobre la història dels videojocs. Sabadell
Convocatòries:

CONVOCATÒRIES (la data és el termini màxim)

 
29 MAIGResidències artístiques Eufònic 2017: vídeo i música experimentals i arts visuals i sonores
13 JUNYPresentació de projectes d' AR/VR i de cinema/tv al Cross Video Days

Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a donar-ne difusió? Feu-nos un mail a digital.icec@gencat.cat!
Som a les xarxes socials:
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital