divendres, 3 de març del 2017

El Mataró Feimat torna a guanyar fora de casa després de 4 mesos

Els mataronins ratifiquen el seu estat de forma i aconsegueixen un triomf vital a la pista del Grup Barna

Després de la victòria de la setmana passada a casa contra el Cornellà, el Mataró Feimat buscava ratificar la seva millora també fora de casa i aquest diumenge tenia una ocasió immillorable per fer-ho al pavelló de la Nau del Clot del Grup Barna, un rival directe en la lluita per la permanència, en un magnífic ambient de bàsquet amb les graderies completament plenes.
El partit ha començat amb el conjunt mataroní molt intens i aconseguint un parcial de 0 a 7 de sortida. Els barcelonins però, han reaccionat de seguida i amb un parcial de 13 a 0 s’han situat al capdavant en el marcador. I malgrat seguir amb el partit igualat, la iniciativa fins al final del primer quart ha estat pel conjunt barceloní. Al final del primer quart, el marcador era de 22 a 19.
Al principi del segon període, per això, els mataronins han vist com el seu rival s’escapava en el marcador, fins als 9 punts, 32 a 23. La reacció groga ha estat immediata i gràcies a un parcial de 0 a 9, empataven el partit passat els 5 minuts del segon quart. Malgrat tot, els locals seguien portant la iniciativa del partit i han pogut marxar als vestidors amb una renda mínima de 3 punts, 41 a 38.
26022017_GrupBarna_MataroFeimat2

Reacció a cop de triple just sortint dels vestidors

A la represa, els de Charly Giralt han vist com el seu rival anotava un triple tot just començar, però la resposta ha estat fulminant. A cop de triple han donat la volta al partit com un mitjó. Ventura, Romero i Miralles bombardejaven la cistella rival sense compassió i la iniciativa del partit ja era per als del Maresme que, no només havien aconseguit donar la volta al marcador, sinó que agafaven el seu màxim avantatge des del parcial inicial.
Si durant la primera part Santi Serratacó ha estat el responsable de mantenir els grocs dins el partit, al tercer quart, just després de la ratxa de triples, ha estat Sergi Ventura qui s’ha posat l’equip a les espatlles, tot anotant accions inversemblants en el seu millor partit de la temporada. A ell se li ha sumat la presència José Francisco Cabrera, un colós sota els cèrcols que, a part d’anotar i aconseguir rebots, fa que la zona mataronina sigui pràcticament impenetrable.
Però els locals han reaccionat just quan semblava que els mataronins podien trencar el partit i han aconseguit finalitzar el quart tan sols un punt per sota en el marcador, 57 a 58, amb tot per decidir-se a l’últim quart.
26022017_GrupBarna_MataroFeimat3

La fiabilitat als lliures marca el final

L’últim període ha tornat a començar amb una bona ratxa visitant que, amb un parcial de 0 a 5, tornaria a escapar-se 6 punts al marcador. Els mataronins semblava que podien tornar a escapar-se però, després d’una grandíssima defensa que havia asfixiat al Grup Barna, una distracció a l’hora de tancar el rebot permetia una cistella fàcil visitant.
Per si fos poc, dues faltes seguides de Cabrera l’enviaven a la banqueta per precaució, ja que en sumava 4, i la zona mataronina deixava de ser tant intimidant. El partit s’havia tornat a igualar i s’arribava als 3 minuts amb tot per decidir. La por a perdre es notava i les cistelles ja no entraven amb la mateixa facilitat fins que, quan faltaven menys de 2 minuts per al final, un triple de Diallo situaria els mataronins 6 punts per sobre.
A partir d’aquí, després d’un temps mort, el Grup Barna intentava atacar ràpidament i buscar una bona defensa que evités l’anotació visitant, però si bé en atac sí que trobaven solucions, en defensa no podien aturar la cistella de Ventura. El partit estava encaminat a decidir-se a la línia de personals on Serratacó va rubricar una magnífica actuació anotant els 4 últims tirs lliures sense error que suposarien la segona victòria del curs fora de casa, i la 4a aquest 2017.