dissabte, 25 de març del 2017

Charly Giralt: "Anirem partit a partit amb l'objectiu d'aconseguir la permanència"

Charly Giralt: "Anirem partit a partit amb l'objectiu d'aconseguir la permanència"

Entrevistem l'entrenador del Mataró Feimat després d'un 2017 on s'estan aconseguint molts millors resultats

Vas assumir el càrrec de l'equip quan encara era de Copa Catalunya i poques setmanes després et trobes planificant un equip de lliga EBA, com ha afectat?

Des del principi sabíem que hi havia l'opció de poder acabar jugant a lliga EBA perquè era una possibilitat que s'estava comentant des de la federació. De fet, nosaltres vam enviar la documentació per si es donava. A mitjans de juliol es va prendre la decisió definitiva d'augmentar lliga EBA i se'ns hi va incloure. És cert que nosaltres ja teníem pràcticament la planificació enllestida per Copa Catalunya, però ens vam haver d'adaptar. El canvi, en termes de preparació no vaire gaire, és en els objectius on hi ha les grans diferències. Passes de ser un dels de dalt de copa Catalunya a lluitar per evitar el descens a Lliga EBA. La diferència és més mental del dia a dia.

Tot i això, comenceu molt bé amb dues victòries consecutives, però després la situació es complica molt fins arribar a encaixar nou derrotes.

Nosaltres som conscients que la situació d'inici no era la normal. Sabíem que patiríem molt a la categoria i després de les dues victòries tot es complica molt. Tot i això, era un peatge que sabíem que hauríem de pagar, amb un equip amb pràcticament nul·la experiència a la categoria.
Després, les 9 derrotes van fer mal, malgrat que la forma de perdre els partits no era molt contundent. Molts enfrontaments van ser ajustats que acabem perdent, i tot i les derrotes l'equip feia cada cop més coses, amb la confiança que acabaríem guanyant. Mentre que, poc a poc, ens anàvem adaptant a la categoria convertint-nos en un equip més d'EBA.

Arriba el 2017 i les circumstàncies embla que canvien totalment.

Els dos últims partits de l'any 2016 ja els juguem molt bé, però també acabem perdent. Marxem de vacances pensant que ja estem molt a prop de tornar a sumar la victòria. A més a més, l'aturada, segurament també ens serveix per agafar forces i fer una mica de “reset” mental. I, ara, al 2017 les sensacions són molt bones. Aquell punt que ens havia faltat en alguns partits, ara hi arribem i podem sumar victòries. A més a més, les derrotes que hem patit aquest 2017 han estat en camps molt complicats i competint sempre. Sense oblidar la incorporació d'en José Cabrera, que ens està ajudant moltíssim en tots els aspectes.

I malgrat les derrotes, sempre hi havia hagut el magnífic rendiment d'en Santi Serratacó durant la primera volat i ara.

Jo, sincerament, esperava el seu rendiment. És un jugador ofensivament espectacular, amb moltíssims recursos per trobar la cistella. A més a més, un jugador que sense en Natxo sabia que havia de ser el referent ofensiu. Així ho va ser i així ho continuarà sent, tot i que esperem que poc a poc anem sumant altres referents ofensius a l'equip.

I, com has dit abans, la incorporació del pivot dominicà José Cabrera sembla que ha influït molt en aquesta millora.

En José és un jugador determinant que aporta en molts aspectes del joc. Atac, defensa, intimidació, rebot, etc. I cada cop més important. Els primers partits es notava la seva presència, però aquest últim ja ha estat completament decisiu i el millor jugador sobre la pista. A més a més, també aporta molta experiència en la categoria, en un equip que no n'anava precisament sobrat.

Quin objectiu us marque d'aquí a final de temporada?

L'objectiu principal és mantenir-se, però s'ha complicat molt la lliga. Sembla que de cop tots els equips de la part baixa comencin a guanyar partits, fent-ho tot molt més difícil. Ens ho agafem com un al·licient més. I per aconseguir la permanència, a casa cal seguir sent molt forts i intentar guanyar fora algun partit, tot i saber que és molt difícil.
Al final també hem de pensar que l'equip és molt jove, i l'experiència que estem guanyant és brutal. Ens plantegem els partits dia a dia, trobar el nostre joc, començar a guanyar i mantenir la categoria. Per aquest ordre. Estem aprenent moltíssim tots i ens ho estem passant molt bé. Però remarcar que tots són molt joves i estant fent una feina espectacular. Tots sumen i l'ambient de l'equip és molt bo. S'ha format un grup molt compacte que ens fa jugar com estem jugant ara mateix, amb un caràcter que supleix la falta d'experiència a la categoria contra alguns equips que tenen jugador que, fins l'arribada d'en José, tenien més bagatge a la categoria que tota la nostra plantilla junta.

PUBLICAT PER