diumenge, 26 de febrer del 2017

Us portem les notícies i les cites imperdibles de la cultura digital!

.
.
.
.

Efectes especials

Un monstre amb accent català

Un monstre em ve a veure és la pel·lícula de l'any, multipremiada als Gaudí i als Goya. Una part preciosa del film són els contes animats, obra de dos estudis independents d'efectes visuals i animació de casa nostra: Headless Studio, un petit estudi de direcció d'art i creació de personatges, i Glassworks Barcelona, la divisió catalana de l'empresa de postproducció Glassworks, també amb seu a Londres i Amsterdam. En la propera edició de l'Animac que tindrà lloc del 2 al 5 de març a Lleida els responsables del disseny de personatges i direcció d'art (Adrià Garcia) i d’animació (Javier Verdugo) explicaran com varen abordar l'encàrrec de J.A. Bayona. Mentrestant, us deixem amb un vídeo del making of d'aquests preciosos efectes especials.

Imprescindibles

10 notícies de febrer que no us podeu perdre

Quines 10 notícies no us podeu perdre aquest mes de febrer? Les hem recollit i aquí les teniu, des d'una app que us acompanya amb textos literaris mentre visiteu París al curs de storytelling de Pixar o la propera edició de Barcelona Games World!!!!

Realitat Virtual

VR, serà el 2017 l’any del hype o de la consolidació?

El 2016 va arribar la realitat virtual als consumidors amb el llançament comercial de les Oculus Rift, HTC Vive, Google DayDream i PlayStation VR, que s’unien a les recents Samsung Gear VR i les molt bàsiques i pioneres Google Cardboard. Quin ha estat el resultat d’aquesta invasió de visors de realitat virtual?

Videojocs

Dues cites imprescindibles!

El mes de març organitzem dues activitats que no us podeu perdre si us dediqueu als videojocs: una sobre finançament i una altra sobre màrqueting i comunicació. Aquí teniu més informació!

Catalan Game Spot

Els jocs catalans de 2016

Aquest 2016 les empreses catalanes de videojocs han tingut un any molt productiu!!! Els hem demanat quins videojocs han editat durant l’any i aquí teniu la informació que ens han fet arribar.

Audiovisual

Televisió, distribució online i noves formes de consum

El gener vam tenir una cita d’allò més robòtica i digital: el Saló del Cinema i les Sèries. Allà vam poder assistir a una taula rodona sobre la distribució audiovisual online, vam provar el joc Gappo’s Legacy VR i vam veure un petit tast de 16 projectes audiovisuals que busquen finançament. T’ho expliquem!

Art clàssic

Clàssics reloaded: Redescobrint l'art

La devoció pels grans clàssics de l’art ha portat a artistes actuals a la recreació d’obres clàssiques que ens ofereixen una diferent lectura. Fa un temps us vam apropar aquestes recreacions en un post que ara actualitzem i us mostrem els límits del més nou venint del més clàssic.

Intel·ligència Artificial

Màquines que composen música

La intel·ligència artificial està creant música. Penseu que sou capaços de determinar si el compositor d'algunes peces ha estat una freda màquina que ha après a ser creativa? Us hem trobat alguns exemples. Escolteu-los!!!

Xarxes socials

Els youtubers parlen català

Molts de vosaltres ens heu demanat un article sobre Youtubers en català. No és la primera vegada que parlem del fenomen youtuber, i a casa nostra en tenim uns quants! Aquí teniu una selecció de youtubers en català que no podreu deixar de seguir!!!!

Fresc&Freak

Febrer

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Aquí teniu les noticies de febrer!!!

Videojocs

Social Point, comprada per Take Two

La nordamericana Take Two Interactive Software ha comprat l'empresa catalana de videojocs Social Point. Take Two, responsable de grans èxits com Grand Theft Auto o Civilization, ha comprat la desenvolupadora de Dragon City per 250 milions de dòlars. Un gran impuls per a l'empresa catalana de videojocs!!!

Del llibre a les pantalles

Torna Kosmopolis

Arriba Kosmopolis. La Festa de la Literatura Amplificada, una trobada literària biennal que te lloc al CCCB i on la literatura és la protagonista en tots els seus vessants: oral, impresa i electrònica. Enguany les narratives digital tenen un lloc important i nosaltres organitzem una taula rodona: Del llibre a les pantalles. No us ho perdeu!

És temps de premis

Els millors efectes especials i la millor animació

Temps de premis al cinema! Com cada any, us portem en un vídeo els guanyadors dels Oscars als millors efectes especials i a les millors pel·lícules d'animació. Uns minuts per gaudir de grans creacions que ja formen part de la història del cinema!

Videojocs

55 anys d'evolució en els gràfics dels videojocs en 11 minuts

Han passat més de 50 anys des que els videojocs van arribar a les nostres vides. En aquests anys hi ha hagut un canvi radical en els seus gràfics. Els responsables del canal de YouTube Data Radar han fet un repàs d'aquesta evolució dels gràfics. En només 11 minuts veiem com s'ha passat del Pong al nou Horizon Zero Dawn que sortirà a la venda aviat. Un preciós repàs que us portarà a recordar grans moments. A quins heu jugat? Quin és el primer videojoc que recordeu?
No us perdeu:
23 FEBConversa entre Brian Eno i Evgeny Morozov. CCCB. Barcelona
23 FEB22ª Nit de les Telecomunicacions i de la Informàtica. Barcelona
24 – 25 FEB360º Virtual Reality Fest. Arts Santa Mònica. Barcelona
27 FEB – 1 MARÇ4YFN. Barcelona
27 FEB – 2 MARÇMobile World Congress. L’Hospitalet de Llobregat
2 MARÇGamelab Mobile. L’Hospitalet de Llobregat
2 MARÇEl model audiovisual nord-americà, organitzat pel Cluster de l’Audiovisual. Barcelona
2 MARÇDones als videojocs. Mobile World Centre. Barcelona
2 – 5 MARÇAnimac. Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya. Lleida
2 – 17 MARÇBCN Visual Sound. Barcelona
7 MARÇEducació i TIC: tecnologia des de la infància com a motor d’ocupació, organitzat per CTecno. Barcelona
9 – 11 MARÇMUTEK. Festival Internacional de Creativitat Digital. Barcelona
14 MARÇ – 2 ABRILMecal. 19è Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona
14 MARÇ – 4 ABRILImpressió 3D al complet per a docentsTallers de fabricació digital i robòtica per adults. Punt Multimèdia FAB – Casa del Mig. Barcelona
22 – 23 MARÇeShow Barcelona
22 – 26 MARÇKosmopolis. La festa de la literatura amplificada. CCCB. Barcelona
29 MARÇMeetup – Hackeja la impressora 3D per imprimir amb pastaTallers de capacitació Maker. Punt Multimèdia FAB – Casa del Mig. Barcelona
30 MARÇ – 9 ABRILMixtur. Barcelona
1 ABRILROBOTAC. III Jornada de robòtica al Parc de l’Espanya IndustrialJornades, Festivals i concursos. Punt Multimèdia FAB – Casa del Mig. Barcelona
6 – 8 ABRILOFFF Barcelona.
19 – 20 ABRILFòrum TurisTIC, tecnologia i innovació aplicats al sector turístic, organitzat per Eurecat. Barcelona
20 – 22 ABRILSerielizados Fest. Barcelona
27 – 30 ABRILIAM Weekend. Barcelona
Fins el 23 JULExposició Press Start sobre la història dels videojocs. Sabadell.

Convocatòries:
23 FEBThree Headed Monkey Awards. Concurs de videojocs de la UPC
28 FEBBeca de recerca i desenvolupament al Lab d’Interactius d’Hangar
1 MARÇVideojocs per als A MAZE Awards – The Most Amazing Game (amb un premi per jocs de realitat virtual)
2 MARÇAjuts MEDIA: Suport al desenvolupament de videojocs europeus
3 MARÇSTARTS, premis d’Ars Electronica per projectes innovadors que relacionin ciència, tecnologia i art
15 MARÇConvocatòria per a startups que tinguin projectes innovadors basats en tecnologies disruptives per participar a Menorca Millennials
17 MARÇPremi Loop Discover per obres d’experimentació i innovació en format audiovisual
22 MARÇConvocatòria de projectes d’animació transmedia per a Cartoon 360
3 ABRILConvocatòria a startups creatives per participar al Startup Garden de Sonar+D
20 ABRILConvocatòria per a Next to Watch, lligat a Sitges Next, de peces associades a la comunicació de marca i les solucions de negoci. Es valorarà la creativitat i la innovació en l’ús de tecnologia, data, plataformes o nous processos
la data és el termini màxim
Som a les xarxes socials:
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital