dissabte, 25 de febrer del 2017

Nova edició de la Nit de la Llengua al Món Digital :: Tocs 82

Tocs de llengua
Actualitat sobre llengua catalana i política lingüística
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
Febrer 2017 #82
:: Obertes les inscripcions a una nova edició de la Nit de la Llengua al Món Digital
La IV Nit de la Llengua al Món Digital, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb la col·laboració d'Amical Wikimedia, tindrà lloc el divendres 10 de març, simultàniament a Barcelona, Girona (virtual), Tarragona i Terres de l'Ebre, de les 18 a les 23 h. L'acte mantindrà el format de viquimarató (acció intensiva d'edició de la Viquipèdia), que ja va tenir en les tres edicions anteriors, els anys 2013, 2014 i 2015.
La Nit de la Llengua al Món Digital és una activitat programada anualment en què diversos voluntaris fan una viquimarató amb l'objectiu d'ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua catalana a la Viquipèdia. El tema que es proposa treballar enguany és el cinema en català. Es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre pel·lícules disponibles en llengua catalana, tant si es tracta de doblatge com subtitulació o produïdes directament en català, i altres temàtiques relacionades amb el cinema en català: actors i cineastes, festivals, etc. Alhora, de traduir articles de qualitat sobre el català a diverses versions de la Viquipèdia de les principals llengües del món.
La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure que té el suport de la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. L'edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l'anglesa, l'any 2001.
Llegiu-ne més

Altres notícies d'interès

alta baixa butlletins anteriors
ISSN: 2385-3786 | Dipòsit legal: 15832-2014
Generalitat de Catalunya