dilluns, 30 de gener del 2017

Recarrega les piles que el mes de febrer arriba més mòbil que mai!

.
.
.
.

Dansa, curtmetratges i Òscars

La dansa surt dels escenaris


El públic del Mercat de les Flors ha col·laborat activament en la creació d'En la dansa és tan lliure qui balla com qui interpretael nou vídeo promocional del Mercat. Aquest espot està protagonitzat per la ballarina Lali Ayguadé amb música de Cabo San Roque i cada frame ha estat intervingut artísticament pel públic de l'equipament amb il·lustracions per així demostrar la diversitat de mirades sobre la dansa.
Lali Ayguadé és també la protagonista del multipremiat curtmetratge Timecode de Juanjo Giménez, guanyador de la Palma d'Or de Cannes i recentment nominat a l'Oscar a millor curtmetratge.

Realitat Virtual

Els Reis m’han portat unes ulleres de realitat virtual, i ara què?

Vàreu obrir el paquet i us vau sorprendre amb la generositat dels Reis que us portaven unes ulleres de realitat virtual. I ara què fem amb les ulleres? Per a què serveixen? Serà un trasto més a casa? Us ajudem amb una guia bàsica de les aplicacions i continguts més interessants per començar a provar els vostres visors nous de trinca.

Neix una nova incubadora

Starting Lab

Neix la incubadora Starting Lab, amb tres projectes creats per estudiants de Comunicació Interactiva de la UPF: un videojoc, un còmic interactiu i un documental interactiu. La vols conèixer?

Nous instruments

Creen un instrument per tocar música amb la mirada

Dos científics del Grup d'Investigació en Tecnologia Musical de la UPF han creat un nou instrument musical, l'Eyeharp , que permet tocar i composar música només amb la mirada. Vols veure una demo?

Innovació

10 anys d'iPhone

El 9 de gener de 2007 Steve Jobs va pujar a l'escenari per presentar un dispositiu que va canviar la història i les nostres vides: l'iPhone, el primer smartphone. Aquest article recorda com va ser l'acte, la nota de premsa i les reaccions. I també com ha evolucionat l'iPhone, el dispositiu que ens va fer oblidar que els telèfons servien per trucar. En aquest altre article podeu resseguir els anuncis més coneguts de l'iphone.

Publicitat

Fums interactius per deixar de fumar

Fumeu? Voleu dir que no hauríeu de deixar-ho? Aquest és el missatge que la farmacèutica sueca Apotek Hjärtat ha volgut compartir amb els ciutadans d'Estocolm amb un anunci interactiu al bell mig de la ciutat que es dedica a tossir sense parar tan aviat com detecta la presència d'algun vianant fumant. Una indirecta ben directa!

Per a persones solitàries...

Arriba Gatebox, la parella virtual

Ja sabeu que els japonesos inventen coses sorprenents, estranyes i sovint realment freaks. Aquesta vegada han creat Azuma Hikari, una intel·ligència artificial que funciona com una mena de "nòvia" virtual per solitaris. No us perdeu els vídeos explicatius!

IA

Una introducció a la intel·ligència artificial

Robots que aspiren el terra de casa nostra sense xocar amb el gat, assistents virtuals que ens responen preguntes o correctors d'estil i gramàtica que entenen la semàntica. Vivim envoltats d'intel·ligència artificial. Però sabem què és? Què la diferencia dels humans? Pot la intel·ligència artificial crear art? Te'n parlem de la intel·ligència artificial.

Fresc&Freak

Gener

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. Aquí teniu el primer de 2017!!!

Regals de Nadal que no vols?

Fes neteja i ven amb les apps

Ja han passat les festes i toca fer balanç d’amics invisibles, tions, PareNoels, Reis... segur que entre tot el que t’han regalat hi ha coses que no t’interessen gaire o no et fan cap tipus de servei i et preguntes què en pots fer. Què et semblaria vendre-les? T'expliquem on i com!

Gentrificació i crítica digital

Dues perspectives des del barri de Poble-Sec

Poble-Sec està de moda. Tot i així, no ha perdut la seva naturalesa artística i crítica amb la societat. La cultura digital i la reflexió sobre la nostra relació amb la tecnologia també hi só presents. Et portem dues propostes que hem pogut assaborir al Poble-sec:There is no here here a la Sala Hiroshima i Instagram Project#1 a la galeria d’art Projekteria.

MWC + 4YFN + MWB + Gamelab

Arriba el febrer més mòbil!

Arriba el mes de febrer i amb ell els milers de professionals del sector de la mobilitat a Barcelona. El Mobile World Congress torna a la ciutat i ve acompanyat el 4YFN, el Gamelab Mobile i la Mobile Week Barcelona. Mira tot el que t'espera aquest febrer!

Aplicacions

Augmenta la descàrrega d'apps el 2016

App Annie, l'empresa que investiga el mercat de les aplicacions mòbils, ha tret el seu informe 2016. Segons aquest estudi, el temps passat en aplicacions va créixer més d'un 20% fins significar prop de 900000000000000 hores.  A nivell mundial, es van descarregar 13 mil milions d'apps (un 15%+) i van generar 127 milions $ d'ingressos (un 40%+).

Efectes especials

Nominats als Oscars als millors efectes visuals

Ja us hem dit que estem en temporada d'Oscars. Us deixem una recopilació de seqüències de les deu pel·lícules que opten als premis en la categoria d'efectes visuals. Podem veure fragments de The Arrival, El meu amic el gegant, Captain America: Civil War,  Deepwater Horizon, Doctor Strange, Animals fantàstics i on trobar-los. El llibre de la Jungla, Kubo i les cordes màgiques, Passengers i Star Wars: Rogue One. Quina és la vostra favorita?
Altres notícies:
No us perdeu:

PROPERES ACTIVITATS DE CULTURA DIGITAL


25 - 26 GENII Congrés de Govern Digital. Barcelona
26 GENJornada Com impulsar la innovació col·laborant amb els centres tecnològics organitzada per Eurecat. Auditori UPF. Barcelona
26 GENII Jornada MAVR (Mobile Augmented Virtual Reality). Audiovisual immersiu: comunicació, empatia i interacció. UPF. Barcelona
Fins 27 GENInstagram Project. Projekteria. Barcelona
27 GENLa distribució online. Noves estratègies, nous continguts, nous usuaris. Cluster de l'Audiovisual de Catalunya. Saló del Cinema i les Sèries. L'Hospitalet de Llobregat
27 - 29 GENSaló del Cinema i les Sèries. Barcelona
30 GEN - 3 ABRProgramació de Mons Virtuals Immersius amb Unity 3D. AllVREdu. Barcelona
31 GENFabrica el teu marc de fotosInformàtica i Internet. Punt Multimèdia FAB- Casa del Mig. Barcelona
2 - 12 FEBEufònic Urbà. Arts Santa Mònica. Barcelona
2 FEB- 16 MARÇAfter Effects orientat al mapping– 1a partMultimèdia. Punt Multimèdia. Barcelona
10 - 12 FEBLlum BCN. Barcelona
11 FEBFes la teva pinça de roba amb impressió 3DFabricació digital i robòtica per infants i família. Punt Multimèdia FAB - Casa del Mig. Barcelona
15, 17, 22, 24 FEBTaller de Net Art i disseny interactiu per a la web. Hangar. Barcelona
23 FEB22ª Nit de les Telecomunicacions i de la Informàtica. Barcelona
24 - 25 FEB360º Virtual Reality Fest. Arts Santa Mònica. Barcelona
27 FEB - 2 MARÇMobile World Congress. Barcelona
2 - 5 MARÇAnimac. Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya. Lleida
2 - 17 MARÇBCN Visual Sound. Barcelona
9 - 11 MARÇMUTEK. Festival Internacional de Creativitat Digital. Barcelona
14 MARÇ - 2 ABRILMecal. 19è Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona
14 MARÇ - 4 ABRILImpressió 3D al complet per a docentsTallers de fabricació digital i robòtica per adults. Punt Multimèdia FAB - Casa del Mig. Barcelona
22 - 23 MARÇeShow Barcelona
29 MARÇMeetup – Hackeja la impressora 3D per imprimir amb pastaTallers de capacitació Maker. Punt Multimèdia FAB - Casa del Mig. Barcelona
30 MARÇ - 9 ABRILMixtur. Barcelona
1 ABRILROBOTAC. III Jornada de robòtica al Parc de l’Espanya IndustrialJornades, Festivals i concursos. Punt Multimèdia FAB - Casa del Mig. Barcelona
6 - 8 ABRILOFFF Barcelona.
20 - 22 ABRILSerielizados Fest. Barcelona
27 - 30 ABRILIAM Weekend. Barcelona
Fins el 23 JULExposició Press Start sobre la història dels videojocs. Sabadell.
Convocatòries:

CONVOCATÒRIES (la data és el termini màxim)


30 GENLes Conferencias Internacionales de Arte y Tecnología busquen artistes que facin servir la tecnologia com a eina principal als seus processos de creació o producció de la seva obra
31 GENGoogle Play Indie Games Contest. Concurs de videojocs indies europeus
31 GENPremi Internacional a la Innovació Cultural, sobre el canvi climàtic
12 FEBParticipació al MarketLab de Sonar+D
23 FEBThree Headed Monkey Awards. Concurs de videojocs de la UPC
2 MARÇAjuts MEDIA: Suport al desenvolupament de videojocs europeus
3 MARÇSTARTS, premis d'Ars Electronica per projectes innovadors que relacionin ciència, tecnologia i art
Som a les xarxes socials:
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital