dissabte, 14 de gener del 2017

La feina entre bambolines d’Els Pastorets de Mataró, a la vista del públic



Jordi Bosch i els tres darrers alcaldes de la ciutat protagonitzaran els “cameos” en les representacions d’aquest cap de setmana

Tots els detalls que habitualment no es veuen des de platea, des dels canvis de decorats als efectes especials, passant pels canvis entre escenes i les pujades i baixades dels escotillons estaran a la vista del públic a les funcions que es faran aquest cap de setmana d’Els Pastorets de Mataró. Tant a la representació del dissabte com a la del diumenge hi haurà dues pantalles al costat de l’escenari per tal que els espectadors descobreixin tota la maquinària que fa possible l’espectacle entre bambolines.

A banda de les pantalles que retransmetran en directe les interioritats de la representació, els canvis entre una escena i l’altra es faran amb un punt de llum que permetrà al públic veure tots els moviments que es fan fora de l’ull de l’espectador. Els canvis entre actes també es faran amb el teló i les cortines laterals obertes. Seran dues funcions inèdites que, amb motiu del Centenari de la primera representació de L’Estel de Natzaret a la Sala Cabanyes,  permetran conèixer molts dels secrets que hi ha al darrere d’Els Pastorets.

“Cameos” d’un actor i tres alcaldes

Pel que fa als “cameos” de personatges mataronins en l’espectacle, l’actor Jordi Bosch i els tres darrers alcaldes de la ciutat –David Bote, Joan Mora i Joan Antoni Baron- protagonitzaran els d’aquest cap de setmana. Fins ara, Espartac Peran, Pep Plaza, Care Santos i Carlos Herrera han participat als Pastorets del centenari.

El públic que assisteixi a les representacions podrà participar al concurs que es fa via Twitter endevinant quina ha estat la primera escena en què ha sortit cada famós i penjant a la xarxa una fotografia en què apareguin amb l’entrada de la representació amb l’etiqueta #cameospastorets. Entre tot els que ho encertin se sortejarà un àpat ofert pel Gremi d’Hosteleria de Mataró i el Maresme.

Uns pastorets centenaris

Aquest és un any molt especial per a “Els Pastorets de Mataró”, que celebren el seu centenari. Marc Abril dirigeix per tercer any un espectacle  en què hi ha més de 300 persones involucrades, una orquestra en directe, més de 50 decorats i espectaculars efectes especials. L’espectacle nadalenc per excel·lència a la ciutat, que es va estrenar el 18 de desembre, abaixarà el teló el diumenge 29 de gener.

Paral·lelament a les representacions d’Els Pastorets, el Museu de Mataró acull una exposició sobre la història de l’espectacle. La mostra “Qui sóc vull contar-vos” vol explicar l’evolució de l’espectacle en aquests cent anys. L’exposició es pot visitar de dimarts a dissabte, de cinc de la tarda a vuit del vespre; i els diumenges i festius d’onze del matí a dues del migdia.


Més informació:

Dia:
Dissabte, 14 de gener de 2017, a les 19.00 hores
Diumenge, 15 de gener de 2017, a les 17.00 hores
Dissabte, 21 de gener de 2017, a les 19.00 hores
Diumenge, 22 de gener de 2017, a les 17.00 hores                                                                                     
Diumenge, 29 de gener de 2017, a les 17.00 hores

Lloc:
Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)

Preu:
15 euros (platea) / 13 euros (amfiteatre)

Localitats:
entrades.salacabanyes.cat

o al telèfon 618.77.30.13 (divendres, de 6 a 9 de la tarda)