diumenge, 4 de desembre del 2016

Una gran pista de gel, la fira de pessebres i els 100 anys d’Els Pastorets protagonitzen el Nadal de Mataró

Una gran pista de gel, la fira de pessebres i els 100 anys d’Els Pastorets protagonitzen el Nadal de Mataró

La ciutat ofereix més de 150 activitats programades per gaudir del Nadal
La regidora Dolors Guillén en la presentació de la campanya de Nadal. Foto: Ajuntament
La regidora Dolors Guillén en la presentació de la campanya de Nadal. Foto: Ajuntament

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillén, ha presentat avui, 29 de novembre, el programa d’activitats de la campanya “Nadal a Mataró. Tot autèntic. Tot a prop”. L’escenari triat ha estat la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal que es va inaugurar el passat dissabte 26 de novembre i estarà fins al 23 de desembre, a la plaça de Santa Anna, amb 27 parades amb tot el necessari per decorar la llar per aquestes dates. 

Amb el missatge “Nadal a Mataró. Tot autèntic, tot a prop” es presenta la campanya de promoció de ciutat del Nadal d’enguany. Aquesta campanya té cita en una època on s’intensifiquen les activitats a la ciutat. Com a campanya comercial i turística és una de les més importants ja que esdevé una gran oportunitat per a la promoció de la ciutat i la captació de visitants, donada l’àmplia i variada proposta d’activitats lúdiques, culturals, comercials, d’oci i lleure que permeten viure l’experiència del Nadal a Mataró.

Per explicar aquest concepte a la campanya de comunicació que s’ha dissenyat, s’utilitzaran diferents missatges curiosos i típics de les festes nadalenques que tenen lloc a diversos moments: a casa amb la família, durant les compres, les tradicions i el dia de Reis. Així, als anuncis de premsa i a les marquesines del carrer es podran veure els 4 missatges de la campanya explicant que a Mataró tot és autèntic i tot és a prop: “Sense cops de bastó, caganer i torrons, no és Nadal”;“Sense fanalets a la cavalcada, no és Nadal” ; “Si no et regalen un jersei que pica, no és Nadal” o que “Si al menú no hi ha galets, no és Nadal”.

Il·luminació de Nadal i pista de gel 

El dissabte 3 de desembre és quan està previst l’encesa de la il·luminació de Nadal que estarà en funcionament fins al 6 de gener. L’acte d’encesa el farà l’alcalde, David Bote, a les 18.30 h a la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal.

La il·luminació de Nadal d’enguany a Mataró ha estat fruit de la cooperació entre l’Ajuntament de Mataró i el sector del comerç, la restauració i d’altres serveis. En aquest sentit s’ha establert un conveni específic de col·laboració entre la FAGEM , com a representant de diferents entitats sectorials, i l’Ajuntament de Mataró per garantir l’enllumenat als mateixos carrers on s’havia instal·lat els darrers anys.

L’Ajuntament de Mataró ha apostat també per garantir la presència de la pista de gel del Kínder Ice a la ciutat donada la capacitat d’atracció local i supralocal que genera aquest tipus d’instal·lacions d’oci durant aquestes dates. Aquesta pista de gel és l’única que s’instal·larà a Catalunya del Circuit Kinder. La pista, situada a l’espai firal del Parc Central, s’inaugura oficialment dissabte 3 de desembre a la tarda, tot i que estarà en funcionament i oberta al públic des del divendres 2 de desembre. Es tracta d’una pista de gel coberta de 600 m² que funcionarà en horari de 10.00 h a 22.00 h fins al 10 de gener. L’entitat comercial Bulevards de Mataró hi participa enguany com a patrocinador.

En el marc d’aquesta aposta municipal i com a contraprestació a la ciutat per part de l’empresa promotora Gruppo GI&DI, es distribuiran 3.000 tiquets gratuïts i 4.000 tiquets amb descompte del 50 % entre totes les entitats comercials de la ciutat. Tanmateix, totes les escoles de Mataró, des de segon a sisè de primària tindran la possibilitat d’anar a patinar a la pista de gel de forma gratuïta ens uns dies i horaris determinats. També aportarà 2.100 xocolatines Kinder per als participants de la Marató escolar que se celebra el proper 3 de desembre.


La programació 

Entre el 26 de novembre i el 14 de gener s’organitzen un gran ventall d’activitats per a tots els públics que han estat recollides en un programa gratuït, del qual se n’han editat 50.000 exemplars en paper, i també es podrà consultar en un minisite accessible a través de visitmataro.cat. La publicació es repartirà bustiada a 40.000 llars i la resta estarà a disposició de tothom a les oficines d’atenció ciutadana i a l’Oficina de Turisme.

El programa recull més de 150 activitats organitzades per diferents entitats, associacions comercials i diferents serveis de l’Ajuntament com són Promoció de Ciutat, Cultura i Esports. S’hi pot trobar des de les actuacions de dinamització de la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal, visites guiades, parcs d’atraccions infantils, concerts, exposicions, espectacles de circ, teatre, cinema, música, balls, nadales al carrer, activitats familiars a les biblioteques, contes, tallers de manualitats, jocs i d’altres activitats relacionades amb el Nadal; totes les activitats esportives fins a les representacions d’Els Pastorets i la informació referent a l’arribada dels Missatgers Reials, la recollida de cartes i la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient.


100 anys d'Els Pastorets 

Els Pastorets de Mataró celebren aquest Nadal el centenari i aquest aniversari marca les representacions d’aquest clàssic de la Sala Cabanyes i també ha suposat l’organització d’una exposició. La mostra, amb el títol “Qui sóc vull contar-vos...100 anys d’Els Pastorets de Mataró”, es va inaugurar el passat dissabte 26 de novembre i es pot visitar fins al 19 de març a Can Serra. Museu de Mataró.


Els Reis d'Orient 

Els Missatgers Reials arribaran a Mataró per mar, a bord del vaixell Sant Ramon. Es preveu que els missatgers arribin al Port de Mataró el proper dissabte 31 de desembre enmig d’un ambient amenitzat pel grup mataroní Gospelsons que faran un taller de gòspel per a tota la família.

Els infants de Mataró podran aprofitar aquest dia per entregar les seves cartes als missatgers però també hi ha un desplegament de punts de recollida per diferents punts de la ciutat els dies 2, 3, 4 i el mateix dia 5 al matí. El dijous 5 de gener, com és tradició, se celebrarà la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient pels carrers de la ciutat. La sortida, prevista a partir de les 17.30 h, es farà des de la plaça de Puerto Rico i l’arribada serà a l’Ajuntament on Ses Majestats els Reis d’Orient faran els seus discursos.


Aparcaments

Mataró té al voltant del centre 10 aparcaments soterranis, que sumen més de 2.000 places per garantir al visitant l’aparcament del seu vehicle. PUMSA posa a disposició dels visitants del 3 a l’11 de desembre vals de 2 hores gratuïtes dels aparcaments de la plaça de Granollers i de l’Espai Firal que s’han de recollir a l’Oficina de Turisme. Tanmateix, del 6 de desembre al 6 de gener a la carpa de Nadal de la passarel·la firal del Parc Central, es podran recollir vals de descompte d’1 hora dels mateixos aparcaments.


L'Ajuntament engalanat i el pessebre

Com cada any, també es podrà visitar al vestíbul de l’Ajuntament el tradicional pessebre del 13 de desembre al 2 de febrer. L’Associació de Pessebristes de Mataró és l’entitat responsable del muntatge que aplega més d’un centenar de figures. Com en els darrers anys, el pessebre inclou diferents peces amb moviment que els visitants poden activar mitjançant un polsador.

L’Ajuntament s’engalanarà també amb cortines de llum a la façana i 2 avets lluminosos al balcó principal de l’edifici consistorial que lluirà amb els domassos i 25 ponsèties instal·lades a diferents punts. A l’entrada de l’edifici s’instal·larà un avet engalanat de 3 m d’alçada. 
PUBLICAT PER
http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/noticia/2016/11/13056_campanya_Nadal.html