dissabte, 17 de desembre del 2016

És Nadal al món de la cultura digital!!!!

És Nadal

Les millors campanyes nadalenques


És temps de Nadal i un any més les redactores del butlletí us volem felicitar les festes amb un recull de les millors campanyes nadalenques que han inundat la xarxa amb creativitat, tendresa i molta, molta dolçor. Aquests anuncis ens han arribat al cor i ens han robat més d'un somriure. Esperem que us agradi la nostra selecció dels anuncis que mostren una major originalitat, narrativa, ús de tecnologies, direcció d'art i una selecció perfecte de música.
Prepareu-vos per una bona dosi de tendresa, sucre i esperit nadalenc!!!!


Des del Butlletí de Cultura Digital us desitgem molt bones festes!!!!!!

És Nadal

Regals curiosos i tecnològics que podeu fer (-vos) per Nadal

Com cada any, hem surfejat per la xarxa per trobar-vos els regals més curiosos, tecnològics, interessants per aquestes festes. Els que us hem seleccionat esperem que us facin passar unes bones festes!!!

És Nadal

Apps per fer passar un Nadal màgic als nens… i fer més fàcils les festes als adults!

>Arriba el Nadal i ens trobem amb el problema de cada any. Com decoro la casa? Què li regalo a la cunyada? I on trobo felicitacions divertides? Des del Butlletí t'ajudem a que organitzis les compres d'aquests dies i a que tinguis distrets els nens durant una bona estona. Vols saludar els Reis d'Orient?

Tria33

Arts escèniques per a nens digitals

Arran d'aquest article al nostre Butlletí, el programa Tria33 ha fet un programa sobre els espectacles d'arts escèniques per a nens que inclouen tecnologia en la seva producció. Aquí el podeu recuperar!

+Tecnologia i Teatre

La Tempestat de Shakespeare

Ja us ho vam avançar a començaments d'any, però ara la versió més tecnològica de La Tempestat a càrrec de la Royal Shakespeare Company i Intel ja és realitat. Amb hologrames i captura de moviment. Aquí podeu veure algunes imatges.

Paraula de l'any

La Postveritat

El premi a la paraula de l'any és per la postveritat, definida com el fet de donar més importància a les emocions i a l'opinió pública que no pas a la veritat. No ho diem nosaltres, ho diu el Diccionari Oxford després que el terme s'hagi posat de moda amb el Brexit i les eleccions als Estats Units. T'expliquem què és!

Sèries

Les 5 sèries tecnològiques que no us podeu perdre aquest Nadal

Després de tantes festes al Nadal som incapaços de moure'ns del sofà. L'únic que podem fer és mirar la televisió... i llegir el Butlletí de Cultura Digital! Per això us portem les 5 millors sèries sobre tecnologia que no us podeu perdre aquests dies. Les coneixeu totes?

Viatges a l'espai

Invasors de Mart

Potser ho haureu llegit i ho haureu passat per alt. És possible que en 5 anys hi hagi vida humana a Mart. Cooooooom? Que anem a colonitzar Mart? Què vol dir anar a Mart? Com es pot fer? Qui hi pot anar? I qui es l'home darrera d’aquesta (boja?) idea? Aquí t'ho expliquem.

Màrqueting

Netflix, la gran innovadora del màrqueting de sèries

Netflix cuida les cireretes del seu pastís. És meticulosa amb els detalls de les sèries que produeix i és innovadora en el màrqueting. Radicals, exemplars, trencadores… les campanyes que han fet per les diferents sèries no us deixaran indiferents.

Adam Ruins Everything

Perquè internet és bona per a la societat

Estem cansats de tremendistes apocalíptics que culpen a internet de tots els mals de la humanitat. Els responsables del programa Adam Ruins Everything també, i per això han fet aquest vídeo aclarint alguns conceptes demostrant que mai s'havia llegit com ara, i fins i tot Sòcrates hi participa, criticant l'escriptura!

És Nadal

Consells per estar guap@s a les festes

Permeteu-nos una mica de frivolitat: no només viurem d’escudella i canelons i si volem anar de festa haurem d’intentar treure’ns el màxim partit per dissimular tant com puguem la cara d’empatx. Aquí teniu algunes apps que us ajudaran.

Animació

Tot el que ens treu de polleguera, en un esteticista i elegant curt

Unsatisfying, de l'estudi francès Parallel, parla exactament del que indica el seu nom: tot el que no podem suportar que ens passi cada dia, un compendi de les situacions insatisfactòries del dia a dia que es viuen amb frustració, irritació i una mica de decepció. Una animació hipnòtica, simple i elegant que no podem deixar de veure i on podem reconèixer les pròpies frustacions. Les situacions són inacabables i per això conviden a participar en The Insatisfying Challenge amb animacions del que en el dia a dia més ràbia.
No us perdeu:

PROPERES ACTIVITATS DE CULTURA DIGITAL

15 DESConferència de Sergi Grau sobre Tecnologies en l’educació. Aprenentatge del segle XXI. Uvic. Vic
15 DES12x12. Trobada de Cap d'Any de les TIC catalanes. Auditori Imagina. Barcelona
16 - 18 DESFestival Dau Barcelona. Propostes de jocs tecnològics al Canòdrom. Barcelona
20 DESiFest. Trobada amb els  creadors de la tecnologia, la ciència i la innovació que estan canviant el món. Catalunya Emprèn. Barcelona
22 DESLa tecnologia a l'aula: enemics o aliats? Ateneu Barcelonès. Barcelona
4, 7, 11, 14, 18, 21 GENTaller de VJ i video mapping en Processing. Hangar. Barcelona
12 GEN - 2 MARÇLaboratori Audiovisual: Experimenta amb tecnologies emergents.  AllVRedu. Sabadell
25 - 26 GENII Congrés de Govern Digital. Barcelona
30 GEN - 3 ABRProgramació de Mons Virtuals Immersius amb Unity 3D. AllVREdu. Barcelona
15, 17, 22, 24 FEBTaller de Net Art i disseny interactiu per a la web. Hangar. Barcelona
Convocatòries:
15 DESConvocatòria per a la Incubadora LABdig, programa de suport a projectes emergents i idees innovadores en el sector de la creació digital
19 DESConvocatòria per realitzar conferències i presentacions al Primavera Pro 2017
23 DES10×10 PÚBLICA Innovación en Cultura, programa per a projectes innovadors i viables
30 DESParticipació catalana a Futur en Seine, per a projectes d'innovació digital
31 GEN 17Google Play Indie Games Contest. Concurs de videojocs indies europeus
31 GEN 17Premi Internacional a la Innovació Cultural, sobre el canvi climàtic

Us recordem que tenim un nou compte de twitter.

Seguiu-nos a @culturadigiCAT per conèixer tot el relacionat amb cultura, tecnologia i món digital.
Comparteix
Twiteja
Envia per e-mail
Comparteix
Segueix la nostra pàgina a Facebook!!!!
Like https://www.facebook.com/culturadigital.cat on Facebook
Rebeu aquest recull de notícies sobre actualitat en cultura digital perquè us vareu subscriure al blog de Cultura Digital o perquè hem pensat que us podia interessar

Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://blocs.gencat.cat/culturadigital